به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر؛ گردهمایی معاونت مالی و اقتصادی شهری شهرداری تهران، روز سهشنبه- بیست و سوم مرداد ماه سال ۱۴۰۳- با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، لطف الله فروزنده، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران،داود قربانیان مدیرعامل شرکت شهروند، ابوذر مختاری مدیر عامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران و همچنین سایر مدیران معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران برگزار شد.
لطف الله فروزنده، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در این مراسم اظهار کرد: سعی می کنم از هر ادارهای یک اقدام را عنوان کنم. ما ۱۷۰ همت به ادعای بانک ها بدهی داشتیم که به ۱۰۸همت رسید و در حال مذاکره هستیم که این عدد کاهش خواهد یافت.
وی افزود: بانک تجارت مبلغ ۶۶همت ادعا داشتند که با ۱۴.۲ همت تسویه شد. ۴۱ همت بدهی دیگر است که در تلاشیم به یک سوم برسانیم و این دوره مدیریت شهری حدود ۱۰۰همت بار از دوش شهرداری تهران برداشته شد.در موضوع درآمد ها در دوره چهارم، ۸۹ درصد بوده، دوره پنج ۴۷ درصد و در دوره ششم تا الان ۲۶۲ درصد رشد مالی تا الان داشتیم که یک اتفاق بی نظیر است که نتیجه تلاش کارمندان شهرداری در بخش های مختلف است.
وی ادامه داد: در بحث تامین مالی توانستیم ۳۵ همت از روش هایی مثل تسهیلات، برات کارت و اوراق مشارکت جذب کنیم. علاوه بر منابع درآمدی که مناطق مختلف جذب می کنند و با استفاده از منابع قانونی دیگر می توانیم کارسازی انجام دهیم.در این مدت از ظرفیت کارگزاری هم استفاده شده و نزدیک به ۵ همت توانستیم کار سازی کنیم.
وی با اشاره به این موضوع که یکی از اقدامات که مغفول مانده بود، مطالبات از دولت و دستگاه های دولتی بود، گفت: ۷.۴ همت را قطعی کردیم و ۱۱۴ همت که بخشی از کمیسیون ماده۱۰۰ وکمیسیون ۷۷بود، را پیگیری خواهیم کرد.
فروزنده ادامه داد: ۳۲۹ مورد توافق مثل بزرگراه بروجردی، شوشتری، بزرگراه انتهای یادگار امام(ره) و غیره توافقاتی با بخش هایی مثل وزارت ورزش، شرکت مخابرات، اوقاف، بنیان مستضعفان، آستان قدس و …توانستیم تملک هایی را داشته باشیم تا معارضین پروژه ها را رفع کنیم که عملیات احداث آنها تسریع شود.
وی در ادامه گفت: در بحث ساماندهی و رفع موانع پروژه های سرمایهگذاری، نزدیک به ۴۹ پروژه بلاتکلیف بود که مشکل اکثر آنها رفع شده است. در برآورد هزار و یک شب حدود ۵۰ هکتار زمین به شهرداری تهران بازگشت. در مواردی مثل هایپر ، هتل دیدار ، تجارت یک و بیمارستان آتیه هم توانستیم حقوق شهرداری را بازگردانیم.در بحث فرصت های سرمایه گذاری جدید با بخش خصوصی مشکلات خود را حل کردیم و باعث شد تقاضای سرمایه مشترک با شهرداری تهران افزایش پیدا کند. هتل کوهستان و برج میلاد و هتل های دیگر در فرایند است و بعضی هم به نتیجه رسیده تا ما بتوانیم ۱۰۰همت سرمایهگذاری جدید را آغاز کنیم.
وی به فروش از بورس هم اشاره کرد و گفت: خرید مصالح از بورس را آغاز کردیم که از شفافیت و قیمت مناسب برخوردار است. توانستیم از ال سی استفاده کنیم و امروز میلگرد و آسفالت هم از بورس تامین میشود.در بحث مدیریت منابع و مصارف توانستیم کسب درآمد کنیم و پروژه ها را به حرکت در آوردیم. در موضوع اعتبارات و موضوع تملک دارایی سرمایه ای و مالی نسبت پرداخت به اعتبار در سال ۱۳۹۶، ۸۲ درصد و در سال ۱۳۹۷، حدود ۸۱ درصد بود که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۱۷ درصد رسید.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران ادامه داد: درصد پرداخت معاونت خدمات شهری در سال گذشته، ۹۲ درصد و معاونت خدمات شهری ۹۳ درصد بوده که در چهار ماهه ابتدایی این عدد ۸۶ درصد بوده که نوید یک حرکت و رشد خوب را میدهد.در بحث پرداختی پروژه های الویت دار، مثل پروژه رود دره فرحزاد، باغ راه حضرت زهرا(س)، پروژه شهید بروجردی و شوشتری، آسفالت، پایانه شرق، حمل و نقل ریلی و مترو، بهسازی خطوط مترو هم اقدامات خوبی انجام شده است.
