• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
احمدی صدر:

هزینه درمان معتادان منع پذیرش ماهانه بین ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون است

  • کد خبر : 4027
هزینه درمان معتادان منع پذیرش ماهانه بین ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون است
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در نشست تخصصی و اندیشه ورز "آرمان شهر" گفت: از زمان آغاز به کار قرارگاه اجتماعی تاکنون، شاهد توفیقات و دستاوردهای مهمی در مسائل آسیب های اجتماعی هستیم به طوریکه امروز آغوش شهرداری تهران، مامن امنی برای افراد دچار آسیب های اجتماعی است.

به گزارش وطن شهر و به نقل از روابط عمومی سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران، احمد احمدی صدر در سلسله نشست های تحول نرم افزاری شهر تهران با عنوان “آرمان شهر” که در تالار ایوان شمس برگزار شد، با انتقاد از اینکه امروز در کشور با مشکلاتی مواجه هستیم که سال‌هاست بر زمین مانده و حل و فصل نشده است و علت آن این است که به فرامین رهبر معظم انقلاب گوش جان نسپرده ایم و نگاه جهادی و تلاش شبانه روزی اگاهانه و خردمندانه را سرلوحه اقدامات قرار نداده ایم تصریح کرد: مقام معظم رهبری با درایت، عنایت و توجه بسیار عمیق به مسائل کشور، موضوعاتی مطرح می کنند که حداقل همه مردم باید یک بار به خوبی و با دقت بشنوند که فرمایشات ایشان چه بوده است.

وی ادامه داد: بارها فرمایشات ایشان را می شنویم یا لسانا بیان می کنیم اما عملا پیاده نمی کنیم و دقیقا همین کم دقتی، مشکلات ایجاد می کند و بعد توقع می کنیم که چرا در کشور و شهر تهران که ام القرای است شاهد برخی مشکلات از جنس آسیب های اجتماعی هستیم.

احمدی صدر با اشاره به اینکه برای برون رفت از مشکلات کلانشهر تهران با نگاه، مدیریت و درایت علیرضا زاکانی شهردار تهران و محمد امین توکلی زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی، در راستای مباحث ولایت مداری و توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری به طور واقعی نگاه جدیدی در شهر تهران تجربه می کنیم، افزود: مقام معظم رهبری می‌فرمایند امروز خطرناک ترین مسئله کشور، آسیب های اجتماعی است و اگر قرار است نکته ای کمر کشور را خم کند، آسیب های اجتماعی است.

دبیر قرارگاه اجتماعی شهر تهران خاطر نشان کرد: وقتی به این مسئله اینگونه نگاه کنیم، بی شک این مسئله چالش نیست. ابرچالش هم نیست بلکه یک بحران است.

احمدی صدر با تاکید بر اینکه اگر آسیب های اجتماعی ذیل بحران تعریف شود، برای برون رفت از این بحران باید دستگاه ها و نهادهایی که وظیفه دارند، قرارگاه اقدام تشکیل دهند، بیان کرد: وقتی شاهد ایجاد بحران هستیم، باید مطابق تدابیر علمی، فنی و تخصصی همچون سایر نقاط دنیا، قرارگاه تشکیل می شود. با تجربه گرانقدر ۸ سال دفاع مقدس و بیش از چهل سال مجاهدت در راه انقلاب اسلامی، یاد گرفته ایم که اگر یک بحران ایجاد شد، باید یک تشکل و قرارگاه چابک و عملیاتی شکل بگیرد تا بحران حل شود.

وی با اشاره به نگاه ارزشمند مدیریت شهری که منجر به شکل گیری اولین قرارگاه اجتماعی در کلانشهر تهران با مدیریت شهری جدید شده است، گفت: این گام در مسیر حل و برون رفت از مشکلات ثابت کرد که ما فهم کردیم و متوجه شدیم که امروز مسئله آسیب های اجتماعی، خطرناک ترین مسئله کشور و شهر تهران است.

دبیر قرارگاه اجتماعی شهر تهران با اشاره به اینکه در مدیریت های قبلی شهری فعالیت ها و اقداماتی در پایتخت انجام شده و کلانشهر تهران بعضاً در ابعاد کالبدی، عمرانی، زیرساختی، پل های روگذر و زیرگذر تغییراتی داشته است، اظهار کرد: در کنار تمام این ساخت و سازها ما وضعیت زیر پل ها را فراموش کردیم. ما معتادین متجاهر کف خیابان‌ها را ندیدیم.

