به گزارش وطن شهر و به نقل از شرق، جابهجایی مدیران در شهرداری تهران ادامه دارد. احکام یکساله در حال تمدید هستند و بیشتر مدیران در جایگاه خود ابقا و برخی نیز جابهجا شدهاند. در میان این تغییرات حکم برکناری داود گودرزی، رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران که خبر آن دوشنبهشب منتشر شد، کمی دور از ذهن به نظر میآمد. گودرزی یکی از مدیران نزدیک به شهردار تهران است که عملکرد او در حوزه مبارزه با فساد نیز همیشه مورد تأیید او بوده. او در حکمی دیگر گودرزی را بهعنوان مشاور و دستیار ویژه شهردار در حوزه خدمات شهری و امور مناطق و رئیس دبیرخانه پروژههای کلان شهرداری منصوب کرد. اعضای شورای شهر تهران در صحن علنی روز سهشنبه واکنشی به این تغییرات نداشتند. ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، میگوید: مدتی بود که تغییرات در سازمان بازرسی شهرداری مطرح بود؛ اما فکر نمیکردیم شب گذشته این اتفاق بیفتد؛ اما علت آن را هم نمیدانیم.
پرویز سروری، نایبرئیس شورای شهر تهران، هم درباره تغییر رئیس سازمان بازرسی شهردار تهران میگوید: فکر میکنم حق هر مدیری است که مدیران خود را تغییر دهد یا جابهجا کند اما این تغییرات نشان از وقوع تخلفی نیست و زمانی که این مدیر در سمت دیگری در شهرداری به کار گرفته شده، نشان میدهد که شبهات مطرحشده صحت نداشته است. اما روز گذشته صحن شورای شهر تهران به بررسی مشکلات محله جوانمرد قصاب اختصاص داشت.
ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، درباره مشکلات این محله میگوید: چند نقطه فرسوده در محله وجود دارد که در این دوره از مدیریت شهری از طرح خارج و امکان نوسازی برای مردم فراهم شده است اما مشکل این است که وزارت میراث فرهنگی، مجوز ساخت بیش از سه طبقه را نمیدهد. در دوره پنجم هیچ کاری انجام نشده است.او با اشاره به وجود یک زمین ورزشی در محله میگوید: یکی از درخواستهای ساکنان محله جوانمرد قصاب این بود که زمین چمن این محله تجهیز و فضایی از آن به بازی کودکان اختصاص پیدا کند.
امانی با بیان اینکه در برخی محلات با مشکل وجود دکلهای برق و انسداد معابر روبهرو هستیم که در این محله نیز قابلمشاهده بود، تأکید میکند: روشنایی معابر، نظافت و رفت و روب، ساماندهی اتباع و جمعآوری دکلها از درخواستهای مردم محله جوانمرد قصاب بود که باید موردتوجه قرار بگیرد.
احمد صادقی، رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران، هم با بیان اینکه روشنایی بوستانها موضوع بسیار مهمی است، میگوید: اکثر بوستانهای منطقه ۲۰ و شهرری با مشکل خاموشی روبهرو هستند و دلیل آن اختلاف بین شهرداری و شرکت توزیع نیروی برق است. این خاموشی باعث تجمع معتادان در بوستانها شده و فضای ناامنی را ایجاد کرده که نیاز به پیگیری جدی دارد. زمین خاکی محله جوانمرد قصاب سالهای زیادی نیمهکاره رها شده و یکی از سرمایهگذاران محلی درخواست داشت این زمین را تجهیز و بهصورت رایگان در اختیار شهروندان محله قرار دهد که توافقات خوبی با سرمایهگذار صورت گرفت و درخواست ما این است که پیگیریها در این زمینه تداوم یابد.
جعفر شربیانی، عضو هیئترئیسه شورای شهر تهران، هم با بیان اینکه محله جوانمرد قصاب فاصلهای با مرکز شهرری داشت، میگوید: در دوره دوم تا چهارم مدیریت شهری، در راستای تحقق شعار کاهش فاصله جنوب و شمال، اتفاقات ویژهای افتاد و محله، از حاشیه خارج شد؛ هرچند مشکلاتی نیز وجود دارد.
شربیانی با اشاره به فریزشدن برخی معابر شهرری به دلیل اجرای برخی طرحها در سالهای طولانی، میگوید: برخی از این مشکلات در کمیسیون ماده پنج درحال رفع است. ۳۰۰ پلاک در ملکآباد در معرض خطوط فشار قوی برق قرار دارند؛ سالانه تعداد زیادی کودک معلول به دلیل قرارگرفتن در معرض این دکلها به دنیا میآیند. با هماهنگیهایی که انجام دادیم، مقرر شد شهرداری زمینی را اختصاص دهد که دکلها به این فضا منتقل شوند تا مشکل برطرف شود. بودجهای در این زمینه در نظر گرفته شد تا طرحی تهیه شود اما درمجموع به یک اراده همگانی نیاز دارد تا مشکل دکلهای برق بهویژه در ملکآباد شهرری برطرف شود.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، پس از ارائه گزارش ناصر امانی درباره محله جوانمرد قصاب، درباره موضوع سکونت برخی افراد در زیر کابل فشار قوی میگوید: همانطورکه در گزارش نیز آمده بود، این کابلها از قبل بوده و در طول زمان عدهای برای منافع شخصی اقدام به ساختوساز این خانهها در آن منطقه کردهاند و مردم را گرفتار کردند که البته این قصور مدیران شهری دورههای خیلی قبل و حتی قبل از تأسیس شورا هم بوده است؛ اما وزارت نیرو هم در این موضوع نباید اجازه میداد و باید از حریم کابلها صیانت میکرد، نه اینکه رهاشدگی داشته باشد.
