به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر، سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در نشست تخصصی ارزیابی پیش نگرانه سیاستهای اقتصادی نهضت مسکنسازی شهرداری تهران در منطقه ۱۹ (مطالعه موردی نعمت آباد) اظهار داشت: مسکن یکی از مهمترین نیازهای انسان است که عدالت اجتماعی، امنیت روانی، توسعه پایدار و زیست انسانی را به همراه دارد. بر اساس آمارها تهران امروز بیش از ۸ میلیون جمعیت ثابت دارد که رشد نامناسب جمعیت، گرانی ساخت و ساز و تفاوت در سطح درآمدهای مردم باعث شده که نیازمند یک سیاستگذاری هوشمندانه در حوزه مسکن باشیم.
وی ادامه داد: تراکم موجود در شهر تهران به یک بحران تبدیل شده که رشد حدود ۲۰ درصدی حاشیه نشینی در شهر تهران و فرسودگی بافتهای مسکونی به ویژه در مراکز شهر تهران چالش هایی است که متاسفانه وجود دارد و امروز مسکن در قلب بحران های مالی قرار گرفته و با توجه به دوران رونق و رکود تقریبا مثل بحران های مالی در دنیا شده است.
نجفی یادآور شد: از قبل از انقلاب و از برنامه دوم توسعه کشور، مسکن تقریباً به یک چالش برای مردم ایران تبدیل شده و راهکاری که در آن سالها مدنظر قرار گرفت، بحث خانه های سازمانی بود و بعد از جنگ سیاستگذاریها به سمت مشارکت بخش خصوصی و تعاونیها و انبوهسازی پیش رفت. در سالهای اخیر هم دولت یازدهم طرح اقدام ملی مسکن را در دستور کار قرار داد که بر اساس این طرح دولت باید زمین های دولتی خود را برای ساخت مسکن در اختیار قرار می داد اما متاسفانه تا به امروز این چالش حل نشده و وجود دارد.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: بحث نهضت ملی مسکن و پروژههایی مثل نعمتآباد نمیتواند مشکل اصلی مسکن را حل کند و اگر این پروژهها پیوستهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و محیط زیستی نداشته باشند، قطعاً چالشها و مشکلاتی را مجدد برای شهر تهران ایجاد خواهد کرد؛ لذا ضرورت دارد که در طراحی و سیاستگذاری در حوزه مسکن تجارب و موفق و شکست خورده کشورهای مختلف را بررسی کنیم.
نجفی ادامه داد: یکی از مواردی که در کشورهای مختلف در حوزه مسکن مورد توجه قرار می گیرد مسئله اقلیم است که باید در شهر تهران نیز به این موضوع توجه کرد. قطعا اقلیم برخی از مناطق شهر تهران با یکدیگر متفاوت است و ضرورت دارد که به این مسئله توجه شود. هویت فرهنگی و رعایت اصول معماری ایرانی اسلامی نیز باید مدنظر قرار گیرد.
رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه پروژه های مسکن در شهر تهران را تنها نباید از بعد اقتصادی نگاه کرد بلکه باید مسئله مهم رضایتمندی اجتماعی و تعلق خاطر افراد نیز دیده شود، تاکید کرد: مسئله سلامت و بهداشت را نباید در این پروژهها نادیده بگیریم. مواردی مثل کیفیت هوا، تهویه طبیعی و مدیریت پسماند، جمعآوری زباله از مبدا، تصفیهخانههای لوکال، سرانههای هفت گانه باید مورد توجه جدی قرار گیرد. شورای اسلامی شهر تهران همراه و در کنار شما بوده و هست و اعتقاد ما بر این است که اگر پروژههای شهری بدون پیوست مطالعاتی باشد منجر به شکست خواهد شد؛ لذا یکی از مهمترین موارد در حوزه مسکن پیوست مطالعاتی آن است.