به گزارش وطن شهر و به نقل از همشهری آنلاین، زهرا شمس احسان رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در دویست و نود و یکمین جلسه شورا در واکنش به گزارش معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه مراکز مهارت آموزی در برخی یاورشهرها ایجاد شده اما با کار آفرینی متفاوت است، گفت: ۹۰ میلیارد تومان برای کارآفرینی در سال جاری در نظر گرفتیم اما هزینه نشده است.
او افزود: ما ردیف اعتباری برای رصد و پایش آسیب های اجتماعی و تشکیل اتاق رصد و نرم افزار در این زمینه در نظر گرفتیم اما هنوز عملکردی در این زمینه شاهد نبوده ایم.
باید از توان گروههای جهادی استفاده شود
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه یکی از عوامل تشکیل دهنده قرارگاه اجتماعی، شهرداری تهران و یا سازمان خدمات اجتماعی است، اظهار کرد: شهرداری به تنهایی نمی تواند تمام اقدامات ساماندهی آسیب های اجتماعی را انجام دهد.
او با تأکید بر اینکه برخی گروه ها به صورت خودجوش در زمینه ساماندهی آسیب های اجتماعی کمک می کنند، یادآور شد: باید از توان این گروه ها تا جایی که امکان پذیر است، استفاده شود.
آمار و ارقام ساماندهی آسیب های اجتماعی اعلام شود
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا ضمن تقدیر از تلاش های سازمان خدمات اجتماعی، خاطرنشان کرد: باید اعداد، ارقام و شاخص ها در گزارش ارائه می شد و تقاضای ما این است که تعداد نیروها و مددجویان اعلام شود. هزینه برای هر نفر نیز باید مشخص شود و باید بدانیم که چند نفر به زندگی عادی بازگشته اند.
شهرداری همچون نخ تسبیح عمل کرده است
در ادامه حبیب کاشانی خزانه دار شورای شهر تهران با بیان اینکه شهرداری همچون نخ تسبیح عمل کرده و تمام دستگاه های مربوطه را گردهم آورده است، تصریح کرد: در سالهای اخیر اعتبارات و آورده های بسیار خوبی برای ساماندهی اجتماعی در نظر گرفتیم. این موضوع تنها به شهرداری برنمی گردد اما باید در نهایت بگوییم با این میزان هزینه، از نتایج اقدامات راضی هستیم؟
او اضافه کرد: باید برنامه ریزی به گونه ای باشد که تا عید کودک کار نداشته باشیم. این کار واقعاً عملی است.
کاشانی با بیان اینکه باید گزارشی ارائه شود که معتادان پذیرفته شده به زندگی بازگشته اند و یا مشغول به کار شده اند، گفت: این همه تلاش حیف است که به نتیجه نرسد و ابتر بماند. گروه های جهادی شاید عملکرد و خروجی بهتری از ما در این زمینه داشته باشند.
تشکیل بازار شیطان در محلات اتابک و مینابی
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز در ادامه این جلسه ضمن تقدیر از تلاش های معاونت اجتماعی و فرهنگی برای ساماندهی آسیب های اجتماعی در پایتخت یادآور شد: ما در سطح شهر نسبت به گذشته هم معتاد متجاهری کمتری را در ساعات روز شاهد هستیم و هم تعداد کودکان کار کاهش یافته است.
او ادامه داد: مردم هم ابراز رضایت می کنند که وقتی به شهرداری اعلام می کنند، معتادان جمع آوری می شوند اما گلایه آنها این است که مجدداً افراد به محلات باز می گردند.
امانی با بیان اینکه در ساعات شب در برخی محلات دورتر از معابر اصلی معتادان تجمع دارند، یادآور شد: بازار شیطان در محلات مینابی و اتابک توسط همین افراد شکل گرفته که مورد گلایه شهروندان است.
افزایش همکای قوه قضاییه با شهرداری برای ساماندهی معتادان متجاهر
پرویز سروری نایب رئیس شورا با بیان اینکه دستگاه قضا به صورت میدانی شاهد اقدامات است، اظهار کرد: همکاری دستگاه قضا نسبت به گذشته بسیار جدی تر شده و این اقدام قرارگاهی باعث می شود که دستگاه های مربوطه به صورت میدانی با هم همکاری کنند.
او ادامه داد: شهرداری مدعی است که در هیچ نقطه ای کلونی معتادان متجاهر وجود ندارد و اگر هم شاهد تجمع معتادان باشیم، سریعاً جمع آوری می شوند.
سروری با بیان اینکه یاورشهرها چه فرایندی را طی می کنند که افراد به اعتیاد بازنگردند، یادآور شد: فقدان اقدامات رسانه ای در این زمینه مشهود است و شاید در خصوص اقدامات صورت گفته برای نمایندگان هم اطلاع رسانی کافی صورت نگرفته است.
او با اعلام اینکه بنده ۴۰ سال در اطراف روددره فرحزاد ساکن بودم و شاهد سرقت و آسیب های اجتماعی بودم که باعث شده بود شهروندان از آن محل نقل مکان کنند، گفت: امروز فضای خوبی در این محل ایجاد شده و اقدام ارزشمندی صورت گرفته است. در فرحزاد، فضا برای معتادان متجاهر غیرقابل بازگشت شده است اما در دیگر فضاها این نگرانی وجود دارد.
سروری با تأکید بر اینکه کاهش تعداد کودکان کار در خیابان ها کاملاً مشهود است، تصریح کرد: ما در گذشته نیز چنین اقداماتی را داشتیم اما بازگشت کودکان کار باعث شده روند مؤثر نباشد.
