به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر، جلسه شورای فرهنگی شهرداری تهران، صبح امروز -۱۴ مرداد ۱۴۰۳- برای بررسی آخرین اقدامات صورتگرفته در این حوزه و برنامهریزی برای خدمترسانی مناسب به شهروندان در ایام پیادهروی اربعین با حضور شهردار تهران، معاون امور اجتماعی و فرهنگی و دیگر مسؤلان ذیربط برگزار شد.
بررسی آخرین اقدامات صورت گرفته پیرامون برگزاری آیین راهپیمایی جاماندگان اربعین نخستین دستور جلسه شورای فرهنگی بود. در همین رابطه مهرداد باقری، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در گزارشی کوتاه گفت: میزبانی اصلی راهپیمایی جاماندگان اربعین برعهده شهرداری منطقه ۲۰ است و برای پیشبرد بهتر کارها تا پایینترین سطح نیروهای فعال در منطقه نیز تقسیم وظایف صورت گرفته است.
برپایی ۲۳۰۰ موکب مردمی در مسیر راهپیمایی جاماندگان اربعین
باقری افزود: امسال در راهپیمایی جاماندگان اربعین ۲۳۰۰ موکب مردمی با حمایت شهرداری تهران و دیگر نهادها برپا خواهد شد.
باقری در ادامه پیرامون اقدامات برنامهریزی شده توسط معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران با هدف برگزاری بهتر راهپیمایی جاماندگان اربعین اظهار کرد: بخشی از زوار حاضر در این آیین از شهرهای اطراف تهران هستند. این زوار معمولا برای بازگشت به محل سکونت خود دچار چالش میشوند. از طرفی سیستم حمل و نقلی شهرهای اقماری اطراف تهران نیز برای جابجایی زوار کارآمد نمیباشد، به همین جهت با همکاری معاونت حمل و نقل و ترافیک اتوبوس و ون برای جابجایی زوار در نظر گرفته میشود.
اجرای سوگواری هنری-آیینی تکیه ملت در ۸ رشته اصلی
به گزارش شهر بخش دوم جلسه اختصاص به سوگواره هنری تکیه ملت داشت. در همین رابطه رسول آذرسرا مسئول سوگواره تکیه میلاد در گزارشی کوتاه پیرامون این رویداد گفت: سوگواری هنری-آیینی تکیه ملت در ۸ رشته اصلی ابتهال خوانی، مرثیه و روضه خوانی، چهارپایه خوانی، تعزیه و... به چهار بخش فرعی برگزار میشود. در برگزاری این سوگواره مناطق ۲۲گانه تهران کاملاً درگیر میباشند و در هر منطقه یک دبیرخانه فعال است.
وی افزود: پس از ارسال آثار در هر رشته سه برگزیده از هر منطقه معرفی میشوند که این افراد وارد مرحله نهایی و داوری خواهند شد. تیم داوران نیز طیف گستردهای از چهرههای فرهنگی هنری و مداحان اهل بیت را تشکیل میدهد. به عنوان مثال در حوزه مرثیه و چهارپایه خوانی از داورانی چون حاج اکبر بازوبند، محمدرضا نوشهور، محسن عراقی و … استفاده میکنیم.
آذرسرا در ادامه تاکید کرد: تاکنون استقبال خوبی از سوگواری هنری تکیه ملت صورت گرفته است به نحوی که از هر منطقه حداقل ۱۰۰۰ شرکت کننده نوجوان داریم. هدف ما علاوه بر ایجاد بستری برای رقابت، پرورش استعدادهای نوجوان نیز میباشد به همین جهت پس از پایان سوگواره در تلاشیم با همراهی قرارگاه تعلیم و تربیت آرمان استعدادهای شناسایی شده را پرورش دهیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: تکیه ملت هر روز در ورزشگاه شهید شیرودی برپاست. علاوه بر برگزاری رویدادهای آیینی در این تکیه هر شب کنسرت نمایش مذهبی نیز با همت ارکستر سمفونیک سازمان صدا و سیما و با حضور هنرمندانی چون سالار عقیلی برگزار میشود.
در بخش دیگری از جلسه حسین اجاقی، رئیس سازمان ورزش شهرداری تهران پس از ارائه گزارش پیرامون برگزاری رویداد قهرمان شهر در سخنانی کوتاه پیرامون این رویداد گفت: امر استعدادیابی در قهرمان شهر برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار بود به همین دلیل در بخشهای پایانی این رویداد استعدادیابهای فدراسیونهای ورزشی نیز با شهرداری تهران جهت شناخت ورزشکاران مستعد همکاری داشتند.
در ادامه جلسه موضوع رویداد آیینی محرمشهر به بحث و گفت و گو گذاشته شد؛ در همین رابطه مصطفی زیبایینژاد مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران به ارائه گزارش در رابطه با محرمشهر پرداخت و گفت: دومین رویداد محرمشهر امسال با تغییرات متنوعی نسبت به سال گذشته برگزار میشود. در تلاشیم هر شب این رویداد با یک عنوان و محوریت برگزار شود، مانند شب کودکان حسینی، شب خانواده شهدا و….
امسال «خیمه یاری» در محرمشهر برپا شده است
زیبای نژاد ادامه داد: در محرم شهر امسال موکبهای مختلف و موضوع محور فعالیت دارند. به عنوان مثال شهر عزاداران و خیمه بچههای حسینی یکی از موکبهایی است که امسال اضافه شده است و در برنامههای آن از مادحینی چون میثم مطیعی، محمد حسین پویانفر، محسن عراقی و… بهره میبریم. علاوه بر این امسال خیمه یاری نیز در محرمشهر برپاست، در این خیمه خیرین مناطق با هدف انجام کار اجتماعی و یاری رساندن به نیازمندان کنار یکدیگر جمع میشوند و در نهایت اتفاقات مثبتی چون آزادی زندانیان جرائم غیر عمد و… با همراهی خیرین صورت میپذیرد.