به گزارش وطن شهر و به نقل از ایسنا، محمد آخوندی در یکصد شصت و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران ضمن ارائه گزارش اهم فعالیتهای انجام شده در سازمان سرمایه گذاری و مشارکت مردمی شهرداری تهران، اظهار کرد: در ادامه فعالیتهای نظارتی که بر عهده شوراست از چند ماه پیش کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران بررسی عملکرد پروژههای سرمایه گذاری شهرداری را در دستور کار قرار داد و گزارشی در کمیسیون با حضور معاون مالی شهرداری و مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری ارائه شد و وضعیت پروژهها مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: همچنین سازمان سرمایه گذاری و مشارکت مردمی اقدامات انجام شده را ارائه دادند و گزارش برای ارائه در صحن شورا تکمیل شد. یکی از دلایل بررسی ما این است که بخشی از سرمایههای شهر در این پروژههای سرمایه گذاری راکد مانده که اگر به نتیجه برسد میتواند یک درآمد پایداری برای شهر و شهرداری داشته باشد.
آخوندی ادامه داد: بر اساس گزارشی که آماده شده، ۴۶ پروژه از پروژههای سرمایه گذاری به نتیجه نرسیدند که بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان منابع شهرداری بلاتکلیف مانده است. البته همکاران در سازمان سرمایه گذاری معتقد هستند این عدد دو برابر است، اگر بتوانیم این پروژهها را به نتیجه برسانیم برای شهر اهمیت دارد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: از این ۴۶ پروژه، ۴۳ پروژه ساختمانی و ۳ پروژه غیر ساختمانی بوده که ۴۳ پروژه در قالب مشارکت مدنی دنبال شده است، همچنین این ۴۶ پروژه بیشتر در منطقه ۱۶.۱۸.۲۲.۲۱.۳.۱۰.۱۹ قرار دارد و از حیث پیشرفت فیزیکی، وضعیت پیشرفت ۲۴ پروژه زیر ۵۰ درصد، ۱۲ پروژه بیش از ۸۰ درصد و ۱۰ پروژه بین ۵۰ تا ۸۰ قرار گرفته که برخی از سال ۷۳ تاکنون بلاتکلیف هستند.
وی ادامه داد: ۳۳ پروژه مالکیت آن مربوط به شهرداری، ۱۱ پروژه مربوط به شریک و ۲ پروژه مربوط به صورت مشارکتی بین شهرداری و سرمایه گذار است که قدر السهم شهرداری ۴۵ درصد بوده و حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان ارزش دارد. از این ۴۶ پروژه ۲۳ پروژه مشکلات حقوقی و ۲۳ پروژه مشکلات شهرسازی دارد. همچنین ۱۳ پروژه در حوزه سرمایهگذاری شهرداری تهران مشکلات ملکی دارد، ۵ پروژه نیز هر ۳ مشکل را باهم دارد، ۱۲ پروژه ۲ مشکل و ۱۹ پروژه یک مشکل دارد، ۱۰ پروژه هم در جریان بوده و در مسیر تکمیل است.
آخوندی تاکید کرد: بررسیها نشان میدهد چند مشکل اساسی داریم؛ فرایندهای صدور مجوز برای پروژههای مشارکتی طولانی بوده، همچنین مشکلات اسناد مالکیت و معارض ملکی در بسیاری از پروژهها وجود دارد. در بحث قرارداد مشکلاتی نیز دیده شده که به نتیجه نرسیده است و در برخی موارد نیز مطالعه مناسبی نداشتیم. همچنین بحثهایی در موضوع تفیذ اختیارات هم هست که امسال در تبصره بودجه درباره مناطق تفیذ اختیارات را انجام دادیم تا پروژههای مشارکتی را مناطق دنبال کنند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: بر اساس آنچه که سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران توضیح داده ۱۷ پروژه تا پایان شهریور تعیین تکلیف خواهد شد و برای سایر پروژهها در کارگروهی تصمیم گیری میشود، به نظر میرسد از بین این پروژهها، برای ۱۳ پروژه نیاز است تا کمیتهای با حضور رییس شورای شهر و شهردار تهران تشکیل و تصمیم گیری شود که چه اتفاقی برای این پروژهها رقم خورد.
وی افزود: سند جامع سرمایه گذاری شهرداری تهران را داریم که اصلاحاتی باید در آن اتفاق بیفتد که این روند را تسهیل کند، همچنین برای «شیوه نامه واگذاری پروژههای سرمایه گذاری» که در حال تلاش هستیم با کمک سازمان برای تصویب در شورا ارائه شود و برای تسهیلاتی که به سرمایه گذاران ارائه می کنیم کمیسیون برنامه و بودجه پیشنهاداتی دارد. برای کاهش فرایند صدور مجوز نیز باید فکری شود.