• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024

روددره‌ها در اوج وارونگی هوا تا ۱۸ درصد کاهش آلاینده‌ها را رقم می‌زنند

  • کد خبر : 26187
روددره‌ها در اوج وارونگی هوا تا ۱۸ درصد کاهش آلاینده‌ها را رقم می‌زنند
اساتید و دانشجویان در بازدید از روددره فرحزاد تاکید کردند؛ کارخوبی توسط مدیریت شهری و شهرداری تهران انجام شده است.

به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر، اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته‌های محیط‌زیست، بهداشت محیط، اکولوژی و… امروز -دوشنبه ۲۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳- از روددره فرحزاد بازدید کردند.

ترابی، مدیر پروژه طرح بازآفرینی روددره فرحزاد در این بازدید با اشاره به اینکه نیاز بود نهادها با یک همبستگی در کنار یکدیگر قرار گیرند، اظهار کرد: زمان مکفی برای بررسی و مطالعات گذاشته شد به طوری که اجرای آن از سال ۱۴۰۱ شروع شد.

وی با تاکید بر اینکه طبق مطالعات انجام شده اکوسیستم‌های شهر تهران به عنوان ستون فقرات زیر ساخت سبز آبی شهر تهران شناسایی شدند و مققر شد این‌ها به فضای شهری بازگردند، گفت: ارزش بی‌نظیر روددره‌های شهر این است که دمش باد محلی کوهستان که باد شبانه‌روزی است؛ به صورت روزانه تکرار می شود و در شرایط وارونگی هوا نقش موثری در کاهش آلایندگی دارد. مطالعات نشان داده در شرایط اوج وارونگی نزدیک ۱۸ درصد کاهش آلاینده‌ها را می‌تواند به صورت مستقیم رقم بزنند.

ترابی با تاکید به اینکه روددره‌ها آبخان اصلی دشت تهران هستند، بیان داشت: در شهر تهران روددره‌های دارآباد، دربند، ولنجک، فرحزاد، کن و… است. عملیات ژینایی باید طی ۲۰ سال بر روی این روددره ها انجام شود. مطالعات اولیه انجام شد و تلاش شد تا از آموخته‌ها و تجارب کشورهای توسعه یافته هم استفاده کنیم.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های روددره‌ها این است که بهترین عنصری هستند که برای ترمیم آلام اجتماعی می‌توانند کارآمد داشته باشند.

مدیر پروژه و طرح بازآفرینی روددره فرحزاد با اشاره به اینکه تمام محلات شهر تهران بین روددره‌ها قرار گرفتند، اظهار کرد: این امر نیز جزو ارزش‌های بی‌نظیر روددره است که باعث شده به عنوان زیرساخت سبز آبی شناسایی شود.

ترابی با تاکید بر اینکه روددره فرحزاد تا دهه ۴۰ زیرساخت سبز آبی بود، اظهار کرد: طی سال‌های مختلف به روددره فرحزاد آسیب وارد شد که امروز آسیب‌های وارد شده مورد ساماندهی قرار گرفته اند و تمام افرادی که در اینجا مستقر بودند شناسایی و ساماندهی شده اند.

پس از بازدید اساتید و دانشجویان، نشست تخصصی اساتید، دانشجویان و متخصصان حوزه محیط زیست در خصوص احیا و ساماندهی روددره فرحزاد برگزار شد.

علی شمسی‌پور رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران در این نشست گفت: امیدوارم همکاری دانشگاه‌ها با مدیریت شهری بیش از پیش شود. یک نمونه از مشارکت‌ دانشگاه‌ها نیز اتفاقی است که در روددره فرحزاد رخ داده است.

وی تاکید کرد: اگر همت و تاکید شهردار تهران نبود، معلوم نبود روددره فرحزاد ساماندهی شود. در حال حاضر حدود یک سوم روددره فرحزاد افتتاح شده است که همین یک‌سوم نتیجه کاری جدی است، به طوری که در راستای ساماندهی روددره فرحزاد نهادهای مختلف دست به دست یکدیگر دادند و کار کردند .

در پایان این نشست تخصصی تعدادی از اساتید و دانشجویان با تاکید بر اینکه کار خوبی توسط مدیریت شهری و شهرداری تهران صورت گرفته است که جای تقدیر دارد، به طرح سوال و پیشنهادات خود پرداختند.

لینک کوتاه : https://vatanshahr.ir/?p=26187
 

برچسب‌ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.