• امروز : پنج شنبه - ۱ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 22 May - 2025

بررسی درس‌آموخته‌های زلزله میانمار در شانزدهمین نشست هم‌افزایی نخبگانی شهر تهران

  • کد خبر : 32747
بررسی درس‌آموخته‌های زلزله میانمار در شانزدهمین نشست هم‌افزایی نخبگانی شهر تهران
زارع، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به زلزله اخیر میانمار گفت: در نواحی مجاور گسل‌های فعال، شدت ارتعاشات زمین می‌تواند منجر به خسارات گسترده شود. در کلان‌شهرهایی مانند تهران، توجه به این عوامل می‌تواند در کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله‌های آینده مؤثر باشد.

به گزارش وطن شهر و به نقل از روابط‌عمومی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، شانزدهمین نشست از سلسله‌نشست‌های هم‌افزایی نخبگانی شهر تهران با موضوع «درس‌آموخته‌های زلزله میانمار برای شهر تهران» در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار شد.

این رویداد به همت مدیریت امور نخبگان مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران و با همکاری پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، به بررسی ابعاد مختلف حادثه طبیعی زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری میانمار (۲۸ مارس ۲۰۲۵ – ۸ فروردین ۱۴۰۴) و درس آموزه‌های آن برای شهر تهران پرداخت. این نشست باهدف ارتقای آمادگی پایتخت در برابر مخاطرات طبیعی و تبدیل دانش تخصصی به برنامه‌های عملیاتی برای مدیریت بحران کلان‌شهرها و با حضور جمعی از متخصصان و پژوهشگران برجسته کشور از دانشگاه‌های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، شهید رجایی و پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار شد.

در ابتدای این نشست فرید محمودی صاحبی، دبیر نشست با اشاره به‌ ضرورت برگزاری این نشست گفت: مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران به‌عنوان بازوی پژوهشی شهرداری تهران با همکاری پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله به‌عنوان یکی از مراکز معتبر پژوهشی، در جهت رسیدن به راهکارهای عملیاتی در این حوزه برای ارائه به مدیریت شهری مصمم به برگزاری این نشست بود.

در ادامه مهدی زارع، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله به تحلیل ویژگی‌های لرزه‌خیزی و اثرات جنبش شدید زمین در مناطق گسلی پرداخت. استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به زلزله اخیر میانمار گفت: در نواحی مجاور گسل‌های فعال، شدت ارتعاشات زمین می‌تواند منجر به خسارات گسترده شود. در کلان‌شهرهایی مانند تهران، توجه به این عوامل می‌تواند در کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله‌های آینده مؤثر باشد.

ابراهیم حق‌شناس، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به چگونگی تأثیر عوامل ساختگاهی بر تشدید خرابی‌ها گفت: ویژگی‌های زمین‌شناسی و ژئوتکنیکی محل ساخت‌وساز می‌تواند رفتار سازه‌ها در برابر امواج لرزه‌ای را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار دهد.

در بخش دیگری از این نشست، بابک منصوری، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله به ارائه دستاوردهای تیم تحقیقاتی پژوهشگاه در زمینه «پایش ماهواره‌ای و ارزیابی سریع خسارت‌های ناشی از زلزله» پرداخت. وی با اشاره به تجربیات موفق این مجموعه در زلزله‌های اخیر، بر قابلیت‌های منحصربه‌فرد فناوری‌های سنجش‌ازدور در مدیریت بحران تأکید کرد.

سخنران پایانی جلسه، علی اردلان، نماینده سازمان جهانی بهداشت به موضوع «پاسخ و امداد بین‌المللی در بحران زلزله» پرداخت. وی با اشاره به تجربه زلزله اخیر میانمار، به تحلیل چالش‌های منحصربه‌فرد ارسال کمک‌های بشردوستانه به کشورهای این‌چنینی اشاره نمود و تجربیات بین‌المللی در زمینه مدیریت بحران و امدادرسانی پس از زلزله را ارائه کرد.

لینک کوتاه : https://vatanshahr.ir/?p=32747
 

برچسب‌ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.