به گزارش وطن شهر و به نقل از همشهری آنلاین، مهدی علیزاده، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران اظهار کرد: اکنون سه هزار و ۷۱ دستگاه اتوبوس فعال وظیفه جابجایی مسافران در پایتخت را بر عهده دارند و میانگین عمر ناوگان اتوبوسرانی ۱۳.۶ سال است. در مجموع پنج هزار و ۳۱۹ هزار دستگاه ناوگان فعال و غیرفعال اتوبوسرانی در تهران است که سه هزار و ۱۰۹ دستگاه مربوط به ناوگان بخش خصوصی و ۲ هزار و ۲۱۰ دستگاه نیز به ناوان بخش عمومی تعلق دارد.
به گفته وی، از این تعداد بیش از ۲ هزار دستگاه بدلایل فنی و عدم نوسازی در حوزه حمل و نقل مسافری مورد استفاده قرار نمیگیرند. همچنین علاوه بر این میزان اتوبوس فعال و غیرفعال در پایتخت، چهار هزار و ۹ دستگاه اتوبوس نیز به عنوان ناوگان فرسوده شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه است.
مشکلات ارزی بانک مرکزی و وزارت صمت باعث کندی تامین اتوبوسها شده است
علیزاده در ادامه با بیان اینکه یک ساعت معطلی برای اتوبوسهای بیآرتی واقعیت ندارد، گفت: مدتی شاهد ۳۰ تا ۴۵ دقیقه معطلی برای اتوبوس خطوط عادی بودیم که تعداد اتوبوسها کمتر بود اما در خطوط بیآرتی ممکن است به دلیل فعالیتهای عمرانی و مواردی از این قبیل، میزان سرفاصله اندکی افزایش یافته باشد.
وی اظهار کرد: شرکت عقاب پیش پرداخت و میان پرداخت را دریافت کرده و هر هفته ۱۵ دستگاه اتوبوس تحویل میدهد، گرههایی در بخش خارجی و تامین ارز وجود دارد با ملکی که با همکاری شهردار منطقه ۲۲ توافق شده و کارشناسیهای آن در حال انجام است، ۱۰۰ دستگاه اتوبوس شرکت عقاب که آماده شده، تحویل گرفته خواهد شد.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران گفت: مشکلات ارزی موجود در بانک مرکزی و وزارت صمت باعث کندی تامین اتوبوسها شده و برای تامین ون نیز همین روند وجود دارد.
علیزاده افزود: یک قرارداد برای تامین اتوبوسهای برقی منعقد شده بود که این قرارداد فسخ شد و از سازنده شکایت کردیم، مدیرکل صمت استان مرکزی اعلام کرد که آن شرکت تولیدکننده است و باید حمایت شود بنابراین فعلا ما این موضوع را از طریق دستگاه قضا پیگیری میکنیم و با وجود اینکه مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید دارد اما بانک برای تسهیلات همکاری نکرده است.
دستگاههای الکترونیکی در همه جایگاهها نصب است
وی درباره نصب دستگاههای بلیط الکترونیکی در جایگاههای خط اتوبوس نیز گفت: دستگاههای الکترونیکی در همه جایگاههای ملکی و خصوصی شرکت واحد اتوبوسرانی نصب است و اگر مردم در این باره مشکلی مشاهده کردند میتوانند که سامانه ۱۳۷ اعلام کنند تا هم شرکت اتوبوسرانی و هم سازمان فاوا به این موارد رسیدگی کند.
به گفته مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی پایتخت، در ایستگاههای بیآرتی بیش از ۱۶۵ دستگاه بلیط الکترونیکی فعال است اما در برخی ایستگاهها به دلیل نبودن متصدی برای مراقب و نظارت از این دستگاهها، فعال نیست.