به گزارش وطن شهر و به نقل از همشهری، مدتی بعد از این اتفاق خبری منتشر شد که نشان میداد حریق مهار شده و کسی آسیب جسمی ندیده است.
اما اصل ماجرای آتشسوزی پالادیوم چه بود؟
آتشسوزی پالادیوم که ممکن بود منجر به حادثه وسیعی شود با واکنش صحیح شهروندان و کمکرسانی به موقع آتشنشانی مهار شد. ملکی سخنگوی سازمان آتشنشانی در اینباره به همشهری گفت: « اطلاع رسانی به موقع به سازمان آتشنشانی باعث شد که نیروها در کمترین زمان ممکن در محل حاضر شود. از طرف دیگر وجود سیستمهای اطفا حریق هم تاثیر خود را نشان داد.»
جلال ملکی افزود: « فایرباکسها یا همان جعبههایی که در طبقات مختلف نصب میشود و با شلنگ موجود درآن میتوان آتش را خاموش کرد، در این ساختمان موجود بود و جریان آب هم به شکل صحیح در آن برقرار بود. کپسولهای خاموش کننده متعدد و متناسب با محیط هم در ساختمان قرار داشت که مورد استفاده قرار گرفت.»
او تاکید کرد: «از طرف دیگر در این مجموعه آتشنشان مقیم داشتند. افرادی که دورههای آموزشی کوتاه را در سازمان آتشنشانی گذراندهاند و در هنگام حادثه اقدامات اولیه را انجام میدهند. شعله از طبقه منهای یک شروع شده بود. داکت موجود در رستوران آتش میگیرد و دود به سرعت به طبقات بالایی میرسد اما همزمان با رسیدن همکاران ما حریق مهار میشود و طبقههای بالایی از آتشسوزی در امان میمانند.»
ملکی گفت:« برخی شهروندان در هنگام وقوع آتشسوزی با تاخیر به آتشنشانی اطلاع میدهند و در نتیجه زمانی میرسد که دیگر نمیتوان حریق را مهار کرد اما اگر اطلاعرسانی به موقع انجام شود میتوان جلوی خسارات بیشتر چه در هنگام حریق و چه ریزش چاه را گرفت.»
رعایت موارد ایمنی سبب شد پالادیوم از آتش جان سالم به در برد و ۱۰۰ نفر از شهروندان نیز به سلامت از این حادثه گذر کنند امری که بارها از سوی مدیریت شهری عنوان می شود و مالکان به مباحث آتش نشانی توجهی نمی کنند. شاید اگر خیلی از ساختمان ها این موارد را رعایت می کردند امروزه دیگر با مخروبه های آتش گرفته مواجه نبودیم. جالب است بدانید ساختمان پالادیوم در گذشته نیز به اخبار راه پیدا کرده بود. تخلفات ساختمانی این بنا که شامل ایجاد یک پل هوایی و حفر تونل زیرزمینی بین دو بخش آن بود با حضور ماموران شهرداری در اسفند ۱۴۰۰ تخریب شد.