به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر، نرگس معدنی پور در یکصد و پنجاه و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نیازهای جامعه اوتیسم، اظهار کرد: ایجاد مراکز نگهداری و شبانهروزی، اشتغالزایی، آموزشی، درمانی، ورزشی و توانبخشی باید با همکاری سازمان های متولی و خیرین ایجاد شود.
وی افزود: البته شهرداری تهران در واگذاری زمین همواره پیشرو بوده و امید می رود در این حوزه اقدامات بیشتری نیز انجام دهد که می توان به مناسب سازی فضای شهری برای افراد مبتلا به اوتیسم اشاره کرد.
معدنی پور با تأکید بر اطلاع رسانی و فرهنگسازی در مورد بیماری اوتیسم، یادآور شد: توجه به نیازهای والدین این کودکان به ویژه در حوزه اشتغال باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد؛ خانواده ها ناچار به مراقبت از این کودکان در منازل هستند و نمی توانند مشغول به کار شوند و با توجه به اینکه هزینه های این بیماری بالاست باید کارگاه های کارآفرینی برای والدین این کودکان ایجاد شود.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش نسبت به راه اندازی مدارس خاص کودکان مبتلا به اوتیسم اقدام کند، تصریح کرد: علاوه بر این، توجه به اشتغال جوانان مبتلا به اوتیسم که تحصیلات عالیه دارند، ضروری است.
معدنی پور با تأکید بر توجه به مباحث ورزشی و تفریحی افراد مبتلا به اوتیسم، گفت: ما در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا پیگیر مباحث این حوزه هستیم.
سید احمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورا نیز با تأکید بر لزوم ارائه لیست بند ۶ ماده ۵۵ به شورا، اظهار کرد: دوست داشتن خانواده های اوتیسم به تنهایی فایده ای ندارد و باید لیست ارائه شود چراکه شهردار مناطق باید در خصوص واگذاری املاک در این محور پاسخگو باشند و تخلف رخ خواهد داد.
وی با بیان اینکه شهردار تهران در ارائه زمین و تخفیف در صدور پروانه برای راه اندازی مجتمع اوتیسم شخصاً وارد شد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مشخص نیست ساخت و ساز چه میزان زمان ببرد، باید توافق نامه تمدید شود.
زهرا شمس احسان رئیس کمیته اجتماعی شورا نیز در ادامه بر راه اندازی مدارس ویژه توانبخشی کودکان مبتلا به اوتیسم با همکاری آموزش و پرورش تأکید کرد.
مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا در ادامه این جلسه از تهیه و ارائه طرحی مشترک با کمیسیون فرهنگی و اجتماعی برای حمایت از انجمن اوتیسم خبر داد.
سوده نجفی رئیس کمیته سلامت شورا نیز با بیان اینکه در هماهنگی با اداره کل سلامت شهرداری تهران مقرر شده خانه های امید برای کودکان مبتلا به اوتیسم راه اندازی شود، گفت: چهار خانه در چهار پهنه برای این کودکان ایجاد خواهد شد تا خانواده ها بتوانند ساعاتی فرزندان خود را به این خانه ها بسپارند.
حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران نیز تأکید کرد: با توجه به لزوم صیانت از خانواده ها و همچنین وضعیت سخت نگهداری کودکان طیف متوسط و شدید و نیاز والدین به فراغت و تنفس، قول می دهیم که تا پایان امسال چهار خانه را در چهار پهنه شمالی، جنوبی، غربی و شرقی برای کودکان مبتلا به اوتیسم راه اندازی کنیم و از انجمن نیز می خواهیم که نیروهای تخصصی این خانه ها را تأمین کند.