به گزارش وطن شهر و به نقل از شهرآرانیوز، گذر گلستان یا همان بازار کتاب گلستان، بازارچهای کوچک در میانه خیابان دانشگاه است که سالها به عنوان گذری فرهنگی و مرجعی برای خرید کتاب و اقلام فرهنگی و هنری شناخته میشد، اما نگاههای سلیقهای به کاربری این بازار باعث شد این بازارچه رنگ رونق و اثرگذاری فرهنگی به خود نبیند، البته وجود بازار کتابی در قلب شهر آن هم در شمایل یک گذرگاه با غرفههایی خاص، گذر گلستان را به یکی از جاذبههای شهر تبدیل کرده بود؛ اما طی سالهای اخیر این گذر دستخوش اتفاقات و فرازونشیبهای زیادی شد و چندین سال است که این گذر در سکون و آرامش به خوابی عمیق فرو رفته است.
با اینحال مدتی پیش این گذر به عنوان گذر فرهنگوهنر مشهد معرفی شد و از آن زمان به بعد تلاشهای متعددی برای بازگردانی هویت این گذر توسط شهرداری اجرایی شد؛ دو قرارداد نافرجام با مؤسسه کمک به توسعه فرهنگوهنر وزارت فرهنگوارشاد اسلامی و شهرکتاب از جمله آنهاست، اما درنهایت شهرداری مشهد تصمیم گرفت با نگاه فرهنگی، اقتصادی به این بازارچه ضمن برگزاری رویدادهای ایدهمحور طی فراخوانی از مجموعههای صاحب ایده و نوآور برای فعالیت و مشارکت در این گذر دعوت کند؛ موضوعی که خروجی آن طرح احیای دوباره گذر گلستان با محوریت و برنامهریزی برای دو قشر تأثیرگذار جامعه یعنی نوجوانان و بانوان است.
مشارکت ۷۰ مجموعه ایدهمحور دراحیای گذر گلستان
معاون فرهنگی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا در تشریح جزئیات این طرح و تغییرات گذر گلستان گفت: برای فعالسازی دوباره بازار گلستان حدود ششماه قبل فراخوانی منتشر شد و از مجموعههای نوآور خواسته شد تا ایدههای خود را برای احیای دوباره گذرگلستان ارسال کنند. خوشبختانه حدود ۷۰ مجموعه در این فراخوان شرکت کردند و تعدادی ایده نیز از پارکهای علموفناوری دریافت کردیم.
۷ مجموعه فرهنگی در گذر گلستان فعالیت خواهند کرد
یوسف اسماعیلزاده بابیان اینکه از مجموع هشتاد ایده، بیست ایده در داوری اولیه انتخاب و هفت مجموعه برای دایرکردن غرفه در گذرگلستان انتخاب شدند، افزود: ایدههای منتخب حول محور فعالیت برای نوجوانان و بانوان اولویتبندی شدهاند و نحوه همکاری با این مجموعه در قالب تهاتر خدمات در نظر گرفته شده است و الان در مرحله عقد قرارداد با این مجموعهها قرار داریم، پس از آن نیز غرفهها در گذرگلستان فعال خواهند شد.
ایجاد رقابت علاوه بر خودگردانی مجموعهها
وی با تشریح تسهیلات و جزئیات قرارداد با مجموعههای انتخاب شده، اظهار کرد: عقد قرارداد با این مجموعهها به این صورت است که پرداخت بهای اجاره ۳۰ درصد نقدی و مابقی در قالب ارائه خدمات است. هدف اصلی از این اقدام ایجاد رقابت در بخش خصوصی ضمن خودگردان بودن مجموعههاست.
معاون فرهنگی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد ادامه داد: برای ارائه تسهیلات به این مجموعهها نیز خدماتی را تحت عنوان بن یا کالا در نظر میگیریم که در رونق فعالیت مجموعهها تأثیرگذار است؛ اما فعال بودن و تلاش برای رقابت در بازار اصلیترین رکن برای ادامه فعالیت مجموعهها در گذر گلستان خواهد بود تا آنجا که در صورت فعالبودن قراردادها تا سه سال ادامه خواهد داشت. وی افزود: اکنون مجموعهها در مرحله عقد قرارداد هستند و امیدواریم هرچه سریعتر این مراحل طی شود و گذر گلستان با حضور مردم رنگی دیگر بگیرد.