به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر، شادی مالکی در سیصد و چهل و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن ارائه گزارشی در خصوص راه اندازی تاکسی اینترنتی زیر نظر سازمان تاکسیرانی، اظهار کرد: تاکسیرانان دلسوزانه پای کار ایستادند و به خدمت رسانی ادامه دادند. این خدمات زیر بمباران رژیم صهیونیستی هم قطع نشد. وی ادامه داد: ما در بین تاکسیرانان کسی را داریم که همسر خود را از دست داده و یا خودروی برخی رانندگان آسیب دیده است.
وی با بیان اینکه در ادامه مسیری که سال گذشته برای راه اندازی تاکسی برخط آغاز کردیم، خدمات رسانی هوشمند به رانندگان تاکسی و شهروندان صورت گرفت، یادآور شد: برای اولین بار صدور پروانه تمام الکترونیک در سازمان انجام شد.
مالکی همچنین تصریح کرد: راهاندازی تاکسی اینترنتی از اسفندماه سال قبل پیگیری شد و امروز بخش دوم آن پیاده سازی شده و خدماتی مشابه شرکت های اینترنتی حمل مسافر ایجاد شده که با همکاری سامانه شهرزاد اجرایی شده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران با بیان اینکه شهروندان از هر مبدأ می توانند از خدمات تاکسی ها استفاده کنند، یادآور شد: این سامانه تاکسی از روز شنبه با حضور شهردار تهران به صورت رسمی رونمایی خواهد شد.
وی با اعلام اینکه شهرداری تهران قصد رقابت با مجموعه های خصوصی را ندارد، گفت: ما به هیچ عنوان دنبال تصدی گری نیستیم و برنامه ریزی ها به گونه ای است که از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود و تلاش ما این است که استفاده با اطمینان از تاکسی صورت بگیرد و اتفاقات تلخ در این حوزه را شاهد نباشیم. هیئت های انضباطی با تخلفات رانندگان تاکسی بلافاصله برخورد می کنند.
مالکی افزود: تعداد بالایی از تاکسیرانان در قالب پلتفرم های اینترنتی فعالیت می کنند و این درحالیست که از طرح ترافیک و کارت سوخت تاکسی بهره مند هستند.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی تهران تاکید کرد: در کنار در نظر گرفتن صرفه و صلاح مردم و با توجه به اینکه هزینه بالاسری از رانندگان دریافت نخواهد شد، قیمت دریافت شده از شهروندان در این نوع خدمات دهی نسبت به موارد مشابه کمتر خواهد بود. به عبارتی با توجه به حذف بالاسری، قیمت کمتر از دیگر مسافربرهای اینترنتی خواهد بود.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۶ به بعد به دلیل قطع سهم بیمه از سوی دولت تعداد ۳۰ هزار نفر یا بیمه نیستند و یا خویش فرما هستند، اظهار کرد: بنده از شورا درخواست کردم که با دلسوزی و حمایت از رانندگان تاکسی، شرایطی فراهم کنند که بخشی از سهم بیمه رانندگانی را که در پلتفرم تاکسی اینترنتی فعالیت می کنند، شهرداری پرداخت کند.
مالکی همچنین تصریح کرد: ما همواره تأکید می کنیم که راننده تاکسی شغل دیگری نداشته باشد و با توجه به این انتظار باید از رانندگان حمایت و از حقوق آنها صیانت شود که یکی از مصادیق آن بیمه آنهاست.
به گزارش شهر مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه اتفاق خوبی در روزهای جنگ افتاد و تاکسی های تلفنی به شهروندان خدمات رسانی کردند، گفت: این خدمات در قالب تاکسی اینترنتی توسعه خواهد یافت.
سرویس های اینترنتی متولی ندارند اما تاکسی اینترنتی سازمان تاکسیرانی متولی دارد
خورشیدی مدیر سامانه شهرزاد نیز در این جلسه گفت: مدلی که توسعه داده شده به شکلی است که سامانه تاکسی اینترنتی با حداقل سرویس ها رونمایی می شود و کسی که خواهان امنیت است و می خواهد از تاکسی های سبز و زرد استفاده کند، میتواند این سرویس را در اختیار داشته باشد.
وی با تأکید بر دستور شهردار تهران مبنی بر توسعه هرچه سریعتر سامانه شهرزاد، گفت: مجموعه های مختلف پای کار آمدند که این توسعه محقق شود.
خورشیدی با بیان اینکه سرویس های اینترنتی متولی ندارند اما تاکسی اینترنتی سازمان تاکسیرانی متولی دارد، یادآور شد: تعداد و وضعیت سرویس ها در این سامانه شفاف است. علاوه بر این عرصه ای فراهم می شود که شهرداری در عرصه تاکسی اینترنتی حکمرانی کند.
