به گزارش وطن شهر و به نقل از فارس، ۱۵ مرداد سال جاری بود که ریزش چند ساختمان ناایمن باعث جان باختن ۵ نفر از نیروهای پلیس و شهرداری تهران شد.
مافیای ساخت و سازهای غیرمجاز به گفته برخی از مسوولان شهری در زمان اغتشاشات اقدام به ساخت و سازهای غیرقانونی به خصوص در محله خلازیر واقع در منطقه ۱۹ کرده اند.
شهرداری تهران بعد از کش و قوس های فراوان با گرفتن مجوز از دستگاه های مربوطه اقدام به تخریب چند ساختمان ناایمن کرد اما در حین تخریب، ساختمان ها به دلیل ناایمن بودن حادثه آفریدند.
قائمی: باید به مسائل اجتماعی در این حوزه اهمیت ویژهای داد
علی اصغر قائمی عضو شورای شهر تهران می گوید: این حادثه باعث شد تعدادی از نیروهای شهرداری و نیروی انتظامی جان خود را از دست بدهند.باید به مسائل اجتماعی در این حوزه اهمیت ویژهای داد. باید کمک کرد مسائل اجتماعی محدوده به حداقل ممکن برسد. بی تردید توجه به مولفههای اجتماعی بسیار حائز اهمیت است.
پیشگیری بهتر از درمان است. تخریب این ساختمانها درمان پس از پیشگیری است. لذا باید به این موضوع توجه ویژهای داشته باشیم. تکانهای که از ساختمان اول به ساختمان چهارم منتقل و باعث ریزش آن شد نشان میدهد که یک زلزله سه یا چهار ریشتری میتوانست موجب ریزش این ساختمان شود.
بهشت نشنیان از اقدام شهرداری تهران در خلازیر دفاع کرده و تاکید بر ادامه تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز داشتند اما چند روزی این ساخت و سازها متوقف شد.
سروری:متأسفانه عملیات تخریب در خلازیر متوقف شد
پرویز سروری نائب رئیس شورای شهر تهران می گوید: متأسفانه عملیات تخریب در خلازیر متوقف شده است، کمیسیون حمل ونقل و عمران گزارشی در این خصوص تهیه کند که چرا تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز متوقف شده است. باید با هماهنگی دستگاه قضایی جلوی سودجویی افراد را بگیریم.
شهردار منطقه ۱۹: از امروز دوباره تخریب ساختمان های ناایمن و غیرقانونی آغاز می شود
در خصوص چرایی توقف تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز به سراغ تورج فرهادی شهردار منطقه ۱۹ رفتیم. وی به خبرنگار فارس گفت:تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز را چند روزی متوقف کردیم و قرار است از امروز دوباره تخریب ها آغاز شود و در این زمینه با کسی تعارف نداریم.یک سری مشغله پلیس و شهرداری داشت به همین دلیل کار چند روزی متوقف شد.
ابعاد حادثه خلازیر در کارگروه شورای شهر تهران مورد بررسی قرار می گیرد. در این کارگروه نمایندگانی متشکل از سازمان نظام مهندسی کشور و تهران، مرکز مطالعات و پژوهش های شهرداری تهران و واحدهای مرتبط به جلسه تشکیل حضور دارند به همین دلیل بازدید میدانی نیز از محل حادثه صورت گرفت و بهره برداری های لازم انجام شد و دو جلسه در این زمینه تشکیل شد و نمایندگان حضور یافته و۳ ساعت جزئیات را مورد بررسی قرار دادند و مکاتبات و دستورالعمل ها و بخشنامه ها را بررسی کردند تا مشخص شود پیش، حین و پس از حادثه چه کاری باید در ساخت و ساز و تخریب انجام داده شود.
انتقاداتی در خصوص نحوه تخریب حادثه خلازیر از سوی برخی مسوولان مطرح شده اما مهدی چمران رئیس شورای شهر معتقد است که با بیل و کلنگ نمی شد این ساختمان ها را تخریب کرد و با وجود قمه کش ها فرصتی که وجود داشت کم بود.
بر اساس این گزارش، شهرداری تهران به جد به دنبال مبارزه با ساخت و سازهای غیرمجاز است و قرار است از این پس خواب از چشمان مافیای ساخت و ساز ربوده شود. اعضای شورا هم تاکید دارند در زمینه برخورد با ساخت و سازهای غیرقانونی حمایت های لازم را از مدیریت شهری خواهند کرد.
بی تردید سازههای ناپایدار در شرایط بحرانی ساخته شدهاند. بر همین اساس ضوابط در آنها رعایت نشده است. لذا همیشه این ساختمانها در معرض خطر هستند. مافیای ساخت و ساز ظرف امسال و سال گذشته شروع به ساخت و ساز در محدوده خلازیر کردند و برخی افراد نیز که درمانده مسکن هستند به ناچار خانههای نامناسب این محدوده را که به دلیل عدم رعایت ضوابط و نامناسب بودن ارزان تمام میشوند خریداری میکنند.
برای مبارزه با ساخت و سازهای غیرمجاز باید تمامی نهادهای و دستگاه های مسوول پای کار بیایند تا بتوان این مشکل رابه صورت ریشه ای برطرف کرد.