• امروز : جمعه - ۲۷ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 18 October - 2024

«آبادگران» در ویرانی

  • کد خبر : 8681
«آبادگران» در ویرانی

شاید در سال جاری اسم «آبادگران» را به‌واسطه پرت‌شدن یک جوان مشهدی از یک مجتمع مسکونی، در اخبار شنیده باشید. اگر از فرودگاه مشهد به مقصد کوهسنگی حرکت کنید، در سمت چپ خود، چند مجتمع مسکونی را خواهید دید که در بالای کوه‌ها خودنمایی می‌کنند و شما را به یاد شهرهای شمالی ایران خواهند انداخت. […]

شاید در سال جاری اسم «آبادگران» را به‌واسطه پرت‌شدن یک جوان مشهدی از یک مجتمع مسکونی، در اخبار شنیده باشید. اگر از فرودگاه مشهد به مقصد کوهسنگی حرکت کنید، در سمت چپ خود، چند مجتمع مسکونی را خواهید دید که در بالای کوه‌ها خودنمایی می‌کنند و شما را به یاد شهرهای شمالی ایران خواهند انداخت.

به گزارش وطن شهر و به نقل از شرق شاید در سال جاری اسم «آبادگران» را به‌واسطه پرت‌شدن یک جوان مشهدی از یک مجتمع مسکونی، در اخبار شنیده باشید. اگر از فرودگاه مشهد به مقصد کوهسنگی حرکت کنید، در سمت چپ خود، چند مجتمع مسکونی را خواهید دید که در بالای کوه‌ها خودنمایی می‌کنند و شما را به یاد شهرهای شمالی ایران خواهند انداخت. از سال ۱۳۸۶ که اولین واحدها در این مجتمع به فروش رسید تا امروز، یک مشکل حل‌نشده بین مالکین و مدیر‌عامل شرکت آبادگران که مسئول بهره‌برداری بوده، وجود دارد. این شرکت مالکین را مالک نمی‌داند؛ چون معتقد است که این مجموعه تفریحی گردشگری است و مالکین نیز شاکی هستند که «آبادگران» حقوق آنها را خورده است و از هیچ حقی، حتی تشکیل هیئت‌مدیره مالکین، برخوردار نیستند. آبادگران یکی از چند‌صد مجتمعی است که داستانی هزارتو دارد؛ داستانی که شاید در جایی به دست‌هایی برسد که به دستان پشت پرده، شناخته می‌شوند.

۱۶ سال فروش، بدون مجوز

اولین فروش‌ها در سال ۱۳۸۶ انجام شد. مدیر‌عامل وقت آبادگران قانونا مجوزی برای فروش نداشت اما چندین واحد در آن سال‌ها به فروش رسید. رضا، یکی از اولین مالکینی است که در سال ۸۶ واحد خود را خریده است، او می‌گوید: «در سال ۸۶ یک واحد را به مبلغ متری یک‌ میلیون تومان خریدم که در آن زمان مبلغ کمی هم نبود. قرار بود، پس از تکمیل پروژه و رفع مشکلاتی که خود شرکت ایجاد کرده، سند داده شود. من مبایعه‌نامه سال ۸۶ را دارم که در آن ذکر شده، این واحد یک دستگاه واحد آپارتمان مسکونی است و سند داده خواهد شد. اما در سال‌های بعد، واژه‌‌‌ آپارتمان مسکونی در مبایعه‌نامه‌ها، به یک واحد آپارتمان اقامتی، تغییر پیدا کرد و خبری از سند هم نشد». از او می‌پرسم برای گرفتن سند پیگیری کرده و دلیل ندادن سند چیست؟ پاسخ می‌دهد: «چند بار پیگیری کردم. مشکلات زیادی وجود دارد اما مهم‌ترین دلیل آن، تکمیل‌نشدن پروژه و عمل‌نکردن شرکت آبادگران، به تعهدات خود در مقابل شهرداری و مسکن و شهرسازی است».

ورود ممنوع، حتی شما مالک عزیز!

