به گزارش وطن شهر و به نقل از همشهری آنلاین، این موضوع واکنش برخی از رسانهها و اعضای شورای شهر را بهدنبال داشت و برخی خواستار مکانیزه شدن نظافت بزرگراهها و افزایش ایمنی فعالیت این افراد زحمتکش و نظارت بیشتر شهرداری بر عملکرد پیمانکاران شدهاند. محسن قضاتلو، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران روز گذشته با قدردانی از دغدغهمندی اعضای شورا و رسانهها درباره حفظ ایمنی و سلامت پاکبانان، از تجهیز لباس پاکبانها به علائم هشداردهنده و چراغهای چشمکزن از اوایل اردیبهشتماه خبر داد. قضاتلو در گفتوگو با همشهری درباره چندوچون اقدامات مدیریت شهری برای افزایش ایمنی پاکبانان توضیح داده که در ادامه آوردهایم.
پاکسازی ۹۰ درصد بزرگراهها مکانیزه است
نیاز به گفتن نیست که حفظ سلامت پاکبانها در اولویت مدیریت شهری است؛ از اینرو نظافت بزرگراهها مکانیزه انجام میشود و این مهم بهعنوان یک بند و اصل غیرقابل تغییر در متن قراردادهای پیمانکاران رفت و روب گنجانده شده، اما در برخی بزرگراهها و معابر شهری بهدلیل وجود رفیوژ (جداول عریض و فضای سبز وسط خیابان) استفاده از ماشینهای مکانیزه مقدور نیست؛ درنتیجه ناچار نظافت دستی انجام میشود؛ مثل بزرگراه امام علی(ع) و خروجیهای آن. البته این موضوع فقط شامل ۱۰ درصد از بزرگراههای تهران است و ۹۰ درصد بزرگراهها مکانیزه جارو میشوند. در عین حال برای نظافت محدودهای که امکان فعالیت ماشینآلات وجود ندارد با جانمایی علائم هشداردهنده در مسیر خودروها و استفاده از امکانات ایمنساز نهایت تلاش برای حفظ امنیت پاکبانها صورت میگیرد.
بروز ۲ حادثه بهدلیل ضعف فرهنگ رانندگی
تخطی از سرعت مطمئنه، ضعف فرهنگ و آموزش رانندگی و البته تخلف از قوانین ازجمله عواملی است که با وجود رعایت همه موارد ایمنی، میتواند حادثهساز شود؛ مثلا در تصادفی که اواخر سال گذشته در محدوده تهرانسر باعث فوت پاکبان زحمتکش شهرداری شد و کام همه را تلخ کرد، پاکبان در پیادهرو مشغول نظافت بود و خودرو با گذر از جدول و باغچه وارد پیادهرو شد و با پاکبان زحمتکش برخورد کرد. همچنین در حادثهای که در منطقه ۷ منجر به درگذشت پاکبان شد، ۳ علامت هشداردهنده (دستک راهنمایی) به فاصله ۲۰ متر برای حفاظت از پاکبان جانمایی شده بود که متأسفانه خودرو بهدلیل سرعت زیاد از علائم هشداردهنده گذر و در نهایت با پاکبان برخورد میکند.
تجهیز پاکبانها به لباسهای چشمکزن
در زمینه ورود برخی از اعضای شورای شهر به موضوع پاکبانها، ما قائل به این قضیه هستیم که حتما باید همه بزرگراهها بهصورت مکانیزه نظافت شوند و این مهم در قرارداد پیمانکارها لحاظ شده و به جز آن ۱۰ درصدی که امکان ندارد بقیه بزرگراهها مانند شهید حکیم، شهید همت، آزادگان و… باید مکانیزه رفت و روب شوند. همچنین پاکبانها، از لباسهای نارنجی با نوارهای شبرنگ استفاده میکنند که با هدف افزایش ایمنی این قشر زحمتکش، لباسهای مجهز به چراغ چشمکزن به تعداد ۵ هزار دست تهیه شده و از اول اردیبهشتماه در اختیار پاکبانهایی قرار میگیرد که در معابر اصلی و خیابانهای با احتمال رانندگی با سرعت بالا و کمبود روشنایی کامل فعالیت میکنند.