به گزارش وطن شهر و به نقل از ایرنا، محمود کریمی بیرانوند گزارشی از وضعیت خدمات اشتغال ثبت شده در سامانه ملی رصد اشتغال ارائه کرد و گفت: این تعداد فرصت شغلی به تفکیک کد ملی در قالب تأمین مالی، صدور مجوز، آموزش مهارتی، کاریابی و تأمین زیرساخت و فناوری به ثبت رسیده است.
وی افزود: این آمار توسط رابطان دستگاهها و نهادهای متولی ایجاد اشتغال به صورت بر خط و بر اساس کد ملی یکتا، ثبت شده و توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در چندین سطح مورد پایش قرار میگیرد.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه سه سازوکار نظارتی بر فرصتهای شغلی، اظهار داشت: این فرایند شامل پیامک، تماس تلفنی و نظارت حضوری است. از این رو بیش از ۳۰۰ هزار تماس با دریافتکنندگان خدمت گرفته شده است و نظارت حضوری شامل نظارت میدانی بر بخشی از طرحها به صورت تصادفی است.
کریمی بیرانوند بیان کرد: در مرحله سوم و نظارت میدانی بر اشتغال ایجاد شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علاوه بر بازدید حضوری از طرح اشتغال، مکان دقیق و اطلاعات کامل فرد با خدمات دریافت شده و ثبت شده، تطبیق داده میشود.
وی ادامه داد: صحت بیش از ۷۱ درصد موارد شامل تعداد ۹۴۸ هزار و ۹۲ هزار فرصت شغلی به عنوان عملکرد ایجاد اشتغال دولت در بخش غیردولتی تایید شد و علاوه بر آن تعداد ۱۲۲ هزار و ۷۳۱ مجوز شغل در بخش استخدامی کشور داده شده که در مجموع بیش از یک میلیون فرصت شغلی در سال ۱۴۰۱ برای اشتغال اعلام شد.
معاون وزیر کار گزارش مرکز آمار ایران را مهر تایید بر آمار ثبت شده اشتغال دانست و گفت: عملکرد مجموع اقتصاد در حوزه اشتغال در سال ۱۴۰۱ گویای روند صعودی خالص عرضه نیروی کار برای ۲۴۲ هزار نفر، خالص اشتغال ایجاد شده مثبت برای ۲۶۸ هزار نفر، کاهش نرخ بیکاری جوانان ۱۵-۲۴ سال و ۱۸-۳۵ سال، کاهش نرخ بیکاری فارغالتحصیلان، کاهش اشتغال ناقص، افزایش جمعیت شاغل و جمعیت فعال نسبت به سال ۱۴۰۰ و کاهش جمعیت بیکار است.
کریمی بیرانوند عنوان کرد: افزایش اشتغال ایجاد شده برای زنان، افزایش نرخ مشارکت زنان نسبت به سال ۱۴۰۰، کاهش نرخ بیکاری فارغالتحصیلان زن به ۲۲ درصد و کاهش نرخ بیکاری فارغالتحصیلان مرد به ۹ درصد از مهمترین دستاوردهای دولت در حوزه کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال است.
کمترین نرخ بیکاری در ۲۰ سال اخیر ثبت شد
وی با بیان اینکه کمترین نرخ بیکاری در ۲۰ سال اخیر ثبت شد، گفت: گزارش مرکز آمار نشان میدهد نرخ بیکاری از ۹.۲ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۹ درصد در سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است و این رقم در ۲ دهه اخیر روند کاهشی نرخ بیکاری را ثبت کرد.
این مقام مسوول تاکید کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از سازمان تأمین اجتماعی، در مجموع در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، یک میلیون و ۶۷۳ هزار و ۲۷۸ کد بیمه جدید صادر شده است که از این تعداد، بیش از ۸۲۰ هزار بیمه اجباری جدید، بیش از ۴۰۰ هزار بیمه حرف و مشاغل آزاد و حدود ۴۵۰ هزار نفر (۶۰ درصد پرونده بازنشستگان و مستمریبگیران جدید که بهواسطه نوع بیمه اجباری از تعهدات قانونی بلندمدت برخوردارند و میتوان آنها را به عنوان بیمهشده اجباری بهواسطه شغل به شمار آورد) را شامل میشود.
به گفته معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، این آمار در کنار آمار کاهشی دریافتکنندگان بیمه بیکاری از ۲۰۰ هزار و ۹۸۲ نفر در بهمن ۱۴۰۰ به ۱۸۴ هزار و ۳۸۵ هزار نفر در بهمن ۱۴۰۱ بیانگر کاهش تعدیل نیروی کار و نشان از بهبود پایداری مشاغل در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ دارد.
کریمی بیرانوند ابراز داشت: گزارش مرکز آمار ایران مبنی بر کاهش نرخ بیکاری از ۹.۲ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۹ درصد در سال ۱۴۰۱ و افزایش متوسط سالانه بیش از ۸۳۵ هزار بیمه جدید تأمین اجتماعی در حوزه اشتغال نشانگر تحقق ایجاد اشتغال سالانه یک میلیون فرصت شغلی است.
وی به برنامههای تحولی وزارت کار در بهبود فضای کسب و کار و ایجاد فرصتهای شغلی اشاره کرد و گفت: در ادامه مسیر و بهمنظور راهبری و تقویت هرچه بیشتر زیستبوم ملی اشتغال کشور، علاوه بر حفظ و ارتقای توان عملیاتی ایجاد سالانه یک میلیون فرصت شغلی در کشور، برنامههای تحولی نیز در محور توسعه کارآفرینی و اشتغال در دستور کار قرار گرفته است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: مانعزدایی از تشکیل و توسعه نهادهای واسطهای هدایت و توانمندسازی نیروی کار و اشتغال در قالب کاریابیها، مراکز مشاوره کارآفرینی، مراکز آموزش آزاد فنی و حرفهای و کانونهای کارآفرینان استانی، راهاندازی صدها پایگاه مردمی اشتغالآفرین در قالب تعاونیهای خدماتی کاریابی، کارآفرینی و مشاغل خانگی در راستای مردمیسازی ارائه خدمات اشتغال آفرین از جمله این برنامههاست.
کریمی بیرانوند خاطرنشان کرد: توسعه مهارتی در قالب آموزش و گسترش مهارتهای تقاضامحور و مشاغل کم سرمایهبر مهارتمحور، نظارت هوشمند بر ارائه تسهیلات و خدمات تولید اشتغال توسط دستگاههای متولی تولید اشتغال و اجرای برنامههای جهش فرهنگی با محوریت کار و اشتغال از دیگر برنامههای وزارت کار در حوزه اشتغال است.