احمدی صدر با اشاره به آمار و اسناد پزشکی قانونی و معتبر در دهه ۹۰ پایتخت گفت: بر اساس آمارهای موجود رسمی، در شب های سرد تهران در دهه ۹۰، گاها شاهد فوت معتادین متجاهر تا شبی ۴۰ نفر نیز بوده ایم. اما از زمان آغاز به کار قرارگاه اجتماعی تهران، در دو سال گذشته به لطف الهی و با همت همه دست اندرکاران قرارگاه اجتماعی، مددکاران، مددیاران و کسانی که در حوزه اجتماعی زحمت کشیدند دو زمستان گذشته را بدون فوتی پشت سر گذاشته ایم.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی ریشه تحقق این آمار را در توجه مدیریت شهری در حوزه اجتماعی به مسئله آسیب های اجتماعی و شکل گیری قرارگاه اجتماعی تهران دانست و گفت: در طی ۳۴ جلسه قرارگاه اجتماعی، ۱۴ تا ۲۴ نهاد آمدند تا با نگاه دستگاهی و بین بخشی در زمینه حل این معضل کمک و همکاری کنند. دستگاه‌هایی که بر اساس تکالیف قانونی خود نسبت به آسیب های اجتماعی بویژه معتادین متجاهر و کودکان کار وظایفی را بر عهده داشته و دارند در قرارگاه اجتماعی در کنار یکدیگر قرار گرفته و با ایجاد هم افزایی و یک صدایی روندی رو به جلو را تجربه کردند.

وی ضمن تشکر از نگاه ویژه اعضای محترم جهادی و انقلابی شورای شهر تهران که توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه آسیب های اجتماعی را در اولویت خود قرار دادند و احکامی صادر کردند که منجر به هم افزایی بین بخشی و بین دستگاهی شد، افزود: دکتر زاکانی و دکتر توکلی زاده از روز اول تشکیل قرارگاه اجتماعی، در تمامی ۳۴ جلسه این نشست حضور و مشارکت داشتند. از همین رو به جرات عرض می کنم هیچ قرارگاهی در کشور نبوده که جلسات آن هر هفته راس ساعت مشخص و در سطح عالی با حضور دستگاه ها و نهادها تشکیل بشود و در مسیر اقدامات نیز ممارست و مداومت داشته باشد. ثمره این زحمات نیز در حوزه معتادین متجاهر، اقدامات اثرگذاری است که برای برون رفت از این بحران انجام شده است.

دبیر قرارگاه اجتماعی شهر تهران با اشاره به اینکه در دوره مدیریت های قبلی شهری تنها گرمخانه ها شکل گرفته بودند، گفت: از سال ۹۳ مقرر شده بود که سه گرمخانه جنرال که هر کدام ۱۵۰ ظرفیت داشتند، شکل بگیرند. در زمان ورود تیم جدید مدیریت شهری در بازدید از این سه پروژه، دو مورد در حد خاک بود و وجود خارجی نداشت و یک مورد نیز در حد اسکلت با حجم زیادی بدهی به پیمانکار بود. یعنی در عرض ۱۰ سال حتی یک ظرفیت نیز ایجاد نشده بود.

وی در این رابطه افزود: از زمان شکل گیری قرارگاه اجتماعی و به همت شهرداری تهران، در عرض ۸ماه ۵هزار تخت و ظرفیت ایجاد شد. ۹ یاورشهر شکل گرفت که همگی این اقدامات از برکات توجه به فرمایشات ولی امر مسلمین بوده است. فراموش نکنیم هر کجا از فرمایشات مقام معظم رهبری فاصله گرفتیم، چوبش را خورده ایم.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی با تاکید بر اینکه مدیریت شهری از روز اول ورود به شهرداری تهران، درباره مسائل آسیب های اجتماعی دغدغه داشته، بیان کرد: در تهران مفاهیمی وجود داشت که گاه موجب غافلگیری مدیران جدید شهری می شد از جمله عدم خدمت رسانی به معتادان منع پذیرش.