وی با بیان این موضوع که ۲۷۵۰ همت در بخش راه آهن شهری هزینه شده است، گفت: در سایر پروژه ها هم ۶ هزار ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است. از زمان شروع مدیریت شهری تا پایان سال ۱۴۰۲، ۱۲۱ همت به پروژه های عمرانی اختصاص داده شده است.در بحث خزانه واحد که آثار خوبی مثل افزایش، کاهش تنش مالی و افزایش به موقع حقوق هم انجام شد.
فروزنده تاکید کرد: از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، ۲۳۰ همت به خزانه واریز شده که قدرت مانور مادی شهرداری را بالا میبرد. در بحث شفافیت مالی، یکی از کارهای خوب ساماندهی شرکت ها بود و که امروز ۱۷ واحد زیان ده را کاهش دادیم و اساسنامه اینها شکل گرفته است. مجامع سال ۱۴۰۲ به موقع برگزار می شود. روزی که ما آمدیم اکثر صورت های مالی حدود ۳ سال خوانده نشده بود. امسال در شورای اسلامی شهر تهران صورت های مالی ۱۴۰۱ خوانده شد و مجامع ۱۴۰۲ هم برگزار و انشاءالله خوانده می شود.مسئله دیگر استقرار بهای تمام شده در مترو و اتوبوسرانی بود که دولت سهم شهرداری را نمی داد و می گفتند سیستم بهای تمام شده اشکال دارد که با همکاری دولت رفع شد. ۵.۶همت سهم اتوبوس و همچنین ۳.۹ همت سهم یارانه مترو را پیگیری می کنیم.در بحث سامانه کارشناسان هم هیچ اعلام نفوذی نمی شود و به سامانه مراجعه و کارشناس مشخص می شود.
وی افزود: در موضوع مالیات بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم مالی تکلیفی و عملکرد از سال ۷۷ تا ۹۸، مبلغ ۱۶۶۴ میلیارد تومان انجام شد. در موضوع بخشودگی جرائم مالی بر ارزش افزوده و ماده ۱۶۹، ۱۷۰۰ میلیارد تومان هم در دست پیگیری است.
فروزنده ادامه داد: در بحث پشتیبانی، ساماندهی و تجمیع ساختمان ها، تقریبا ساختمان هایی که توانستیم تمجیع کنیم در پردیس ۲، روزنامه اطلاعات بود و ۷۲ هزار متر توانستیم ساماندهی و واحدهای مختلف را مستقر کنیم. دو کار بزرگ را ادامه می دهیم یکی پردیس ۳، ساختمان دوم اطلاعات است و یکی هم کنار معاونت مالی، ۵۶ هزار متر را میسازیم و پردیس شهرداری شکل خواهد گرفت.
وی در ادامه با اشاره به افزایش حقوق پرسنل شهرداری تهران گفت: در موضوع افزایش حقوق و معیشت کارکنان و بازنشستگان که رشد حقوق متوسط تقریبا ۵۰ درصد داشته است. رسیدگی به وضع بازنشستگان و راه اندازی سفر در بسته خرسندساز مثل سفر مشهد انجام شد. سعی کردیم در موضوعی که در مورد کارکنان وجود دارد، پشتیبانی مالی جدی کنیم، تا معاونت محترم برنامه ریزی بسته خرسند ساز را جلو ببرد.با نظر شهردار تهران انشالله اقداماتی مهمی در حوزه هایی مثل مسکن خواهیم بود.
وی ادامه داد: مسئله ساماندهی دارایی های شرکت وابسته به سازمان بازنشستگی خیلی موثر بود و کارهای بزرگی می تواند انجام دهد. سازمان بازنشستگی میتواند در جهت بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی نقش ایفا کند، تا ضمن سود آوری در خدمت برنامه های شهر باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: صندوق ذخیره زیان ده بود که امسال به سود دهی خواهد رسید و سهم آن در بانک شهر حفظ می شود و در حوزه مسکن و خودروی برقی نقش ایفا خواهد کرد.در موضوع شرکت شهروند، توسعه فروشگاه های شهروند، توسعه خدمات انجام شد و این شرکت به سوددهی رسید. بحث افزایش سرمایه، فروش قسطی هم انجام شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شهر آفتاب هم در مدیریت شهری قبلی عملا تعطیل بود که ۶۰ نمایشگاه در دوسال اخیر در آن برگزار شده است و امیدوارم با تعامل با وزرات صمت بتوانیم، نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب مرکز اصلی نمایشگاه تهران و کشور شود.