در این جلسه چند نامگذاری هم در دستور کار قرار داشت . علیرضا نادعلی، سخنگو و رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا، در ابتدا به توضیح مصوبات کمیسیون در این زمینه پرداخت و ۱۴ مورد تغییر نام را پس از تأیید کمیسیون بهاینترتیب اعلام کرد: نخست خیابانی با نام ثاقب که درواقع دو خیابان به این نام در تهران وجود دارد، به نام بهبهان تغییر یافت و خیابان بهبهان به نام یک شهید مسیحی با نام جانی بت اوشانا در کمیسیون نامگذاری شد. تغییر نام خیابان بهبهان به نام این شهید مسیحی به درخواست شهروندان مسیحی و تغییر نام خیابان بهبهان نیز به درخواست نماینده بهبهان مورد ارزیابی و تأیید قرار گرفت.
نادعلی در ادامه توضیحات خود گفت: سومین خیابانی که تغییر نام یافت، خیابان رازی است که طبق برآوردها و بررسیهای بهعملآمده، ۱۲ خیابان در تهران به این نام وجود دارد. یکی از آنها در جوار بوستان دانشجو قرار داشته و با تأیید کمیسیون به نام مرحوم علی سلیمانی تغییر نام یافت. بههمینترتیب، خیابانی فاقد نام در کنار بانک ملت واقع در خیابان سعدی جنوبی، به درخواست مدیرعامل این بانک به نام شهدای بانک ملت نامگذاری شده است که تغییر نام خیابان رازی به کمیسیون بازگشت خورد و سایر نامگذاریها به تصویب رسید. در حاشیه جلسه شورای شهر هم رسانهها چند موضوع ازجمله دزدی لولههای آب و قرارداد ۶۳۰ واگن مترو را از رئیس شورای شهر تهران پیگیری کردند.
او درباره آخرین وضعیت پیشپرداخت ۶۳۰ دستگاه واگن مترو میگوید: روز گذشته تماسهایی را با معاونان و مدیران بانک مرکزی داشتهایم و به ما اعلام کردهاند امروز یا فردا این موضوع از طریق بانک مرکزی به بانک شهر ابلاغ خواهد شد و در واقع این مسئله پیگیری میشود. البته بنا بر هماهنگیهای انجامشده قرار است ۶۳۰ دستگاه واگن به ۷۰۰ دستگاه برسد. رئیس شورای شهر تهران با اشاره به فرایند پیشپرداخت ۶۳۰ دستگاه واگن مترو میگوید: پس از این مرحله ساخت پروسه واگنها از طریق کشور سازنده انجام خواهد شد و پیشبینی میشود بهتدریج این واگنها وارد چرخه حملونقل شود؛ اما بههرترتیب زودتر از یک سال این اقدام انجام نخواهد شد.
او همچنین درباره آغاز به کار طرح هوشمند پارک حاشیهای در پایتخت از سوی معاونت حملونقل ترافیک شهرداری تهران از روز گذشته هم توضیح داد: بههرحال برخی افراد با اجاره پارک، کاسبی جدیدی را انجام دادند و اینگونه اقدامات و پلاکخوانی هوشمند میتواند این موارد را مرتفع کند؛ چراکه خیابان برای همه است و باید شهروندان بهصورت عادلانه از آن استفاده کنند و بههرحال این هم تجربهای برای مدیریت شهری خواهد بود.
چمران در ادامه به فرونشست بزرگراه آزادگان و تذکر یکی از اعضا در جلسه قبل میگوید: ناگفته نماند که فرونشست این بزرگراه با دیگر فرونشستها متفاوت است؛ چراکه فرونشستهای دیگر به خاطر استفاده زیاد از آبهای زیرزمینی است؛ اما فرونشست بزرگراه آزادگان بهخاطر سرقت لوله آب انجام شده است و این مسئله سبب فرونشست این بزرگراه شده است.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به سرقت لولههای آب و سیم و کابلهای برق میگوید: متأسفانه پس از سرقت کابلهای برق و دریچههای آب در سطح شهر، شاهد سرقت لولههای آب هستیم.
او همچنین در پاسخ به پرسشی که برخی از کارشناسان شهری ادعا دارند که بیشترین شهرفروشی در دوره مدیریت زاکانی در مقایسه با ادوار گذشته بوده و بیشتر شده است، گفت: در این زمینه شهردار تهران آمار و ارقام را اعلام کردند و پاسخ لازم را دادند. البته شهرفروشی موضوعی است که در برخی از موارد قانون اجازه این مسئله را داده است؛ اما در کل میزان شهرفروشی در دوره مدیریت فعلی با ادوار گذشته تفاوتی نداشته است.