• امروز : جمعه - ۲۷ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 18 October - 2024

اتمام مرمت اطراف عمارت سلیمانیه

  • کد خبر : 25055
اتمام مرمت اطراف عمارت سلیمانیه
رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران با اعلام اینکه بخشی از خانه اتحادیه که در دهه ۹۰ در دست بازسازی قرار گرفته بود به بهره‌برداری رسیده است، گفت: لازم نیست فاز دو یکجا تحویل داده شود. فضاهایی که در فاز دو آماده شده تا پایان سال به بهره‌برداری برسد.

به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر، سید احمد علوی در نشست خبری خود با بیان اینکه در زمان تشکیل کمیته گردشگری شورای ششم برخی از موضوعات در حاشیه بود، اظهار کرد: اکثر اعضای شورا درگیر موضوعات میراثی و گردشگری شهر هستند و این توجه و حساسیت شهر محصول تلاش های رسانه ها بوده است.

وی با بیان اینکه گردشگری یکی از موضوعاتی است که شورا روی آن حساسیت دارد، یادآور شد: موضوعات میراث فرهنگی و گردشگری مستقیماً با هویت فرهنگی- اسلامی و تاریخی ارتباط دارد و اگر به آن بی دقتی شود نسبت به میراثی که به ما رسیده بی دقتی شده است.

بودجه چهار میلیاردی گردشگری در ابتدای دوره به ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است

علوی با اشاره به توسعه بی رویه کالبد شهرها و درون گرا شدن خانواده ها پس از کرونا، خاطرنشان کرد: با توجه به این شرایط گردشگری و فراغت با حال خوب شهروندان ارتباط دارد و ما سعی کردیم اقداماتی را در راستای حفظ میراث فرهنگی انجام دهیم؛ لذا سعی کردیم در بودجه و اعتبارات، به گردشگری توجه کنیم و بودجه چهار میلیاردی ابتدای دوره به ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

وی همچنین تصریح کرد: اماکن زیرنظر شهرداری به صورت موردی اعتبار دریافت می کردند و اگر در اواسط سال برای مثال موزه ای نیاز به مرمت داشت اعتباری برای آن اختصاص داده نشده بود. در سال قبل ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به صورت موردی پیش بینی شده بود و امسال علاوه بر ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار موردی، ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیز برای پروژه هایی که هنوز شناسایی نشده بود، پیش بینی شد.

رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران همچنین تصریح کرد: ما در مورد زمان‌بر شدن خانه وثوق الدوله گلایه داریم؛ چراکه هر ساله اعتبارات را تمدید می کنیم اما مرمت سه سال زمان برده است.

خانه فروغ نیز مرمت شده و آماده بهره برداری است

وی افزود: خانه شیخ فضل الله آماده شده که در اختیار شهرداری قرار بگیرد تا مرمت شود. خانه فروغ نیز مرمت شده و آماده بهره برداری است. خانه نیمایوشیج نیز توسط سازمان زیباسازی به بهره برداری رسید و درخواست ما این است که مسیر منتهی به خانه نیما به گذر گردشگری تبدیل شود.

اتمام مرمت اطراف عمارت سلیمانیه در منطقه۱۵

علوی با بیان اینکه اتفاق خوبی در مورد خانه استاد مرادی کرمانی رخ داد، یادآور شد: خانه قصه تهران نیز به سرعت آماده خواهد شد. مرمت اطراف عمارت سلیمانیه در منطقه ۱۵ به پایان رسیده و تنها مرمت داخلی آن باقی مانده است.

رئیس کمیته گردشگری شورا با اعلام اینکه بخشی از خانه اتحادیه که در دهه ۹۰ در دست بازسازی قرار گرفته بود به بهره برداری رسیده است، تصریح کرد: ما اعلام کردیم که نیاز نیست فاز دو یکجا تحویل داده شود و فضاهایی که در فاز دو آماده شده، اعلام شود و سازمان زیباسازی تا پایان سال بخشی از آن را به بهره برداری برساند.

