به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر، در نشست مشترک جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران که با حضور جمعی از نمایندگان استان تهران و اعضای کمیسیون عمران مجلس برگزار شد، سیدعلی یزدیخواه نماینده مردم تهران با قدردانی از اقدامات شهرداری تهران گفت: این جلسه در ادامه بررسیهای کمیسیون عمران برای ارزیابی میدانی اقدامات انجامشده در حوزه بازسازی و رسیدگی به آسیبدیدگان برگزار شده است. در ادامه نیز نمایندگان مجلس در قالب تیمهای دو نفره از ۱۱ هتل اسکان اضطراری بازدید خواهند کرد و با آسیبدیدگان گفتوگو خواهند کرد.
علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران هم ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجامشده در جریان و پس از جنگ ۱۲ روزه، اظهار داشت: شهرداری تهران از نخستین لحظات بحران، وارد عمل شد و اقدامات امدادی و خدماتی خود را آغاز کرد. این اقدامات مربوط به حوزههای غیرنظامی و خدمات شهری بود.
وی با اشاره به درگیری ۱۳ منطقه شهرداری در حملات هوایی دشمن، افزود: از این تعداد، ۱۱ منطقه دچار آسیب ساختمانی شدند. هماهنگیهای لازم میان آتشنشانی، هلالاحمر، شهرداری مناطق، سازمان نظام مهندسی و وزارت راه و شهرسازی صورت گرفته و مدیریت میدانی بحران بهخوبی اجرا شد.
نصیری در ادامه با اشاره به اسکان اضطراری آسیبدیدگان گفت: در حال حاضر ۴۸۶ خانوار معادل ۱۳۱۳ نفر در ۱۱ هتل بهصورت اضطراری اسکان یافتهاند. امیدواریم با آغاز روند اجارهنشینی، از این هفته تعداد افراد اسکانیافته به تدریج کاهش یابد.
۹۵ درصد تعمیرات جزئی انجام شده است
وی همچنین درباره روند بازسازی تصریح کرد: تاکنون تعمیرات جزئی نظیر در و پنجره، شیشه و رنگآمیزی در حدود ۵ هزار واحد انجام شده که ۹۵ درصد آن به پایان رسیده است.
نصیری با تأکید بر ضرورت نوسازی واحدهای آسیبدیده، گفت: شهرداران مناطق مستقیماً با مردم در ارتباط هستند. پیمانکاران معرفیشده نیز با سازوکارهای غیرنقدی با شهرداری همکاری میکنند.
به گزارش شهر در ادامه نشست، یزدیخواه از بررسی روند جبران خسارت خودروهای آسیبدیده شهروندان خبر داد و نمایندگانی از وزارت راه و شهرسازی، بنیاد شهید، نظام مهندسی استان تهران و سایر نهادهای مرتبط، گزارشهایی از اقدامات خود در جریان جنگ۱۲ روزه ارائه کردند.
تقدیر برخی نمایندگان مجلس از عملکرد شهرداری پایتخت درخصوص جنگ ۱۲ روزه
مرتضی محمودی، دیگر نماینده تهران نیز با تقدیر از عملکرد شهرداری تهران تأکید کرد: به رغم تلاشهای انجامشده، مدیریت بحران کشور نیازمند بازنگری جدی است. شورای عالی مدیریت بحران کشور در سه سال گذشته تشکیل نشده و این نشاندهنده بیتوجهی به اهمیت مدیریت بحران در کشور است.
وی با اشاره به مشکلات آماری و تداخل مسئولیتها، خواستار تشکیل سازمانی واحد برای مدیریت بحران کشور شد و تأکید کرد: تعدد دستگاههای دخیل یکی از عوامل اصلی ناکارآمدی در این حوزه است.
زهرهسادات لاجوردی، دیگر نماینده تهران نیز با تقدیر از پیشقدم شدن شهرداری تهران، از عملکرد ضعیف برخی دستگاههای دیگر انتقاد کرد و خواستار هماهنگی بیشتر میان نهادها شد.
در پایان جلسه، علی نصیری به پرسشهای نمایندگان پاسخ داد و خواستار تشکیل سازمان ملی شرایط اضطراری با وظیفه پوشش تمام حوادث اعم از کوچک و بزرگ شد.