به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر، مهدی صداقتی؛ مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در نشست خبری خود که پیش از ظهر امروز در معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: سال ۱۴۰۳، سالی پرکار برای معاونت فنی عمرانی بهویژه سازمان مهندسی و عمران شهر تهران خواهد بود.
وی افزود: با توجه به تصویب پروژهها و برنامهها در سال ۱۴۰۱، در سال ۱۴۰۲ ما وارد فاز اجرا شدیم و امروز فرآیند و نتایج این پروژهها را شاهد خواهیم بود که احداث این پروژهها بر اساس برنامههای مصوب سال ۱۴۰۱ خواهد بود.
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران از بهرهبرداری از ۲۵ پروژه عمرانی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: بنا داریم هر ماه دو پروژه را در حوزه فنی عمرانی به بهرهبرداری برسانیم.
صداقتی با پرداختن به بهرهبرداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری، افزود: این پروژه امروز همراه با دو پروژه دیگر به بهرهبرداری رسید و در اختیار شهروندان قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ افتتاح پروژههای فنی عمرانی از بیستم شهریورماه آغاز شد، گفت: با توجه به برنامهریزی که صورت گرفته است افتتاح پروژههای عمرانی امسال از ۲۵ فروردینماه آغاز و اولین پروژه به بهرهبرداری رسید و همانطور که گفته شد انشاءالله به طور مستمر ماهیانه دو پروژه به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه برخی از پروژهها به لحاظ ابعاد و اندازه در قالب پروژههایی از جمله پروژه شهید بروجردی نیستند، گفت: این پروژهها میتوانند اثرگذاری خاصی را در کاهش بار ترافیکی داشته باشند که از آن جمله میتوان به تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری اشاره کرد که شاید این پروژههای کوچکمقایس تفاوت زیادی را با پروژههای بزرگ داشته باشند اما اثرگذاری زیادی را در کاهش بار ترافیکی خواهند داشت.
صداقتی ادامه داد: پروژه تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری که امروز به بهرهبرداری رسید با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید که این پروژه مزایای زیادی را دارد که میتوان به این موارد اشاره کرد که قبلا این نقطه، نقطه رها شده بود که با بهرهبرداری از این پروژه این محدوده سروسامان پیدا کرد. همچنین عرض معبر در کندرو دو لاین بود که با تدبیر انجام شده و تعریض به ۳ لاین افزایش پیدا کرد و کمک ترافیکی را در کاهش اختلالات ترافیکی خواهد داشت.
وی ادامه داد: این نقطه از پروژه که امروز به بهرهبرداری رسید به عنوان یکی از نقاط تهدیدکننده شهر به حساب میآمد و در سال گذشته مجبور شدیم ۳ روز بزرگراه شهید لشگری را به خاطر همین نقطه مسدود کنیم که با اجرا و بهرهبرداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری این مسئله نیز رفع خطر شده است.
مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران افزود: تحکیم بستر ۱۲ کیلومتر از بزرگراه آزادگان یکی دیگر از پروژههایی بود که امروز در قالب یکصدوهجدهمین پویش امید و افتخار به بهرهبرداری رسید که این کار نیز از حد فاصل ساوه تا شهید خرازی در باند (جنوب به شمال) انجام شده است.
صداقتی با بیان اینکه متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراهها استفاده نشده است، گفت: همین مسائل باعث شده که آسفالت بزرگراهها بعد از یک بازه زمانی بسیار کوتاه از بین برود اما ما در قالب تحکیم بستر بزرگراه آزادگان از روش جدید و مناسب در قالب آسفالتریزی استفاده کردهایم که این کار محسنات زیادی دارد نخست اینکه زمان استفاده از آسفالت این بزرگراه به حدود ۱۰ سال افزایش پیدا کرده است ضمن اینکه این کار باعث رضایت شهروندان خواهد بود.
وی در ادامه به بهرهبرداری از فاز نخست بزرگراه شهید بروجردی اشاره کرد و گفت: اجرای این پروژه از سال ۹۳ آغاز شده بود و ۷ سال از اجرای آن میگذشت که در سال ۱۴۰۰ تحویل این دوره از مدیریت شهری شد و در نهایت با تلاش صورت گرفته فاز نخست آن به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با اشاره به رویکرد این دوره از مدیریت شهری بویژه شهردار تهران در حوزههای مختلف گفت: آقای زاکانی توجه زیادی به موضوعات فرهنگی اجتماعی و ترافیکی دارد و در کنار اینها عنایت ویژهای به کارهای عمرانی دارد و به همین جهت بودجههای خوبی برای این کارها اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه بزرگراه شهید بروجردی تنها بزرگراه شهر تهران نیست، گفت: ما بزرگراه شهید حکم و همت را هم داریم که بعضا آسفالت این معابر از بین رفته و به همین جهت سازمان مهندسی و عمران شهر تهران باید تدبیری را انجام بدهد که در این محدودهها نیز آسفالت مناسبی توزیع شود.
