• امروز : چهارشنبه - ۳ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 23 April - 2025

دولت‌محوری باید به نفع مردم‌محوری عقب‌نشینی کند

  • کد خبر : 31962
دولت‌محوری باید به نفع مردم‌محوری عقب‌نشینی کند
رئیس ستاد سمن‌های شهر تهران با بیان اینکه حلقه‌های میانی قلب تحول اجتماعی‌اند تاکید کرد که دولت محوری باید به نفع مردم محوری عقب نشینی کند.

به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر، نشست عصرانه تشکل های مردمی در سبک زندگی سالم با حضور سید احمد علوی رییس ستاد سمن ها و عضو شورای اسلامی شهر تهران، حسین کرمان‌پور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، محمدجواد حیدری پور مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه سلامت وزارت بهداشت، محمد حسین رضایی مشاور امور مردمی سازی و خیرین وزارت بهداشت و حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در ستاد سمن های شهر تهران برگزار شد.

سید احمد علوی، رئیس ستاد سمن‌های شهر تهران نیز در نشست «عصرانه تشکل‌های مردمی در سبک زندگی سالم» با تأکید بر نقش بی‌بدیل حلقه‌های میانی در حل مسائل اجتماعی گفت: ما در این مسیر همراه همه دوستان و تشکل‌هایی هستیم که داوطلبانه پای کار آمده‌اند؛ نه برای شغل، بلکه از سر عشق و مسئولیت‌پذیری اجتماعی.

علوی با بیان اینکه «مسیر ما متفاوت از مسیرهای اداری و کارمندی است» تصریح کرد: در بسیاری از ساختارهای رسمی، افراد تلاش می‌کنند تا پاسخگویی را از خود دور کنند؛ اما دوستانی که داوطلبانه فعالیت می‌کنند، خود را در معرض پاسخگویی قرار داده‌اند. این انتخابی عاشقانه و نه از سر اجبار، بلکه انتخابی از سر علاقه است.

وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر نقش حلقه‌های میانی افزود: اگر معظم‌له می‌فرمایند آینده کشور را در گرو این حلقه‌ها می‌بینند، دقیقاً منظورشان همین گروه‌هایی است که خدمت به مردم را فراتر از امرار معاش می‌دانند. این رقابت‌ها، از جنس «فَاستَبِقُوا الخَیرات» است؛ هر کسی تلاش می‌کند سهمی در بهبود سبک زندگی و سلامت جامعه داشته باشد.

علوی با انتقاد از ساختار دیوان‌سالار کشور گفت: کشور ما بر پایه دولت‌محوری شکل گرفته و در واگذاری امور به مردم چندان موفق نبوده‌ایم. اما واقعیت این است که بسیاری از فعالان مردمی، حتی اگر حمایت حاکمیتی وجود نداشته باشد، باز هم با علاقه و انگیزه جلو آمده‌اند و پای مردم ایستاده‌اند.

وی ادامه داد: در محله‌هایی مثل هرندی، داوطلبان و کنشگران اجتماعی نه‌تنها آسیب‌ها را لمس کرده‌اند، بلکه به‌صورت میدانی برای بهبود وضعیت تلاش کرده‌اند.

رئیس ستاد سمن‌های شهر تهران با تأکید بر نقش مهم سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه‌ها در حوزه بهداشت، سلامت روان و جسم گفت: ما در این حوزه بیشترین ظرفیت را داریم. با قلب وارد این مسیر شده‌ایم و چه دیگران یاری کنند و چه نکنند، ما از ته دل آمده‌ایم که خدمت کنیم.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: امیدوارم بتوانیم این جلسات را به‌صورت مستمر برگزار کنیم تا علاوه بر انتقال دغدغه‌ها، الگویی از مدیریت مشارکتی و مردمی در سطح شهر پیاده شود. ساختارهای مردمی نباید تنها در بحران‌ها به کار گرفته شوند؛ بلکه باید جایگاه آن‌ها در سیاست‌گذاری‌ها نهادینه شود.

 در این نشست حسین کرمانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری و اجرای «پویش نه به تصادف!» در عید نوروز امسال در مواجهه با حوادث جاده‌ای گفت: در تعطیلات نوروز با بررسی‌های میدانی متوجه شدیم اگر آمبولانس‌ها هنگام پارک، سرشان به سمت جاده باشد، زمان واکنش و خروج آن‌ها حدود چهار دقیقه کاهش می‌یابد.

وی افزود: این یافته باعث شد که همه آمبولانس‌ها را موظف کنیم به‌صورت معکوس پارک کنند تا هنگام نیاز، بدون اتلاف وقت وارد جاده شده و به کمک حادثه دیدگان جاده ای بپردازند.