علوی با بیان اینکه بازار تهران شلوغ ترین محدوده پایتخت در ایام منتهی به عید نوروز است، اظهار کرد: نقاط تاریخی زیادی در محدوده بازار تهران قرار دارد و حصار ناصری، حصار صفوی، دروازه ها و خانه های تاریخی در این محدوده واقع شده است.
رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران با اعلام اینکه با کمک کمیسیون شهرسازی، کمیته ایمنی، سازمان نوسازی و معاونت شهرسازی مسئله ایمن سازی بازار مورد توجه قرار گرفت، گفت: بسیاری از سقف ها، دیواره ها و جداره های بازار با مشارکت کسبه مرمت شده است.
وی افزود: بسیاری از راسته های بازار یا تکمیل شده و یا در حال تکمیل است که البته این اقدام هم با همکاری کسبه انجام شده است. برای پروژه سیمان ری نیز تلاش ها به ثمر نشست و موزه سیمان ری به بهره برداری رسید که جای تقدیر از معاونت شهرسازی و سازمان نوسازی دارد.
علوی تأکید کرد: امیدواریم خانه خبرنگاران و ساختمان بلدیه نیز پس از بارها اعلام به بهره برداری برسد. تابلوی روزشمار در ساختمان بلدیه نصب و اعلام شده که بلدیه تا ۱۰۰ روز دیگر و یا به عبارتی تا سه ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
وی با بیان اینکه وضعیت اماکنی که در اختیار سایر دستگاه هاست، مشخص است و این اماکن اعتبار دارند، یادآور شد: وقتی ملک بخش خصوصی توسط سازمان میراث فرهنگی ملک واجد ارزش شناخته می شود، به این معناست که مالک اجازه تخریب و بازسازی ندارد. ما برای مالکان این خانه ها چه امتیازی در نظر گرفته ایم که مرمت و بازسازی انجام دهد؟
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه هزینه مرمت از تخریب و نوسازی بیشتر است، اظهار کرد: ما در این دوره تصمیم گرفتیم امتیازاتی برای مالکان اماکن خصوصی در نظر بگیریم. یکی از اشکالات در حوزه باغات این است که وقتی ملک فردی باغ محسوب می شود نمی توانیم امتیازی به آن بدهیم و یک امتیاز را هم از آن می گیریم و همین اشکال برای املاک میراثی نیز وجود داشت.
وی افزود: در مصوبه احیای بافت تاریخی تهران سعی کردیم برای بناهای بخش خصوصی امتیازاتی در نظر بگیریم. در این مصوبه آمده که هر کاربری که میراثی می شود، برای مرمت و بازسازی یک ریال عوارض به شهرداری نخواهد داد. شهرداری ها موظفند بدون اخذ عوارض اجازه دهند که مرمت صورت بگیرد اما درآمدهای این خانه ها برای شهرداری محاسبه خواهد شد.
علوی همچنین خاطرنشان کرد: در عرصه میراثی ۲۰ درصد به عنوان فضای پشتیبان مجوز ساخت و ساز دارد و این فضا با مجوز میراث فرهنگی ایجاد خواهد شد. عوارض بنای پشتیبان هم صفر شده و ساخت و ساز آن تا ۲۰۰ متر خواهد بود و ملاحظه ای برای کسر پارکینگ در آن وجود ندارد.
رئیس کمیته گردشگری شورا با بیان اینکه این مصوبه در ۲۰ اسفند سال قبل مصوب و ابلاغ شد، گفت: مصوبه دیگری نیز داریم که براساس آن هرگونه مرمت در اماکن میراثی در اختیار مدیریت شهری منوط به تأیید کمیته تخصصی با حضور نماینده کمیسیون شهرسازی و معماری و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شوراست.
وی با اعلام اینکه دستورالعمل به خوبی به بدنه نرسیده بود و اتفاق باغ موزه قصر به همین موضوع برمی گردد، یادآور شد: این مصوبه هفت ماه است که ابلاغ شده و شهرداری اگر می خواهد هر مرمتی انجام دهد باید با تأیید این کمیته باشد.

مطالعات برخی از مسیرهای گردشگری انجام شده است

علوی با اشاره به تعریف مسیرهای گردشگری در پایتخت، خاطرنشان کرد: مطالعات برخی از مسیرها انجام شده و یا در حال انجام است. در منطقه ۱۸ در حریم و شن چاله ها مسیر پیش بینی شده بود و در منطقه ۲۰ نیز از پشت محوطه سیمان ری و بنای تاریخی برج نقاره خانه تا کوه بی بی شهربانو، قطب گردشگری ایجاد می شود. امور به خوبی پیش می رود و ۷۵ هکتار قطب گردشگری در این محدوده ایجاد خواهد شد.
رئیس کمیته گردشگری شورا با بیان اینکه در محدوده چشمه علی مرمت ها در دوره ششم توسعه یافته است، اظهار کرد: دسترسی های این محدوده مناسب شده اما در خصوص اینکه آب چشمه خشک شده، مطالعات انجام خواهد شد. دوستان ما در میراث فرهنگی در این خصوص مقاومت می کنند و چند ماه است که آب در محدوده وجود ندارد. این درحالیست که حجم آب در محوطه پشت مترو زیاد است. درخواست ما این است که یکی از این طرح های مطالعاتی با مشارکت شهرداری اجرایی شود.

بازطراحی مسیر گردشگری کودک در منطقه ۲۱

وی ادامه داد: قطب گردشگری منطقه ۱۳ و سرخه حصار که در دوره قبل متوقف شده بود، امروز همزمان با پایانه شرق جلو می رود و مانع کار هم نیستند. مسیر گردشگری کودک در منطقه ۲۱ نیز پیش رفته و باز طراحی آن انجام شده و امیدواریم با جابجایی شهردار، کار متوقف نشود. مسیر منطقه ۲۲ نیز در حال اجراست.
علوی با بیان اینکه اگر می خواهیم گردشگری را به محلات ببریم باید تورها و مسیرها را در این محلات اجرایی کنیم، گفت: باید در ۳۵۲ ساختمان سرای محلات پیگیری ها انجام شود تا مسیرهای گردشگری را ایجاد کنیم.

راه‌اندازی شهربازی پلیس در منطقه ۴

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا با بیان اینکه در دوره ای شهربازی ها به دلیل مباحث ایمنی تعطیل می شد، خاطرنشان کرد: سعی کردیم شهربازی ها به عنوان فضایی برای تفریح خانوادگی راه اندازی شود و در این راستا شهربازی بسیج پس از پنج سال با نظارت آتش نشانی و سازمان مدیریت بحران راه اندازی شد. شهربازی پلیس هم در منطقه ۴ در حال راه اندازی است و امیدواریم تا پایان سال به بهره برداری برسد. تکلیف شهربازی بوستان بعثت نیز با پیگیری هایی که در حال انجام است، روشن خواهد شد.
وی ادامه داد: بخشی از سرانه فرهنگی و گردشگری شهر در منطقه ۲۲ تأمین خواهد شد. ثبت تاریخی و معنوی توچال و بی بی شهربانو نیز در حال پیگیری است.
لینک کوتاه : https://vatanshahr.ir/?p=25055
 

برچسب‌ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.