به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر، علیرضا زاکانی شهردار تهران در نشست مسولان ستاد اربعین حسینی امروز -۲۵ مرداد ۱۴۰۳- با اشاره به تلاش ستاد اربعین در برگزاری باشکوه این رویداد، افزود: آیین اربعین حسینی، رویدادی فراملی و نمودار آغاز یک تمدن نوین جهانی که وقوع آن وعده ای الهی است.
وی با اشاره به اقدامات معاونت امور اجتماعی و فرهنگی برای آماده کردن فضای شهر برای استقبال از ایام اربعین، برگزاری رویدادهایی مانند «تکیه ملت» و تمپارک موضوعی «سرزمین تمدنها» را بخشی از این اقدامات برشمرد و بیان داشت: برای برپایی باشکوه اربعین مقدماتی در حال ایجاد شدن است که رویداد «محرمشهر» در میدان آزادی یکی از این مقدمات است. این رویداد امسال برای دومین سال پیاپی در حال برگزاری است. این اتفاق سبب شده تا هویتی جدید به این میدان داده شود.
شهردار تهران به حضور شهید هنیه در مجموعه سرزمین تمدنها در برج میلاد اشاره کرد و گفت: شهید هنیه با چشمانی پرمعنا به ویرانههای شهر غزه که در سرزمین تمدنها طراحی شده بود، نگاه میکرد. این نگاه پُرمفهوم حامل پیامهایی بود که به خوبی به مخاطب منتقل شد.
شهرداری یاریگر گروههای مختلف مردمی در برپایی باشکوه آیین اربعین است
علیرضا زاکانی با تاکید بر اینکه محصول تمام رویکردهای اجتماعی و فرهنگی شهرداری در اربعین به بار مینشیند، اظهار داشت: مسیری که آغاز شده و جوهره فعالیتهای مدیریت شهری را دوام میدهد، در اربعین به نقطه اوج خود میرسد. از این رو اهمیت دارد در برگزاری اربعین به موضوعات مختلفی توجه کرد.
حق نداریم جای مردم را در اربعین بگیریم. بلکه باید در کنار آنها و یاریگر گروههای خودجوش مردمی باشیم.وی اضافه کرد: مأموریت و وظیفه اصلی شهرداری در اربعین حسینی، پُر کردن خلأهایی است که مردم امکان ورود به آنها را ندارند. هر جا که بتوانیم مسیر را برای ورود شهروندان هموار کنیم یا توانمندی برای نقش آفرینی شهروندان ایجاد کنیم، باید کار به مردم سپرده شود.
شهروندان تهرانی قدردان مهماننوازی عراقیها در ایام اربعین هستند
شهردار تهران با یادآوری اینکه برخی خدمات ارایه شده در قالب موکبهای مردمی وگروههای جهادی در داخل مرزهای کشور و برخی در عراق ارایه میشود، خاطر نشان کرد: نسبت ِما با مردم عراق، نسبت «مهمان» و «صاحبخانه» است. مردم عراق صاحبخانه و میزبان زُوار حسینی هستند. علاقه و محبتی که مردم عراق نسبت به زائران حسینی دارند، سبب شگفتی و درس آموز است. شهروندان تهرانی هم قدردان این زحمات هستند.
علیرضا زاکانی بیان داشت: در برگزاری برنامهها و خدماتی که در عراق ارایه میشود، باید این نکته را در نظر گرفت که ما جای مردم عراق کار نمیکنیم و تنها کمکحال آنها برای خدمترسانی مناسب به شهروندان تهرانی هستیم. باید به این موضوع توجه کنیم و در برنامهریزیها و تصمیمات رعایت حال و خواسته مردم عراق در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به برخی فضاسازیهای رسانه ای و اظهارنظرها علیه مدیریت شهری به دلیل پشتیبانی و حمایت از برگزاری باشکوه راهپیمایی اربعین، اظهار داشت: برخی دوست ندارند اتحاد شهروندان جهان اسلام را ببینند. برای همین مخالف خدمترسانی داوطلبانه به شهروندان حاضر در راهپیمایی اربعین هستند. برای همین با شایعهسازی و جوسازی رسانه ای تلاش میکنند اقدامات انجام شده را زیر سوال ببرند.
خدمترسانی داوطلبانه به شهروندان در اربعین، باید به ارتقای خدمات در پایتخت منجر شود
شهردار تهران با اشاره به طعنههایی که به شهرداری و کارکنانی که به صورت داوطلبانه برای کمک به برگزاری آئین اربعین پای کار هستند، تأکید کرد: کار در ستاد اربعین نیازمند مجاهدت و تلاش مضاعف است. نباید کار در اربعین منجر به وقفه در امور شهر و مردم شود. از این رو، باید با روحیه جهادی کار شهر و شهروندان را با همت مضاعف دنبال کرد. علیرضا زاکانی ادامه داد: تکمیل کننده خدمت داوطلبانه به شهروندان حاضر در راهپیمایی اربعین، باید در شهر نیز به خوبی نمود پیدا کند و کیفیت خدمات در پایتخت در بالاترین سطح خود باشد.
وی با بیان اینکه قرارگاه کشوری اربعین فعال است و شهرداری تهران ذیل قرارگاه وزارت کشور فعالیت میکند، افزود: باید هماهنگی کاملی میان شهرداری با قرارگاه وزارت کشور در داخل و با سفارت ایران در عراق برقرار شود تا همه الزامات فعالیت قرارگاهها و کمیتهها و ماموریتهایی که به عهده آنان گذاشته شده است رعایت شود.
راهپیمایی میلیونی اربعین، نماد حرکت جهان اسلام برای مقابله با جنایات صهیونیستها است
شهردار تهران در ادامه به اهمیت استفاده حداکثری از اجتماع میلیونی زوار حسینی در راه پیمایی اربعین تأکید و افزود: حرکت ما در اربعین امسال در مسیر جلوگیری از استمرار جنایات در غزه و همبستگی و همدلی ملتها و شهروندان پایتختهای اسلامی است. باید این پیام با استفاده از فرصت حضور میلیونی زوار به جهان مخابره شود. علیرضا زاکانی به برگزاری آئین جاماندگان اشاره و با تأکید بر اینکه تفاوتی در ارایه خدمت به زوار و جاماندگان اربعین وجود ندارد، از هماهنگی میان دستگاههای مختلف برای برگزاری آئین جاماندگان خبر داد و گفت: همانگونه که به شهروندان در کربلا خدمترسانی میکنیم، باید به آیین راهپیمایی جاماندگان در تهران نیز کمک کرد. در این راستا، هماهنگی خوبی میان بخش های مختلف از جمله سپاه برای برگزاری آئین جاماندگان انجام شده است تا خدمات خود را خصوصا در منطقه ۲۰ ارایه کنند.
وی برگزاری آئین بدرقه زوار در میدان آزادی را اقدامی مهم و حایز اهمیت دانست و گفت: اجرای این برنامه نشان دهنده تحول نرم افزاری در شهر و شهروندان است.