صداقتی افزود: در کنار بزرگراهها معابر درجه یک و دو نیز وجود دارد که باید برای این معابر نیز آسفالت مناسبی تامین و توزیع شود که تمامی این اقدامات طبق برنامه در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه طول بزرگراه آزادگان ۴۵ کیلومتر است، گفت: این بزرگراه ۲.۲ درصد معابر شهر تهران است که سال گذشته ۱۰ درصد از حجم تولیدی آسفالت در شهرداری تهران در این معبر توزیع شد که این نشان از توجه به این بزرگراه است.
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ به کندروهای بزرگراهها توجه شد و در این معابر آسفالتریزی انجام شد و در سال ۱۴۰۳ اولویت ما آسفالتریزی در کندروهای آزادراههاست و در این بخش برنامهریزی صورت گرفته است.
صداقتی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان این دوره از مدیریت شهری آسفالتریزی در تمام معابر شهر تهران انجام خواهد شد، گفت: قطعاً این کار امکانپذیر نیست چرا که سالانه ۱۰ درصد از معابر شهر تهران قابل آسفالتریزی است که ما سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آسفالت تولید و در سطح معابر توزیع میکنیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته نیز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آسفالت توزیع شد، گفت: انشاءالله امسال نیز به همین میزان آسفالت توزیع و در سطح معابر معابر و بزرگراهها توزیع خواهد شد.
وی با بیان اینکه نیاز شهر تهران به یک کارخانه آسفالت بازیافت وجود دارد، افزود: ما یک چرخه معیوب در بخش تولید اسفالت داریم و باید یک کارخانه را تولید کنیم تا از تراشههای آسفالت برای استفاده از آسفالت بازیافت شده استفاده کنیم و در این قالب از تکنولوژی خاص بهره ببریم.
صداقتی از راهاندازی کارخانه بازیافت آسفالت در سال جاری خبر داد و گفت: با دستور شهردار تهران امسال این کارخانه راهاندازی خواهد شد و از این به بعد ما از تراشههای آسفالت برای تولید آسفالت جدید و بازیافت شده استفاده میکنیم.
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در پاسخ به این پرسش که آیا آسفالت تولید شده از تراشهها کیفیت مناسب را نسبت به آسفالتهای نو دارند گفت: قطعا این آسفالتها کیفیت کمتری نسبت به آسفالتهای نو دارند و از اینها در معابر درجه یک و دو استفاده میشود و قطعاً در بزرگراهها از آسفالتهای نو استفاده میشود.
وی با اشاره به دپوی تراشههای آسفالت در سطح شهر تهران گفت: حداقل ما برای سه سال جهت تولید آسفالت تراشه داریم و برای تولید آسفالت جدید میتوانیم از آنها استفاده بکنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا مشکل تولید آسفالت در شرق تهران برطرف شده است، گفت : در ارتباط با این موضوع سازمان محیط زیست ایراداتی را نسبت به فعالیت این کارخانه دارد اما تاکید ما این است که با رایزنی این مشکل را برطرف و بتوانیم با اخذ مجوز این کارخانه در شرق تهران فعال شود.
مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران تصریح کرد: نگاه ما در بخش تولید آسفالت در شرق تهران فنی است و امیدواریم با همکاری و همراهی سازمان محیط زیست مشکل بوجود آمده در روند عدم ارائه مجوز کارخانه در شرق تهران برطرف شود.
وی گفت: سازمان محیط زیست اعلام کرده که کارخانه تولید آسفالت باید ۱۲۰ کیلومتر خارج از شهر باشد این مسئله مشکلاتی دارد به عنوان مثال وقتی آسفالت تولید بشود وقتی وارد شهر بشود یخ زده خواهد بود همچنین ما نمیتوانیم آسفالت را در غرب تهران و به شرق تهران هدایت کنیم و با همه این موارد امیدواریم مشکل پیش آمده در خصوص کارخانه آسفالت شرق تهران برطرف شود.