اینجا هر مدیرعاملی، قانون من‌درآوردی خودش را وضع می‌کند. فکرش را بکنید، من برای ورود به خانه خودم باید پول بدهم. این را یکی از مالکین می‌گوید و ادامه می‌دهد: «فقط یک ماشین را که برچسب ورود زده‌اند، می‌توانم به داخل مجتمع بیاورم. اگر ماشین دیگری بدون برچسب وارد شود، باید ورودی بدهد. این همه ماجرا نیست، زمان اسباب‌کشی، من را مجبور کردند یخچال و لباسشویی‌ام را برگردانم. چون مجموعه لاندری دارد، حق بردن لباسشویی نداریم و یخچال هم باید حتما کوچک و هتلی باشد». نفس عمیقی می‌کشد و می‌گوید: «همه اینها را بگذار کنار؛ شارژ بالایی که باید پرداخت کنیم، برابر است با پول اجاره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ یک خانه در برخی از مناطق شهر. با وجود مبلغ بالای شارژ اگر آن را پرداخت نکنیم، آب یا برق واحد را قطع می‌کنند. حتی از یکی از ساکنین شنیدم که برایش احضاریه آمده است». از او می‌پرسم برای مشکلات پیش‌آمده، شکایتی نکرده است، پاسخ می‌دهد: «به دفتر بهره‌برداری مراجعه کردم، گفتند قانون، قانون است. باید رعایت کنید. یکی از کارکنان آنجا با پوزخند گفت: اگه با قانون مشکل داری، بده واحدت رو ما برات بدیم اجاره. مبلغ بالای شارژ را هم گفتند یک بازرس تعیین کرده اما چند بار که نامه تأیید بازرس را خواستم، من را سر دواندند». می‌پرسم با مدیر‌عامل آبادگران صحبت نکردید، می‌گوید: «از منشی آقای شریف دو بار وقت جلسه گرفتم، بعد از یک ماه که نوبتم شد، جلسه‌ای برگزار نشد».

گردشگری، اقامتی، مسکونی؛ مسئله این است

در آیین‌نامه آپارتمان‌ها آمده است: «به آپارتمانی که شما ۳۶۵ روز سال را در آن اقامت نداشته باشید، آپارتمان اقامتی گویند». مجموعه آبادگران متشکل از ۷۰۰ واحد، اعم از ویلایی و آپارتمانی است. ۶۰۰ واحد از ۷۰۰ واحد، مالک خصوصی دارد و مابقی در اختیار شرکت آبادگران است. طبق گفته یکی از افراد هیئت‌مدیره مالکین سابق آبادگران، آقای دکتر بیدخوری، مدیر میراث فرهنگی وقت، از مدیران این مجموعه خواسته‌ برای اقامتی قلمداد‌شدن مجموعه آبادگران باید رضایت تمامی مالکین را داشته باشند. یکی از مالکین نیز ادعا کرده است: «مدیر‌عامل آبادگران برای گرفتن مجوز اقامتی‌بودن مجموعه از مالکین خواسته است تا با شرکت آبادگران، قرار‌داد صوری امضا کنند».

دهکده‌‌‌ای که ساخته نشد

قرار بود اینجا یک دهکده گردشگری داشته باشیم. این را یکی از مدیر‌ان عامل‌ اولیه آبادگران می‌گوید و ادامه می‌دهد: «این دهکده به وسعت ۴۷ هکتار طراحی شده بود و شامل بسیاری از امکانات گردشگری، رفاهی شامل هتل پنج‌ستاره، سالن کنفرانس، باشگاه ورزشی، آمفی‌تاتر، افلاک‌نما و ۵۰ مرکز تفریحی دیگر بود‌ اما هیچ‌کدام از این پروژه‌ها بعد از دوره من تمام نشد و به سرانجام نرسید. در حقیقت بعد از واگذاری از بخش خصوصی به بخش دولتی، آقایان پروژه را رها کردند و تعدادی از واحدها را بدون مجوز فروختند و طرح ساخت دهکده گردشگری، به پایان نرسید».

انحلال هیئت‌مدیره؛ پای یک آقازاده در میان است؟

بنا بر آیین‌نامه مجتمع‌های مسکونی، آبادگران با داشتن ۶۰۰ مالک حقیقی از۷۰۰ واحد، باید قوانین تملک آپارتمان‌ها را اجرا کند. یکی از قوانین تملک آپارتمان‌ها، داشتن هیئت‌مدیره مالکین است که در سال ۱۴۰۱ این هیئت‌مدیره، توسط معاون دادستان، «آقای فرزاد بهشتی»، با دستور قضائی منحل و مدیرعامل وقت‌ آقای دکتر رضوی عزل شد. دکتر رضوی، مدیرعامل اسبق آبادگران در پاسخ به سؤال «شرق» درباره استعفا یا عزل خود و انحلال هیئت‌مدیره مالکین می‌گوید: «وارد این مسائل نمی‌شوم، حرف خاصی هم ندارم. بالاخره مدیران قدیم می‌روند و جدیدها و خودی‌ها روی کار می‌آیند». در پی این اتفاق آقای مصطفی شریف، توسط سازمان تأمین اجتماعی (سهام‌دار اصلی آبادگران با سهام ۵۲%) به‌عنوان مدیرعامل جدید، انتخاب شد. شرکت آبادگران معتقد است آبادگران یک مجموعه تفریحی گردشگری است؛ بنابراین احتیاج به هیئت‌مدیره مالکین ندارد. یکی از اعضای اسبق هیئت‌مدیره مالکین می‌گوید: «شرکت آبادگران با مالکیت فقط هشت درصد، اختیار تمام برج‌ها را بدون نظر مالکین در دست دارد و برای کل افراد قانون تصویب می‌کند که این امر غیرقانونی است».