او ادامه داد: این موضوع اعلام شد که کودکان کار به خانواده ها بازگردانده می شوند اما برخی خانواده ها مولد همین آسیب ها هستند و پرسش ما این است که چه تدبیری برای این مسئله اندیشیده شده است؟
رفع بخشی از مشکلات در راستای ساماندهی آسیب های اجتماعی در دوره ششم
مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورا با بیان اینکه سه سال پیش گزارشی از اقدامات دوره پنجم ارائه و درخواست شد که به موضوع معتادان متجاهر و کودکان کار وارد نشویم، گفت: بهانه های مختلفی مطرح شد که این مسائل ربطی به شهرداری ندارد. همان زمان یکی از اعضا اعلام کرد که ما تفاوت نگاه داریم و مسئولیت گریز نیستیم.
او افزود: بعد از سه سال بخشی از مشکلات در ساماندهی کودکان کار و معتادان متجاهر رفع شده و امیدواریم دیگر مقدمات برای سرانجام یافتن اقدامات فراهم شود تا چرخه کاملی را به عنوان یک نمونه موفق به دوره بعدی مدیریت شهری تحویل دهیم.
حل آسیب های اجتماعی با مداخله شهرسازانه امکان پذیر است
مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی شورا هم در ادامه جلسه تأکید کرد: ضمن تقدیر از تلاش های همکاران در معاونت اجتماعی و فرهنگی، باید به مدیرانی که ساکن محلات تهران بوده اند، اعتماد کرد. تجربه موفق مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی نشان داد که باید به بدنه شهرداری اعتماد کرد.
او اضافه کرد: شهرداری تهران از سال ۱۳۸۲ تا امروز مأمن پرورش نیروهای قابلی است که مردم به آنها اعتماد کردند و تعدادی از همین مدیران، امروز عضو شورا هستند.
اقراریان در ادامه تقاضا کرد که اعضای قرارگاه اجتماعی در طول این مدت تغییر نکنند و در ادامه سخنان خود گفت: حل بخشی از مشکلات شهر در حوزه آسیب های اجتماعی با مداخله شهرسازانه امکان پذیر است.
او با بیان اینکه با مداخله ما در برخی مناطق، کوچ معتادان متجاهر به دیگر مناطق شکل گرفته است، یادآور شد: باید برای این موضوع هم تدابیری اندیشیده و اقداماتی انجام شود تا شاهد ارتقاء کیفیت زندگی در جنوب شهر باشیم.
علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه بازپروری آسیب دیدگان کار بسیار سختی است، خاطرنشان کرد: پیشگیری واقعاً مهم تر است. اولین خاطره ای که از دهه ۶۰ به یاد دارم تله تئاتری بود که وضعیت وحشتناک معتادان کارتن خواب و خیابان خواب را به نمایش می گذاشت.
او افزود: اعتیاد در فیلم های سینمایی، سریال و تئاتر به عنوان یک تابو باید شناخته شود و این با سنت های تربیتی ما سازگار تر است اما امروز می بینیم که در فیلم ها مصرف مواد مخدر یک امر عادی است.
نادعلی با بیان اینکه شهرداری در ساخت فیلم ها و سریال ها کمک هایی داشته است، یادآور شد: به جای سرمایه گذاری در بخش هایی که مربوط به ما نیست، باید در زمینه پیشگیری از اعتیاد وارد شویم. این موضوع هم جرم، هم بیماری و هم بد است اما این بیمار و مجرم فرزند ماست و برای بازگرداندن آن باید کار کنیم؛ لذا برای کارهای هنری در این زمینه باید سرمایه گذاری شود.
رفع آسیب های اجتماعی اسلام آباد با راه اندازی باغ بوتانیک
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا با تأکید بر اینکه راه اندازی باغ بوتانیک به عنوان یک فضای گردشگری و تفریحی پیش بینی شده است، گفت: جمع آوری معتادان متجاهر در اسلام آباد با این اقدام به صورت خودجوش صورت می گیرد. جا دارد که از معاون مالی شهرداری برای این موضوع تقدیر کرد.
او افزود: معاونت اجتماعی و فرهنگی در مواردی که رویکرد شهرداری است، ورود کند و در مورد ترافیک، سلامتی مردم و تفکیک پسماند باید وارد عمل شود و اهتمام بیشتری داشته باشد و در این راستا سرای محلات را تقویت کند؛ چراکه در این دوره از کارکرد خود فاصله گرفته اند.
ساماندهی آسیبهای اجتماعی یکی از موفقیتهای دوره ششم است
میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورا نیز با بیان اینکه آسیب های اجتماعی موضوع پیچیده ای است که به عوامل مختلفی ارتباط دارد و نمی توان انتظار داشت تمام افراد توانمند شود، اظهار کرد: به نظر بنده شهرداری و شورا کار مشترک خوبی را در این دوره انجام داده اند و یکی از موفقیت های دوره ششم به شمار می رود.
او ادامه داد: همچنان مسائل و مشکلات وجود دارد اما چهره شهر نسبت به سه سال گذشته تغییر جدی داشته است. شورا سه هزار میلیارد تومان بودجه برای ساماندهی معتادان متجاهر، کودکان کار و زنان بدسرپرست و بی سرپرست اختصاص داده و شهرداری با نگاه اعتقادی وارد شده و با عشق و علاقه خدمات رسانی می کنند و به کار بین بخشی پرداخته اند.
مظفر تأکید کرد: یک نوع از مشارکت برای گروه های جهادی باید پیش بینی و مشخص شود که چگونه باید عمل کنند.