کرمان‌پور با اشاره به خدمات اورژانس در نوروز ۱۴۰۴ افزود: در ایام نوروز، بیش از ۳۱۵ مورد احیای موفق قلبی-ریوی در سطح کشور ثبت شد؛ اقدامی که به‌واسطه آن، جان انسان‌های زیادی نجات یافت. دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت، از این اقدامات با عنوان «خیر عمومی» یاد کردند؛ یعنی خیری که به‌طور مستقیم با جان مردم گره خورده‌ است.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت حضور مردم در مواجهه با سوانح گفت: در سومین مرحله از خدمات نوروزی، با صداقت تمام به مردم اعلام کردیم که توان ما در مواجهه با سوانح به تنهایی کافی نیست و نیازمند مشارکت آن‌ها هستیم. چراکه هرکس در نوروز جان خود را از دست بدهد، خانواده‌اش تا سال‌ها با تلخی این ایام مواجه خواهد بود. ما با صراحت گفتیم: جایی برای بی‌تفاوتی نیست.

کرمان‌پورتصریح کرد: ما باید توجه را از “راننده” به سمت “گرداننده” تغییر دهیم. اصل ماجرا سرنشینانی هستند که جانشان در خطر است. فرهنگ رانندگی باید آن‌قدر درونی شود که کسی که خلاف رانندگی می‌کند، احساس خجالت کند، نه افتخار.

وی با اشاره به نقش تشکل‌های مردمی ادامه داد: در نوروز امسال، ۵ تا ۶ سمن (سازمان مردم‌نهاد) در موضوع فرهنگ‌سازی رانندگی ایمن با ما همکاری کردند. انتظار ما از سمن‌ها این است که با زبان مردم، با خود مردم صحبت کنند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت آگاه‌سازی، تبیین، و آموزش عمومی برای حفظ جان انسان‌ها را از جمله خدماتی عنوان کرد که سمن ها و تشکل های مردمی می توانند به صورت پویا ایفای نقش کنند.

وی تأکید کرد: بارها در صفحه شخصی‌ام در فضای مجازی آموزش داده‌ام که اگر فردی دچار ایست قلبی شد، باید چه اقداماتی انجام داد. این دیگر باور عهد بوق است که فقط پزشک باید احیا انجام دهد. امروز حتی انجمن قلب آمریکا نیز می‌گوید اگر مردم در همان دقایق اول، ماساژ قلبی را آغاز کنند، حتی اگر ۲۰ دقیقه بعد آمبولانس برسد، شانس بقا به‌مراتب بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به رسالت وزارت بهداشت گفت: ما آماده‌ایم با عنوان «خیر عمومی» به کمک شما (سمن‌ها)، سبک زندگی سالم را آموزش دهیم. باید ریل درآمدزایی از درمان را به سمت درآمدزایی از سلامت تغییر دهیم.

به اعتقاد کرمان پور، می‌توان مراکزی با رویکرد خیرخواهانه ایجاد کرد که به سلامت مردم خدمت کند، نه فقط درمان بیماری‌ها. این وظیفه مشترک ما و جامعه است.

وی در پایان گفت: برای ساختن آینده‌ای بهتر، باید زنده بودن و زنده ماندن را ارزشمند بدانیم و در این مسیر، تشکل‌های مردمی در گفتمان‌سازی، ترویج، آموزش و آگاه‌سازی عمومی نقشی حیاتی دارند.

محمد حسین رضایی مشاور امور مردمی‌سازی و خیرین وزیر بهداشت نیز در این مراسم با بیان اینکه مفهوم «اقتصاد خیر» در کشور ما باید به‌طور جدی‌تری شناخته و تقویت شود و با تأکید بر ضرورت تعامل سازنده میان مردم و دولت در مسیر توسعه خدمات سلامت کشور، گفت: به‌عنوان مجموعه دولتی وظیفه داریم زمینه‌ای فراهم کنیم تا مردم بتوانند در امور خیر و مشارکت‌های اجتماعی نقشی فعال ایفا کنند.

وی افزود: این ارتباط، یک تعامل دوسویه است؛ ما به همراهی خیرین نیازمندیم، همان‌گونه که آن‌ها نیز برای اثرگذاری مؤثر، نیازمند همکاری دولت هستند. در این مدت تلاش شد مسائل، دغدغه‌ها و انتظارات این گروه از نیکوکاران شناسایی و جمع‌بندی شود. نتیجه این جلسات، تدوین نامه‌ای حاوی ۱۶ مسئله اساسی و ۳۷ راهکار اجرایی بوده که هم‌اکنون مبنای برنامه‌ریزی‌ها و پیگیری‌های ما قرار گرفته است.

رضایی ادامه داد: خوشبختانه محورهای مطرح‌شده، بسیاری از مطالبات مطرح‌شده در دیگر نقاط کشور را نیز پوشش می‌دهد. پیش از این نیز این موارد به مسئولان ذی‌ربط منتقل شده و اکنون از سوی نهادهایی چون مجمع ملی جامعه حامیان معلولین کشور و سایر تشکل‌های فعال، در حال پیگیری است.

مشاور امور مردمی‌سازی و خیرین وزیر بهداشت با اشاره به سابقه درخشان خیرین در همراهی با نظام سلامت به‌ویژه در مقاطع بحرانی، تصریح کرد: نمایندگان خیرین به‌درستی تأکید دارند که همواره در بحران‌های کشور در کنار مردم و دولت ایستاده‌اند.

لینک کوتاه : https://vatanshahr.ir/?p=31962
 

برچسب‌ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.