به گزارش وطن شهر و به نقل از همشهری آنلاین، قرارگاه اجتماعی با هدف ساماندهی و مدیریت آسیب های اجتماعی در دوره ششم تشکیل شد و بررسی آخرین اقدامات صورت گرفته در جلسات بررسی می شود. سید محمد نقیب در جلسه اخیر این قرارگاه با بیان این که ۲ بحث رسیدگی به آسیب های اجتماعی و تقویت مشارکت های اجتماعی از مهم ترین اقداماتی هستند که در دوره کنونی مدیریت شهری مورد توجه قرار گرفته، گفت: «با پیگیری ها و اقدامات انجام شده، شاهد تحولات خوبی در چهره پایتخت هستیم. با همت شورا و شهرداری مناطق ۲۲ گانه ظرفیت های کم نظیری برای ساماندهی معتادان متجاهر ایجاد شد و اکنون ۸ هزار ظرفیت در ۱۱ مرکز یاور شهر (۷ مرکز ویژه آقایان و ۴ مرکز ویژه بانوان) برای ساماندهی معتادان متجاهر در تهران وجود دارد و امروز در این حوزه منعی برای پذیرش آسیب دیدگان اجتماعی نداریم.» به گفته مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی، هیچ نهادی، افراد دچار زخم باز و عفونی را پذیرش نمی کرد و اقدامات این دوره مایه افتخار است و همراهی و مشارکت میان نهادهایی چون قوه قضائیه، فراجا، بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، آموزش و پرورش و… محقق شده است.

فعالیت ۴۰ مرکز پویا شهر

او به مدل سازی مراکز پویا شهر هم اشاره و عنوان کرد: «مدل سازی پویاشهرهای کنونی (مراکز کودکان کار) کلانشهر تهران دستاورد بزرگی برای پایتخت و پایتخت نشینان است که نباید به سادگی از کنار آن عبور کنیم. اکنون ۴۰ مرکز پویا شهر در تهران راه اندازی شده است.»

پذیرش آسمان خواب ها در مددسراها

ساماندهی کارتن خواب های پایتخت هم موضوع دیگری بود که سید محمد نقیب به آن اشاره کرد و گفت: «نباید به برخی افراد آسیب دیده اجتماعی بگوییم کارتن خواب و پسندیده است بگوییم آسمان خواب. اکنون ظرفیت پذیرش ۳ هزار آسمان خواب در مددسراها ایجاد شده و در سردترین شب امسال هم ظرفیت تکمیل نشد.»

ساماندهی با همراهی محلات

اگر ساماندهی آسیب های اجتماعی را تحویل محلات ندهیم قطعا ساماندهی این مبحث در حوزه دولتی با شکست مواجه می شود. مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با بیان این مطلب تاکید کرد: «در راستای این

رویکرد، مساجد، هیئات مذهبی و بسیجی ها باید به میدان ساماندهی آسیب های اجتماعی بیایند. مساجد می توانند با تقویت مشارکت های مردمی و خیرین در حوزه آسیب های اجتماعی می توانند تاثیر گذار باشند.»

ساماندهی چادرخوابی

سید محمد نقیب به پایان ساماندهی معتادان متجاهر اشاره و عنوان کرد: «بی شک نمی توانیم موضوع معتادان متجاهر را تا پایان سال ۱۴۰۴ به طور تمام و کمال ساماندهی کنیم، اما می توانیم چادرخوابی کنار بیمارستان های پایتخت را با احداث ۳۰ همراه سرا با مشارکت خیران و نیروهای جهادی و از همه مهم تر مردم، ساماندهی کنیم. این همان قدرت مشارکتی است که باید تقویت شود.»