مجتمع‌های مسکونی و مجوز خانه مسافری

در آیین‌نامه مجتمع‌های مسکونی آمده است: «مجوز خانه مسافری فقط به مراکزی داده می‌شود که مسکونی باشند». شرکت آبادگران با مجوز خانه مسافری، واحدهای خود را به مسافرین و زائرین اجاره می‌دهد. این کار نقض قانونی است که خود شرکت آبادگران مبنی بر گردشگری، اقامتی بودن مجموعه مطرح کرده است. سؤالی که پیش می‌آید این است که چرا اماکن به این مسئله ورود نمی‌کند؟ چرا مجوز خانه مسافری برای این مجموعه صادر شده است؟ اگر مجموعه مسکونی است چرا قانون تملک آپارتمان‌ها رعایت نمی‌شود؟ مدیرعامل سابق آبادگران توپ را در زمین میراث فرهنگی می‌اندازد و در مورد ارتباط مجوز خانه مسافری و مسکونی‌بودن می‌گوید: «سازمان میراث متأسفانه اصلا توجیه نیست و اشتباه می‌کند که می‌گوید آبادگران مسکونی است. خانه مسافری یکی از زیرمجموعه‌های واحدهای اقامتی است و با اکتفا به مجوز خانه مسافری نمی‌توان این مجموعه را مسکونی قلمداد کرد. این مجموعه در حال گرفتن مجوزهاست و میراث فرهنگی هم باید قبول کند که آبادگران گردشگری است». برخی از مالکین معتقدند که شرکت آبادگران، در مسئله‌ای که به نفعش باشد به مسکونی‌بودن و در جایی که به نفعش نباشد به گردشگری‌بودن تغییر موضع می‌دهد.

اجاره روزانه و ساعتی واحد‌ها به افراد بومی

آبادگران تعدادی از واحدها را تحت عنوان، واحد اقامتی به افراد اجاره می‌دهد. اما تمام این افراد زائر نیستند و این واحدها به افراد مشهدی به صورت روزانه و ساعتی نیز اجاره داده می‌شود که مبنی بر آیین‌نامه خانه مسافری نقض قانون است. حتما خبر پرت‌شدن یک جوان مشهدی از یکی از برج‌های این مجموعه را شنیده‌اید. آیا این خانه توسط آبادگران اجاره داده شده بود؟ پاسخ این سؤال هنوز توسط مسئولین آبادگران تأیید یا تکذیب نشده‌ است اما طبق پیگیری‌های به‌عمل‌آمده این اتفاق زمانی افتاد که مجوز خانه مسافری مجموعه آبادگران منقضی شده بود. یک فرد مطلع که خواسته نامش فاش نشود دراین‌باره می‌گوید: «آبادگران طی یک قرارداد، اجاره‌دادن واحدهای خود را به بهره‌برداری به نام آقای ارجمند سپرده که البته در زمان عقد این قرارداد، این شخص حضور نداشته است». این فرد مطلع ادامه می‌دهد: «واحدی که به واسطه اجاره ساعتی، و از ترس هجوم مأموران، یک جوان در آن به پایین پرت شد، زیر نظر آبادگران بوده و در حال حاضر دو نفر از نگهبانان آبادگران که در این واقعه دست داشتند در بازداشت هستند».

مشاعاتی که منبع ندارند!

چرا صورت‌حسابی برای خرج‌کرد شارژها و منابع مالی مشاعات ارائه نمی‌شود؟ این را یکی از مالکین قدیمی این مجموعه می‌گوید و ادامه می‌دهد: «این مجموعه شامل چندین مشاعات شامل دفاتر اداری، تجاری، دفتر شرکت هواپیمایی ماهان، رستوران‌ها و… است. هیچ وقت به ما توضیح داده نشد که پول این مشاعات کجا هزینه می‌شود. همچنین هیچ توضیحی مبنی بر خرج‌کرد مبلغ هنگفتی که برای شارژ از ما گرفته می‌شود هم داده نشده است». دکتر رضوی در رابطه با بالارفتن هزینه شارژ واحدها می‌گوید: «همه چیز دو برابر شده، هزینه‌ها بالا رفته است پس دوبرابر شدن شارژها هم معقول به نظر می‌رسد. در زمان مدیریت من با حداقل فاکتورها هزینه شارژ را محاسبه می‌کردیم؛ الان هم همین‌طور است. اگر هزینه شارژ بالاست به این دلیل است که نهادهایی چون اداره آب، برق و گاز با تعرفه آزاد، مصرف مجموعه را محاسبه می‌کنند. در صورتی که باید با تعرفه گردشگری این مبالغ محاسبه شود».

