به گزارش وطن شهر و به نقل از همشهری آنلاین، شیوههای مختلفی برای مقابله با موشهای شهر وجود دارد و در ادوار مختلف با استفاده از تلهگذاری، سیمانکشی لانهها و حتی تفنگ ساچمهای تلاش کردند تا مانع حضور پررنگ موشها در شهر شوند.با توجه به شیوه زاد و ولد این حیوانات، به جرأت میتوان گفت که حضور موشها در سطح شهر هیچگاه به صفر نرسیده است و نخواهد رسید، با وجود این برخی در روزهای گذشته از حضور این حیوانات موذی در شهر گلایه کردند و خبر از افزایش جمعیت موشها در پاییز دادند، نکتهای که از سوی مسئولان شهری رد شده است.
اصل ماجرا این است که شهرداری تهران در هر فصل یک بازه زمانی را برای مقابله با موشها انتخاب میکند تا فرصت افزایش جمعیت را از ساکنان زیرزمینی تهران بگیرد. گروه های مبارزه با موش براساس دستهبندی مناطق به کوچه و محلات سر میزنند و از طریق طعمهگذاری به مقابله با موشها میپردازند.
داوود گودرزی، مدیر کنترل حیوانات شهری در رابطه با اخبار افزایش موشهای شهر تهران توضیح داد که جمعیت موشها در مقایسه با ۲ماه پیش، در وضعیت بهتری قرار دارد چرا که در گذشته جمعآوری موش با پیمانکار رفت و روب بود؛ در حال حاضر نیروها را جدا کرده و بهصورت تخصصی کار مبارزه با موش زیرنظر رئیس اداره خدمات شهری منطقه پیگیری میشود.
مدیران این حوزه پیشبینی میکنند که با استمرار طرحهای ضربتی شرایط برای کاهش جمعیت موشها بهتر خواهد شد. عبدالله اکبریان، کارشناس حوزه کنترل جانوران شهری سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در گفتوگو با همشهری نیز در رابطه با شکل کار این گروه در زمان اجرای طرحهای ضربتی توضیح داد و گفت «ما هر روز یک نقطه از شهر که بیشترین ثبت درخواست در ۱۳۷ را دارد یا از سوی مناطق اعلام شده است را برای عملیات طعمهگذاری مشخص میکنیم. کار به این شکل است که تیمها در گروههای چند نفره به طعمهگذاری میپردازند و پس از گذشت ۲۴ساعت، برای عملیات جمعآوری لاشهها و طعمههای باقیمانده به مناطق بازمیگردیم. پس از اتمام عملیات نیز منافذ عبور و مرور موشها مسدود میشود. این لاشهها به سلول دفن بهداشتی مرکز دفن آرادکوه منتقل میشوند. این سلول محل دفن زبالههای بیمارستانی، لاشه حیوانات شهری مانند سگ و موش است.»