• امروز : جمعه - ۳ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 21 February - 2025

برگزاری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری

  • کد خبر : 30183
برگزاری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری
رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران از برگزاری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری در روز - چهارشنبه یکم اسفندماه ۱۴۰۳- خبر داد.

به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر، نشست خبری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری امروز – چهارشنبه یکم اسفندماه ۱۴۰۳- با حضور علی شمسی‌پور مدیرعامل مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران برگزار شد.

علی شمسی‌پور رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران در این نشست با تاکید بر اینکه تا امروز ۱۵ جشنواره پژوهش و ‌نوآوری در مدیریت شهری برگزار کردیم، مطرح‌ کرد: روز شنبه شانزدهمین جشنواره را برگزار خواهیم کرد. این‌ جشنواره در کنار یازدهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی که با همکاری وزارت کشور شکل‌گرفته است، برگزار خواهد شد.

وی به برگزاری برخی از جشنواره‌ها و همایش‌های علمی با اهداف مشترک پرداخت و گفت: قوت و توان این برنامه‌ها به یک‌دیگر ضریب‌ می‌دهد تا جشنواره‌ها و همایش‌های علمی در وضعیت بهتر برگزار شود.

شمسی‌پور با تاکید بر اینکه این جشنواره با حضور تعداد بسیاری از پژوهشگران و مشارکت آن‌ها شامل دانشجویان، اعضای هیئت علمی، دغدغه‌مندان حوزه‌های مطالعات شهری و.. برگزار خواهد شد.

وی با پرداختن به این امر که جشنواره بین‌المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری به تکمیل زنجیره تولید علم تا تولید ثروت و قدرت  کمک می‌کند، بیان داشت: این زنجیره شامل تولید ایده، کار پژوهشی و تولید علم است که در نهایت با اتصال عملیاتی می‌تواند تبدیل به ثروت و قدرت در کشور شود. این زنجیره را در حوزه‌های مختلف اعم از دفاعی و نظامی، انرژی هسته‌ای، پزشکی و.. در کشور کامل کردیم.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با تاکید بر اینکه در بخش‌های مختلف حوزه شهری نیز زنجیره تولید علم تا تولید ثروت و قدرت یا کامل شده و یا در حال تکمیل است، بیان کرد: جشنواره بین‌المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری نمونه‌ای از کارها را به‌ نمایش می‌گذارد. کارهای مهمی که انجام شده، در شهرداری تهران به کارگیری می‌شود. بخشی از جشنواره معرفی دستاوردها است. تعداد بسیاری از آثار را دریافت و تعدادی را به عنوان برگزیده انتخاب کردیم.

وی با اشاره به اینکه مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران یکی از مراکزی است که به خوبی ارتباط بین علم و عمل را برقرار کرده، گفت: بسیاری از پژوهشگاه‌ها هنوز نتوانستند این مرتبه را کسب کنند. از این حیث این مرکز جایگاه ویژه‌ای را در بین مراکز علمی و پژوهشی دارد.

شمسی‌پور تاکید کرد: این جشنواره با کمک سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور، شورای عالی استان‌ها، شورای اسلامی شهر تهران، دبیرخانه مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران و… برگزارخواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه جشنواره محورهای مختلفی دارد، بیان داشت: ۱۴‌ محور علمی و عملیاتی تعریف شده که آثار را در ۱۴ محور اعم از معماری ایرانی اسلامی، مسائل مرتبط با آلودگی هوا، آب و خاک و شهرهای سبز آبی و.. دریافت کردیم.  در حوزه‌های آینده پژوهی و آینده‌نگاری نیز وارد شده ایم.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران افزود: بیش از ۱۰۰ نفر از دست‌اندرکاران در دانشگاه‌های کشور از جمله اعضای علمی‌ پژوهشگران مراکز پژوهشی در فرآیند برگزاری این جشنواره‌ها به شهرداری تهران کمک‌ کردند. پس از انتشار فراخوان‌ها، ۱۳۷۵‌ اثر در قالب طرح‌های مطالعاتی و پایان‌نامه‌های دانشجویی ارشد و دکتری، تعریف و ترجمه کتاب، مقاله و گزارش خلاقانه و… دریافت شده است.

وی به معرفی برگزیدگان در سه سطح پرداخت و اظهار داشت: در سطح برتر ۷ اثر، در سطح برگزیده ۱۱ اثر و در سطح شایسته نیز ۱۵ اثر معرفی خواهد شد. بیشترین آثار مرتبط به حوزه معماری بوده است.

شمسی‌پور تاکید کرد: جشنواره بین‌المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری در روز شنبه با حضور شهردار تهران، مسئولین مختلف کشوری برگزار خواهد شد.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران همچنین با تاکید بر اینکه برخی طرح‌های پژوهشی به کار گرفته شدند، گفت: در جشنواره نیز تعدادی کار منتخب و جدی به آیین‌نامه‌ و یا مصوبه برای شورای شهر و.. تبدیل شده‌اند. تعداد بسیار زیادی از پژوهش‌های ما توسط سازمان‌ها، معاونت‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه شهرداری به کار گرفته شدند.

وی در خصوص جوایز جشنواره گفت: ضمن اینکه جوایز جشنواره به نسبت برنامه‌های دیگر متناسب است، برگزیدگان از جهت کیفیت کار علمی در اولویت قرار خواهند گرفت.