۱۷ هکتار خالی!

در سال ۱۳۹۱-۱۳۹۲ شرکت آبادگران، ۱۷ هزار متر از این مجموعه را به یک مالک خصوصی فروخت. طی عقد قرارداد، این مالک خصوصی، می‌بایست در این ۱۷ هکتار هتل بسازد. اما بازرسی کل کشور اعلام کرد واگذاری این ۱۷ هزار متر زمین غیرقانونی بوده؛ زیرا این اراضی دولتی به شرکت آبادگران فقط به منظور گردشگری داده شده است؛ بنابراین پروژه‌ای که هیچ وقت شروع نشد، اتمام یافت. اما آیا با ملغی‌شدن این پروژه، اراضی جهت کار گردشگری به شرکت آبادگران برگشت؟ خیر. مدیرعامل اسبق آبادگران، دکتر رضوی، در مورد علت تعطیلی این پروژه می‌گوید: «قرار بود در این ۱۷ هکتار یک هتل پنج ستاره با ۴۰۰ اتاق ساخته شود اما پروژه به دلیلی نامعلوم لغو شد؛ علت تعطیلی پروژه را نمی‌دانم. احتمالا داستان پشت پرده‌ای وجود دارد که من در جریان آن نیستم». یکی دیگر از مدیران عامل سابق این مجموعه دراین‌باره می‌گوید: «مسئولین رده‌بالا در این پروژه دخیل بودند. آقای مشایی، در زمان ریاست‌جمهوری آقای احمدی‌نژاد و با دستور استاندار وقت آقای صلاحی دستور بذل این ۱۷ هکتار را به مالک خصوصی دادند. شما می‌خواهید چه کسی را محاکمه کنید؟ مدیران رده‌بالای مملکت را؟». او در حالی که سعی دارد من را از نوشتن این گزارش منصرف کند، ادامه می‌دهد: «من تمام پشت پرده‌ها را می‌دانم. اما من را نقره‌داغ کردند و ترجیح می‌دهم در این باره حرفی نزنم».

امنیتی که دیگر نیست

خانمی مجرد و ۳۰ساله است و از سال ۹۵ ساکن این مجتمع است. از او در مورد امنیت مجتمع می‌پرسم، پاسخ می‌دهد: «من این مجموعه را در هفت سال پیش به دلیل امنیتش انتخاب کردم اما الان دیگر امنیتی وجود ندارد. چند سال پیش هرکسی را به داخل مجتمع راه نمی‌دانند ولی الان با گرفتن ورودی هرکسی می‌تواند وارد شود».

کوه‌خواری؛ انقراض جانوران و گرفتگی هوا

اگر آخر شب و در زمان خلوتی به آبادگران بروید، ممکن است یک موجود با دم پر، شبیه به شغال یا روباه را در محوطه این مجتمع ببینید. این درحالی است که جوجه‌تیغی نیز در این مجموعه به کرات دیده می‌شود. دلیل وجود این حیوانات این است که انسان به محیط زندگی آنها وارد شده و زیست‌بوم آنها را به هم ریخته است. زیاد دور از ذهن نیست که تا چند سال دیگر شاهد انقراض روباه خراسانی و شغال باشیم که دلیلش ساخت‌وسازهای نابخردانه‌ای است که در این محدوده انجام شده است. این را بگذارید کنار ۷۴ هکتار کوهی که برای ساختن خانه‌ها صاف شده و هوای شهر مشهد را گرفته است.

اینجا کسی پاسخ‌گو نیست!

با وجود تماس‌ها و پیام‌های مکرر «شرق» با مدیرعامل شرکت آبادگران آقای مصطفی شریف، تاکنون هیچ پاسخی در مورد مسائل آبادگران از طرف ایشان دریافت نشده است. همچنین با وجود پیگیری‌های مکرر خبرنگار «شرق» از سه عضو شورای شهر مشهد، این اعضا در این‌باره اظهار بی‌اطلاعی کردند.

لینک کوتاه : https://vatanshahr.ir/?p=8681
 

برچسب‌ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.