احمدی صدر با اشاره به انتقاد برخی دستگاه ها مبنی بر اینکه چرا شهرداری به مساله آسیب ورود کرده است گفت: پس چه کسی باید مساله مهم و خطرناکی چون آسیب ها را در تهران سامان دهد؟ جز اینکه همه دستگاه ها بیایند و با یک هم افزایی و تلاش جهادی ذیل یک مدیریت واحد موضوع را سامان بخشند اگر هر کسی بگوید به من ربطی ندارد مشکلات کشور حل نخواهد شد کمک به حل معضلات و مشکلات کشور و شهر تهران به همه مسولان ربط دارد و نباید هیچ کس شانه خالی کند.

وی با انتقاد از نگاه برخی دستگاه ها به مسئله منع پذیرش و معتادان متجاهر زخم باز تصریح  کرد: در گذشته این معتادین را نه وزارت بهداشت می پذیرفت و نه بهزیستی. معتاد متجاهر مبتلا به ایدز، بیماری های عفونی، بالای ۶۵ سال که جای پدر ماست یا ۱۸ ساله ای که هزار بزه اجتماعی دارد را هیچ نهادی نمی پذیرفت. در این شرایط بود که شهرداری تهران آمد و گفت ما خادم همه مردم هستیم، پس همه این افراد را با افتخار می پذیریم.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی با بیان اینکه امروز شهرداری تهران معتادین منع پذیرش  را در آغوش می گیرد و نگهدار این افراد است، گفت: هزینه درمان هر کدام از این افراد حدود ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان در ماه است، اما ما معتقدیم این افراد بچه های ما هستند. عضو خانواده ما هستند. از همین رو است که شهرداری تهران برای این افراد عاشقانه در حال کار است و ما پذیرای منع پذیرشی ها هستیم.

دبیر قرارگاه اجتماعی شهر تهران اقدام دیگر شهرداری در روند درمان معتادین پایتخت را طراحی الگوی ۹گام تربیتی با هدف صیانت پس از خروج و بازگشت به خانواده و جامعه مددجویان عنوان کرد و گفت: امروز به برکت فرمایشات مقام معظم رهبری توانسته ایم از فردی که تا دیروز تا کمر در سطل های زباله خم می شده، یک خالق آثار صنایع دستی بسازیم. توانسته ایم به این فرد کمک کنیم تا خودش را پیدا کند. دستاوردی که در کنار سایر دستاوردهای قرارگاه اجتماعی رنگ تحقق به خود گرفته و در دوره های قبلی مدیریت شهری بیشتر شکل و شمایل رویا داشته و دست یافتنی نبوده است.

احمدی صدر با اشاره به اینکه قرارگاه اجتماعی شهر تهران در زمینه کودکان کار نیز برنامه ریزی های مدونی در دست دارد، گفت: به سایر دستگاه ها و نهادها نیز طرحی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت پیشنهاد داده ایم تا مسئله کودکان کار تهران نیز در بازه زمانی ۶ماه لغایت ۳ سال حل شود. البته ما متولی اصلی این معضل نیستیم و تنها پیشنهاد دهنده هستیم. اما اگر به دستور ریاست جمهوری هماهنگی و نظارت این حوزه نیز به شهرداری تهران ابلاغ شود، با جدیت این مسئله را نیز دنبال می کنیم.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی با یادآوری اینکه قرارگاه اجتماعی پایتخت ۳۴جلسه تشکیل داده و مصوبات بسیار زیادی داشته که ۸۰ درصد این موارد به لطف الهی انجام شده اند، خاطر نشان کرد: این مهم را بارها گفته ام که نگاه قرارگاهی یعنی نگاه حل بحران. این دیدگاه همیشه جواب داده است. انشالله در حوزه اجتماعی نیز سالی را در پیش رو داشته باشیم که در پایان آن با افتخار اعلام کنیم آسیب های اجتماعی تهران روند نزولی داشته و با کمک همه دستگاه ها و انجام درست و دقیق وظایف، می توانیم مانع افزایش آسیب های اجتماعی شویم و ان شالله روند کاهشی را شاهد باشیم.

لینک کوتاه : https://vatanshahr.ir/?p=4027
 

برچسب‌ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.