شمسی‌پور تاکید کرد: موضوع حمایت مالی خاص از پایان‌نامه‌ها و دانشجویانی را که در حوزه شهری کار می‌کنند، در مرکز دنبال می کنیم.

وی در ادامه به افتتاح مجموعه افکارسنجی در چندماه آینده پرداخت و گفت: در حال تجهیز ساختمان مجموعه افکارسنجی هستیم. جذب بخشی از نیروی انسانی انجام‌ شده است. نگاه مدیریت شهری این است که متوجه شود در زیر پوست شهر چه می‌گذرد.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با تاکید بر اینکه در مرحله سوم طرح من شهردارم بیش از ۲ میلیون نفر از مردم به طرق مختلف مشارکت کردند، اظهار کرد: سال گذشته حدود یک میلیون نفر از مردم مشارکت کردند و سال قبل از آن نیز ۳۰۰ هزار نفر از مردم مشارکت داشتند. این امر نشان‌دهنده اخذ مشارکت مردم است. بیش از ۱۰ همت از بودجه شهرداری به طرح من شهردارم تخصیص‌ پیدا کرده است.

وی در ادامه با اعلام اینکه فراوانی پاسخ‌دهندگان در خصوص مسئله پسماند و نظافت شهر؛ هزار و ۵۵۰ نفر بوده است، گفت: این نظرسنجی را در قالب مناطق هم‌ خواهیم داشت. مدیران شهری به دقت متوجه خواهند شد که وضعیت خدمات و نظافت کدام مناطق بهتر است.

شمسی‌پور ادامه داد: در خصوص نظافت مخازن ۴۷ درصد از مردم شرایط را خیلی خوب می‌بینند. عدد ۴۷ درصد برای شهر تهران عدد قابل قبولی است. در رفت‌ و روب‌ و نظافت هم ۴۶ درصد رضایت مردم را داشتیم. در رابطه با فاصله مخازن پسماند از منازل شهروندان، بیش از ۷۷ درصد شهروندان گفتند فاصله خوب است. در خصوص آلودگی صوتی ماشین‌های رفت‌وروب بیش از ۴۰ درصد گفتند مشکلی در این حوزه ندارند.

وی تاکید کرد: در خصوص نظرسنجی در کار فرهنگی و شناختی هم ورود کردیم تا متوجه شویم سرخط آموزش‌های شهروندی در حوزه پسماند و.. باید به کدام سمت باشد.

شمسی‌پور در ادامه بیان داشت: ۵۸ درصد از مردم گفتند زباله‌های تفکیک شده را در کنار مخازن می‌گذارند. حتما باید در این حوزه تدبیر شود تا تفکیک‌بهتر صورت گیرند. بیش از ۵۰ درصد از شهروندان، غرفه‌های بازیافت را می‌شناسند.

وی در ادامه سخنان خود در رابطه با شناخت شهروندان از طرح‌های شهرداری از جمله طرح‌نوماند مطرح کرد: شهروندان شناخت خوبی از طرح‌های شهرداری ندارند. باید کار آموزشی خوبی در این حوزه رخ دهد.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: در حوزه هوشمندسازی، ترافیک، نگاه به آینده، اتفاقاتی که در حال حاضر رخ‌می‌دهد از جمله برقی‌سازی و همچنین اصلاح‌ روندهای گذشته، تلاش می‌شود و کار تحقیقاتی و پژوهشی نیز صورت می‌گیرد.

وی در خصوص مسئله آلودگی هوا بیان داشت: قانون‌هوای پاک تکلیف مسئله آلودگی هوا را برای شهر تهران و تمام کشور مشخص کرده است. مسئله آلودگی هوا منحصر به تهران نیست. در قانون هوای پاک ۱۴ یا ۱۷ دستگاه، مسئول و متولی مسئله آلودگی هوا هستند که شهرداری تهران جزء دستگاه‌های آخر است.

شمسی‌پور همچنین ادامه داد: مسئله خودروهای فرسوده در آلودگی هوا بخش بزرگی از کار است. تعداد خودروهای فرسوده که از ناوگان حمل‌ونقل کشور خارج می‌شوند، بسیار کم است. کیفیت سوخت نیز اهمیت بسیاری دارد. متولی این امور شهرداری نیست.

وی همچنین به وظایف شهرداری در مسئله آلودگی هوا پرداخت و بیان کرد: نظم‌دهی به ترافیک با همکاری راهور از جمله وظایف شهرداری است. در سال‌های گذشته در بخش حمل‌ونقل عمومی افتی‌ را داشتیم. ناوگان فرسوده شد و بخشی از ناوگان حمل‌ونقل از دسترس خارج شدند. در حال حاضر تلاش می‌شود تا برخی از این‌ وسایل نقلیه به چرخه بازگردند.

شمسی‌پور ادامه داد: قراردادهایی که برای حمل‌ونقل عمومی قرارداد بسته شده، قرارداد خوبی است. مسئله برقی‌سازی نیز کمک‌ خواهد کرد. در توسعه ناوگان حمل‌ونقل ریلی نیز در ۳ سال گذشته ۱۷ ایستگاه جدید راه اندازی شده است.

وی در ادامه بیان کرد: در خصوص فضای سبز نیز محدودیت‌هایی داریم. با این حال سرانه فضای سبز ما از قانون رد شده است. کمربند سبز حاشیه بزرگراه‌ها هم در قانون برای ما دیده شده که به زودی افتتاح خواهد شد.  حاضریم فراتر از تهران نیز کمک دهیم.

لینک کوتاه : https://vatanshahr.ir/?p=30183
 

برچسب‌ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.