مالکی در پاسخ به اظهارات اعضای شورا نیز با تأکید بر اینکه اقدامات براساس دستورالعمل های شورای شهر انجام شده است، گفت: تاکسی اینترنتی سلیقه شخصی نبوده و بر اساس دغدغه هایی که در شورا و شهرداری وجود داشته، صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه بنده در مورد امور حمل و نقل در سازمان تاکسیرانی از متخصصان این حوزه در شورا بارها مشورت گرفتهام، یادآور شد: شاید تنها از رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند مشورت نگرفتیم که از این پس انجام خواهیم داد.
مالکی با اعلام اینکه ما سه نوبت مناقصه در چند ماه برگزار کردیم اما برنده ای نداشت، اظهار کرد: چند ماه زمان برد تا این پلتفرم راه اندازی شود و با شکست مواجه نباشد. شهردار تهران پس از جنگ ۱۲ روزه تأکید داشت که تاکسی اینترنتی هرچه سریعتر باید به نتیجه برسد.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران با اعلام اینکه حتی با تاکسی های اینترنتی که پلتفرم های فعال داشتند، جلسه برگزار کردیم، گفت: یکی از شرکت ها اعلام کرد که برای فعالیت تاکسی های اینترنتی همکاری می کند. مجموعه های موفق در مورد تاکسی اینترنتی با ما جلساتی داشتند و تجربیات خود را مطرح کردند. قرار نیست شهرداری تاکسی داری کند اما باید بستر آن فراهم می شد که بخش خصوصی با آن همکاری کند.
نرخ گذاری تاکسی های اینترنتی را در لایحه نرخ کرایه تاکسی در سال ۱۴۰۴ به شورا ارائه دادیم
وی ادامه داد: ما موضوع نرخ گذاری تاکسی های اینترنتی را در لایحه نرخ کرایه تاکسی در سال ۱۴۰۴ به شورا ارائه دادیم و در این زمینه مصوبه داریم. به جهت اینکه نرخ گذاری بسیار پیچیده است، یک تا دو ماه با همین مصوبه پیش خواهیم رفت. قطعا قیمت از دیگر شرکت ها پایین تر است اما اصلاحیه ای برای نرخ کرایه ظرف یک تا دو هفته آینده ارائه می دهیم. نرخ گذاری توسط کارشناس رسمی انجام شده است.
مالکی در خصوص فعالیت ون تاکسی ها و ارائه تسهیلات با سود چهار درصد، خاطرنشان کرد: ۱۱۷ نفر برای ون متقاضی شدند و در حال انعقاد قرارداد هستند و برای مابقی ون ها نیز فراخوان مجدد داده شده که تعیین تکلیف شوند.
وی همچنین تصریح کرد: سامانه تاکسی های اینترنتی در قالب سرویس مدارس، سرویس مدارس استثنایی و تمامی خدمات حمل و نقل عمومی غیرانبوهبر با همراهی و همکاری بخش خصوصی فعالیت خواهند کرد.
مالکی با بیان اینکه ۸۰ هزار تاکسی در تهران داریم، یادآور شد: اگر این موضوع را بپرسید که از این تعداد تاکسی چند دستگاه از صبح تا ظهر در سطح شهر فعال هستند، هیچ کسی نمی تواند پاسخ دهد. این یک فاجعه است. چشم انداز طرح ما این است که بر تاکسی ها نظارت هوشمند داشته باشیم. نگاه ما این است که ظرف یک بازه زمانی میان مدت، وارد این پلتفرم شوند و بتوانیم بر آنها نظارت کنیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفت: در این پلتفرم علاوه بر تاکسی های دربستی، دو مدل دیگر را نیز در نظر گرفته ایم. در یکی از این مدل ها نیازی به اینکه شهروند سامانه شهرزاد را داشته باشد نیاز نیست و تنها راننده باید سامانه را راه اندازی کرده باشد که بدانیم چه تعداد تردد داشته است.
مالکی همچنین خاطرنشان کرد: بخش آزمایشی پلتفرم روی پنج هزار تاکسی اجرایی شده و مستندات آن موجود است. ما نزدیک به یک سال است که با این پلتفرم در کمیسیون عمران و حمل و نقل بررسی هایی انجام داده ایم. این آمادگی وجود دارد که قبل از رونمایی پلتفرم، جزئیات به اعضای شورا ارائه شود.
وی افزود: پیش از این سامانه سهند تنها برای پرسنل شهرداری فعال بود که فعالیت آن بسط داده خواهد شد.