عضو کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: از زمانی که منطقه ۲۲ برای انتقال و اسکان ساکنین بافتهای فرسوده شهر تهران در نظر گرفته شد، پس از گذشت سالها از این هدف گذاری همچنان معضلات مربوط به بافتهای فرسوده به قوت خود باقی مانده است.
به گزارش وطن شهر و به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۲ سوده نجفی عضو کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در جمع مدیران شهری این منطقه با بیان مشکلات و معضلات منطقه ۲۲ در حوزه های مختلف زیرساختی اظهار کرد: بحث سرانه ها در این منطقه به حدی جدی است که مناطق همجوار را نیز درگیر کرده است. تا جاییکه کمبود سرانه های آموزشی و اشتغال به تحصیل جمع زیادی از دانش آموزان این منطقه در مدارس منطقه ۵ و به دنبال آن تردد روزانه برای رفت و آمد به مناطق همجوار، سایر مناطق شهر تهران را نیز با چالش های فراوانی مواجه ساخته است.
در شورای ششم شهر تهران پیگیر معضلات شهر و شهروندان هستیم
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران افزود: متاسفانه برخی از مشکلاتی که در بازدیدهای صورت گرفته از سوی مدیران شهری مناطق مطرح می شود بصورت مکرر تکرار می شود و سالها است که این مشکلات در مناطق همچنان به قوت خود باقی مانده است. ما در شورای اسلامی شهر تهران تلاش خواهیم کرد تا با تعامل و ارتباط گیری با مدیران شهری و شهروندان در جریان این مشکلات قرار گرفته و ضعف هایی که در ادوار مختلف مدیریت شهری وجود داشته با پیگیری های خود رفع نماییم تا در نهایت بتوانیم یادگاری خوبی از شورای ششم اسلامی شهر تهران برای شهروندان به جا بگذاریم.
عدم پاسخگویی زیرساخت های منطقه ۲۲ به نیاز شهروندان
وی در ادامه به معضلات کم آبی، کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی، عدم وجود تصفیه خانه های محلی در منطقه ۲۲ اشاره کرد و گفت: به دلیل مشکلات کم آبی و معضلاتی که در بحث آبیاری فضای سبز منطقه ۲۲ وجود دارد، راکد بودن آب دریاچه شهدای خلیج فارس به عنوان یکی از مراکز گردشگری شهر تهران در سال های آتی مشکلات عدیده ای دامن گیر منطقه خواهد بود. بحث نبود پارکینگ کافی در اطراف دریاچه و زیرساخت های لازم برای پاسخگویی به سیل عظیم جمعیتی که در روزهای پایانی هفته و ایام تعطیل به اماکن تفریحی منطقه مراجعه می کنند نیز شهروندان را با سختی مواجه کرده است.
همچنین مسعود نصرتی شهردار منطقه ۲۲ در ابتدای این جلسه در سخنانی بیان کرد: حضور اعضای شورای اسلامی شهر تهران در مناطق فضایی فراهم می سازد تا بتوان با استفاده حداکثری از ظرفیت شورا در مناطق برای تحقق اهداف تعریف شده مدیریت شهری در مناطق گام های رو به جلو برداشت.
کمبود جدی زیرساختهای محلهای، ناحیهای و منطقهای در منطقه ۲۲
وی ادامه داد: از نگاه بیرون، به منطقه ۲۲ به چشم یک منطقه شاید جذاب و برخوردار با یکسری زیرساخت های فرامنطقه ای نگاه می شود اما به واقع این منطقه در بین ۲۲ منطقه به لحاظ برخورداری از سرانه ها و زیرساخت های مورد نیاز با کمبودهای اساسی مواجه است و فقیرترین منطقه به لحاظ داشتن زیرساخت محله ای، ناحیه ای و منطقه ای است.
نصرتی یادآور شد: با توجه به سرعت بالای جمعیت پذیری منطقه و همچنین افق جمعیتی که برای این منطقه ترسیم شده، یک سوم جمعیت تا به امروز در منطقه ساکن شده اما زیرساختها به نسبت سرعت جمعیت پذیری آن مهیا نشده و باید متناسب با سرعت سکونت به انتظارات اجتماعی بوجود آمده از سوی مردم نیز پاسخگو باشیم.
مردم تنها از شهرداری مطالبهگری نکنند
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با اینکه بیش از ۶۵۰ هزار نفر در منطقه ۲۲ ساکن شده اند و پروژه های در حال ساخت و یا تکمیل شده زیادی وجود دارد اما بسیاری از آنها به مرحله بهره برداری نرسیده است و معضل سرعت جمعیت پذیری بالای منطقه و کمبود سرانه ها تا حدودی توازن را بهم ریخته است.
نصرتی یادآور شد: آن چیزی که در این میان مهم و با اهمیت بنظر می رسد اینکه نباید تمامی نگاهها و انتظارات اجتماعی به سمت شهرداری نباشد. آن چه که در حد توان مدیریت شهری منطقه برای رفع معضلات بوده چه در بحث ساخت تصفیه خانه که زمین آن توسط شهرداری مهیا و در اختیار شرکت آب و فاضلاب قرار گرفته و چه فراهم سازی زیرساخت های آموزشی، درمانی و فرهنگی صورت گرفته و کوتاهی نخواهد شد.
طرح تفصیلی منطقه ۲۲ نیازمند بازنگری مجدد است
شهردار منطقه ۲۲ گفت: با توجه به اینکه این منطقه از مناطق نوپا و در حال شکل گیری شهر تهران است جنس موضوعات آن بخصوص در حوزه شهرسازی با سایر مناطق متفاوت است. با توجه به آخرین طرح تفصیلی ابلاغ شده منطقه در سال ۱۳۹۰ باید گفت این برنامه ریزی و پهنه بندی جوابگوی حال حاضر منطقه نیست و نیازمند بازنگری است و میطلبد نسبت به این موضوع نگاه ویژهای شود.