به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر، نشست خبری هفته ملی سلامت ۱۴۰۴ اداره کل سلامت شهرداری تهران امروز -دوشنبه اول اردیبهشتماه ۱۴۰۴- برگزار شد.
حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهرداری تهران در این نشست اظهار کرد: سلامتی به معنای حال خوب است و حال خوب را باید ساخت. کسی نمیتواند حال خوب را به ما اعطا کند. حال خوب ساختنی است و تنها توسط خود ما ساخته میشود.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران محور اصلی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی خود را بر توانمندسازی و ایجاد حال خوب متمرکز کرده، گفت: شعار «حال خوب ساختنی است» تنها یک شعار نیست، بلکه هدفی بنیادین در سیاستگذاریهای شهری ما است.
صاحب با تاکید بر اهمیت هفته سلامت آن را فرصتی بیبدیل توصیف کرد و افزود: شهرداری تهران در این هفته پویش «حال خوب ساختنی است» را در سطح شهر اکران و اجرا میکند. علاوه بر این در رسانه ملی نیز حضور خواهیم داشت.
وی مشارکت مردمی را یکی از ارکان اصلی این برنامه دانست و تصریح کرد: تمام توان خود را برای مردمیسازی برنامهها به کار گرفتهایم. امسال مانوری را در سطح شهر تهران برگزار خواهیم کرد که توسط خود مردم اجرا میشود. این همان قدرت واقعی ما است، قدرتی که در دل مردم نهفته است.
برپایی ۲۵۰ ایستگاه برای برگزاری جشنهای کوچک محلی و منطقهای
به گفته صاحب، در سال گذشته ۱۲۳ ایستگاه در سطح شهر فعال بودند که امسال این عدد به بیش از ۲۵۰ ایستگاه افزایش خواهد یافت و در این ایستگاه ها جشنهای کوچک محلی و منطقهای برگزار خواهیم کرد.
وی همچنین به برگزاری جشنهای مادرانه اشاره کرد و گفت: فضای مادر و کودک با هدف ارتقای سلامت و آموزش در قالب محیطی شاد و مفرح در بیش از ۲۵۰ ایستگاهی که در سطح مناطق ومحلات برپا خواهند شد، ایجاد میشود. این فضاها دارای سیستم صوتی، محیط بازی و امکانات آموزشی هستند، هرچند کوچک و محلهمحور هستند.
صاحب در رابطه با نحوه برنامهریزی پویش امسال توضیح داد: هیچ برنامهای اجرا نمیکنیم مگر آنکه مخاطب را درگیر کرده باشیم. هدف ما این است که حداقل ۶۰ درصد مردم تهران درگیر این پویش شوند؛ چه با شرکت در رویدادهای کوچک، چه با آشنایی با پیام ما در حوزه سلامت.
وی در ادامه از برگزاری جشن بزرگ سلامت شهر در بوستان لاله از ۲۰ اردیبهشتماه تا ۲ خردادماه خبر داد و افزود: در این جشن ملی، تمام حوزههای مرتبط با سلامت، خانواده، نوجوانان، سالمندان و مادران مشارکت خواهند داشت. افتخار ما این است که این برنامه توسط خود مردم برگزار میشود.
ارائه خدمات رایگان در حوزه درمان
صاحب تاکید کرد: بخش پزشکی و درمان نیز در این دو هفته فعال خواهد بود و خدمات رایگان به شهروندان ارائه خواهد شد. در کنار این جشن، بیش از ۳۰۰ برنامه شاخص در ۲۲ منطقه شهر تهران برنامهریزی شده است. علاوه بر آن، جشنواره غذای سالم نیز برای ترویج سبک زندگی سالم برگزار خواهد شد. فعالیتهای داوطلبانه گروههای جهادی در مناطق کمبرخوردار، تجلیل از خانوادههای شهدای سلامت، بازدید از مراکز درمانی و رسیدگی به بیماران کمبضاعت به عنوان دیگر بخشهای پویش است.
وی همچنین به برنامههای مرتبط با سالمندان، معلولین و بیماران خاص اشاره کرد و گفت: دستاندرکاران در ۲۲ منطقه تهران ماموریت دارند تا از مراکز نگهداری سالمندان، معلولین و… بازدید کنند. در پایان هفته نیز مراسم شکرانه سلامت برگزار خواهد شد که ویژه تقدیر از فعالان مردمی حوزه سلامت است. همچنین، گشتهای سلامت و نشاط به صورت تورهای گردشگری ویژه اعضای کانون سلامت در مناطق مختلف اجرا میشود.
