به گزارش وطن شهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران؛ “محمدصابر باغخانی پور” اظهار داشت: توسعه و گسترش انرژیهای تجدیدپذیر باعث کمک به تحقق اهداف توسعه اقتصادی، اجتماعی و محیطزیستی می گردد که از عوامل اساسی در رسیدن به توسعه پایدار در هر کشوری است. استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر می تواند باعث کاهش وابستگی به منابع فسیلی، افزایش دسترسی به منابع انرژی پایدار و مطمئن، کاهش انتشار گازهای آلاینده از بخشهای تولید و مصرف منابع انرژی و همچنین کاهش انتشار گازهای گلخانهای که تاثیر اساسی بر گرمایش جهانی دارند، شود.
وی ادامه داد: یکی از کاربردهای مهم و قابل توجه انرژی های تجدیدپذیر، کاربرد و استفاده از آنها در حوزه شهری است. شهر تهران با توجه به شدت و مدت تابش سالانه قابل توجه نور خورشید، پتانسیل مناسبی جهت بهرهمندی از صور مختلف انرژی خورشیدی را دارد.
به گفته باغخانی پور؛ اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با توجه به شرح وظایف و رسالت خود و به علت گستردگی فعالیت های شهرداری و تعدد سازمانهای تصمیم گیر و مجری در آن؛ به منظور ایجاد وحدت رویه، هماهنگ سازی، تعیین نقشها و وظایف نهادهای دستاندرکار در پروژه های مرتبط با توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در شهرداری تهران و جهت تسهیل در امر برنامه ریزی، طراحی، کنترل و نظارت بر فعالیتهای عملیاتی و اجرایی دراین حوزه، دومین نظام نامه اداره کل محیط زیست را با عنوان ” دستورالعمل پیاده سازی پروژه های انرژی های تجدیدپذیر در شهرداری تهران” تدوین و تنظیم نموده است.
مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران در پایان تاکید کرد: جهت ارتقای اجرای کیفیت طرح های حوزه انرژی های تجدیدپذیر و با هدف هماهنگ سازی، تعیین نقش ها و وظایف نهادهای دستاندرکار، آسان سازی و شفاف سازی مقررات و دستورالعمل ها، در حوزه های مطالعاتی، فنی، حقوقی و مهندسی پروژه های با موضوع انرژی های تجدید پذیر در سطح شهرداری تهران، نظامنامه مذکور به کلیه مناطق، سازمان ها و شرکت های وابسته ابلاغ شد.