وی افزود: در این هفته تعدادی مرکز جدید از جمله سرای زندگی و مراکز توانمندسازی سالمندان نیز آماده بهرهبرداری خواهند شد.
صاحب از آغاز اجرای طرحی نوآورانه برای پایش و مقابله با چاقی در کودکان و نوجوانان خبر داد و گفت: امسال تصمیم داریم طرحی تحت عنوان «کیلوهای اضافه» را در میان دانشآموزان اجرا کنیم. این طرح با هدف ارتقاء سلامت جسمی و روانی کودکان و نوجوانان آماده شده و با هماهنگی و مشارکت آموزش و پرورش در حال نهاییسازی است.
وی با بیان اینکه چاقی نتیجه تداخل سه حوزه تغذیه، فعالیت بدنی و روانشناختی است، توضیح داد: در این برنامه، کودکانی که از اضافه وزن رنج میبرند وارد یک مسیر هدفمند و رقابتی میشوند. در این رقابت، هم آموزشهای تغذیهای و روانشناختی دریافت میکنند و هم به صورت عملی در فعالیتهای ورزشی شرکت خواهند کرد. این طرح تمام مقاطع تحصیلی را در بر میگیرد و هدف آن اصلاح سبک زندگی کودکان به شکلی پایدار است.
صاحب ادامه داد: شهرداری تهران برای اجرای این برنامه حداقل ۱۴ میلیاردتومان اختصاص داده و در حال حاضر به صورت پایلوت در دو منطقه شهر در حال اجرا است تا پس از ارزیابی در سطح گستردهتری پیادهسازی شود.
اجرای برنامه فراموز مجازی
مدیرکل سلامت شهرداری تهران همچنین از توسعه برنامههای آموزشی و توانمندسازی شهروندان در حوزه سلامت خبر داد و گفت: امسال علاوه بر اجرای “فراموز سیار”، “فراموز مجازی” را نیز راهاندازی کردهایم. در قالب برنامه “شهروند فردا”، تمام آموزشهای لازم در قالب پادکست و محتوای مجازی ارائه میشود؛ هرآنچه که یک خانواده به آن نیاز دارد، در این رویداد بهصورت فازبندی شده طراحی شده است. در فاز نخست، خدمات ویژهای برای مادران باردار و مادرانی که دارای کودکان ۰ تا ۶ سال هستند در نظر گرفتهایم. این برنامهها شامل تمامی آموزشها و خدماتی است که یک خانواده برای رشد و سلامت فرزند خود نیاز دارد.
وی همچنین با اشاره به تکمیل برنامه مهارتهای زندگی گفت: امسال مهارتهایی که در چارچوب “سرای فرزندان ایران” طراحی شدهاند، هم به صورت حضوری و هم به صورت مجازی اجرا خواهند شد. این برنامه در حال کامل شدن است و تمرکز آن بر آموزش سبک زندگی سالم به کودکان و نوجوانان است.
صاحب در رابطه با مراکز اداره کل سلامت نیز توضیح داد: امسال سه نوع “فراموز” داریم: نخست مراکز ثابتی تحت عنوان “سرای فرزندان” که در حال تکمیل هستند؛ دوم فراموزهای سیار که ما با آنها به سراغ کودکان در نقاط مختلف شهر میرویم؛ و سوم، فراموزهای مجازی که از طریق بسترهای آنلاین اجرا خواهند شد.
راهاندازی مرکز ویژه توانمندسازی سالمندان تا پایان سال
مدیرکل سلامت شهرداری تهران از راهاندازی یک مرکز ویژه توانمندسازی سالمندان نیز خبر داد و افزود: امسال یک مرکز جدید با مشارکت سازمان بهزیستی برای ارائه خدمات توانمندسازی سالمندان تأسیس خواهد شد. ما آمادگی کامل خود را برای اجرای این طرح اعلام کردهایم. در حال حاضر، مراکز فرآهنگ یا همان “سرای زندگی” در مناطق مختلف از جمله منطقه ۱ و منطقه ۲۰ آماده بهرهبرداری هستند و مشارکتهایی نیز در مناطق ۱۱ و ۲ داریم. مرکز منطقه ۲۱ نیز هماکنون فعال است.