• امروز : پنج شنبه - ۲۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 15 May - 2025

باز تهران با دوچرخه با دوست‌داشتنی‌های فراوان

  • کد خبر : 32517
باز تهران با دوچرخه با دوست‌داشتنی‌های فراوان
مدیریت شهری به دنبال این است که «تهران دوست داشتنی» به تدریج به شهری برای دوستداران دوچرخه تبدیل شود.

به گزارش وطن شهر و به نقل از شهر، مسیر ۴۷ کیلومتری سرزندگی در منطقه ۲ تهران، دهم اسفندماه سال گذشته به طور رسمی به بهره‌برداری رسید و در اختیار شهروندان قرار گرفت و بنابر اعلام مدیران شهری پایتخت، با اتصال به مناطق ۵ و ۶، مسیری گسترده برای استفاده دوچرخه‌سواران فراهم خواهد شد.

مسیر سرزندگی به عنوان شبکه‌ای مفرح برای پیاده روی، دوچرخه سواری و استفاده از اسکوتر برقی در مدار بهره‌برداری قرار گرفت و به گفته مسئولان، از چهار بوستان بزرگ فدک، پردیسان، ۱۳ هکتاری و نهج‌البلاغه عبور خواهد کرد و به برج میلاد، بوستان گفت‌وگو و خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه تهران در منطقه ۶ خواهد رسید.

در حال حاضر می‌توان در خیابان ایران‌زمین در منطقه ۲ وارد این مسیر در ورودی باغ‌راه فدک شد. در باغ راه فدک می توان با یک پل پیاده‌رو که از روی بزرگراه شیخ فضل‌الله می‌گذرد، وارد بوستان ۱۳ هکتاری در غرب این بزرگراه و شمال بزرگراه همت شد. در امتداد بزرگراه شهید همت، دسترسی از طریق یک پل به بوستان پردیسان ایجاد شده و در بوستان پردیسان دو پل، مسیر را به فاز جنوبی بوستان نهج‌البلاغه می‌رساند. درنهایت هم در بخش جنوبی بوستان از طریق تونل نور می‌توان به شمال بوستان رسید.

با بهره‌برداری از فاز اول این مسیر، شرایطی فراهم شد که شهروندان می توانند به بخش «مسیر زندگی» سامانه شهرزاد مراجعه کرده و با اسکن بارکد دوچرخه و یا اسکوتر مورد نظر خود، از این مسیر استفاده کنند.

با هدف تأمین رفاه شهروندان و مراجعین؛ ۶ پارکینگ هم در ورودی‌ها فراهم شده که این پارکینگ‌ها در ورودی‌های بوستان نهج‌البلاغه، ورودی بوستان ۱۳ هکتاری، بوستان فدک و بوستان پردیسان قرار دارند.

در ادامه اجرای این مسیر در خیابان کارگر، شهرداری منطقه ۶ با دانشگاه تهران وارد تفاهم شده که از آن محل، مسیری به ایستگاه متروی بوستان گفت‌وگو ایجاد شود که شهروندان می‌توانند از این مسیر هم به بوستان دسترسی داشته باشند و هم به مسیر ۴۷ کیلومتری برسند.

در این مسیر، یک پل از بزرگراه شهیدچمران به سمت بوستان گفت‌وگو احداث می‌شود که این پل دارای مسیر پیاده‌راه، دوچرخه و اسکوتر است. به گفته شهردار منطقه ۶ حتی می‌توان از این طریق، منطقه ۶ را به اراضی عباس آباد نیز متصل کرد.

از سویی دیگر، در غرب تهران و منطقه ۲۲ طرح احداث و بهسازی ۳۰ کیلومتر مسیر ایمن و استاندارد دوچرخه‌ و اسکوتر در دستور کار قرار گرفته که این مسیر از بوستان جوانمردان آغاز می‌شود، از پارک جنگلی چیتگر عبور می‌کند و در نهایت به دریاچه شهدای خلیج فارس می‌رسد. شهروندان می‌توانند علاوه بر مسیر سرزندگی، دوچرخه‌سواری را در غرب پایتخت نیز تجربه کنند. ۱۸ کیلومتر از مسیرهای درحال بهره‌برداری، تفریحی و مابقی آن مسیر دوچرخه محلی است.

باز تهران با دوچرخه با دوست‌داشتنی‌های فراوان

این اقدام مدیریت شهری پایتخت برای توسعه حمل و نقل پاک و استفاده ایمن شهروندان از دوچرخه در مسیرهایی استاندارد، مورد توجه مردم و مدیران نیز قرار گرفته است؛ به طوری که چندی پیش شهردار سابق تهران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی از اقدام مدیریت شهری برای ایجاد مسیرهای دوچرخه‌سواری تقدیر کرد و گفت: «برای شتاب گرفتن این اتفاق‌های خوب باید مطالبه گرانه بخواهیم تا تحقق یابد. سپاس از آنهایی که در شهرداری تهران برای ترویج عملی دوچرخه‌سواری می کوشند.»

اعضای شورای اسلامی شهر تهران هم معتقدند که باید ایجاد این مسیرها در پایتخت با شتاب بیشتری پیگیری شود و ابراز امیدواری کردند که این مسیرها بتوانند به معابر شهری متصل شوند.

مسیرهای اشتباه گذشته اصلاح شد

سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه ایجاد مسیرهای دوچرخه‌سواری یکی از اولویت‌هایی بود که در دوره قبلی مدیریت شهری برای رسیدن به حمل و نقل پاک و ارزان و در دسترس در نظر گرفته شده بود، اظهار کرد: ما در ابتدای دوره ششم مدیریت شهری، به بررسی قابلیت اجرایی این مسیرها پرداختیم.

وی افزود: توجه به دوچرخه‌سواری و ایجاد مسیرهای آن، اقدام و شعار درستی بود اما متاسفانه مناطق، مسیرهایی را در نظر گرفته بودند که قابلیت اجرای چنین پروژه‌هایی را نداشتند.

علوی همچنین تصریح کرد: در مواردی شیب مسیرها را در نظر نگرفته بودند؛ به طوری که معبری ایجاد شده بود که ابتدا یا انتهای آن امکان استفاده از دوچرخه را به دلیل شیب نامناسب سخت می‌کرد.

استقبال مردم از مسیر سرزندگی نشان‌دهنده مکان‌یابی درست است

وی با بیان اینکه در دوره ششم مدیریت شهری مطالعات خوبی برای توسعه مسیرهای دوچرخه‌‎سواری انجام شد، خاطرنشان کرد: کمیته عمران شورا نیز این موضوع را به دقت مورد بررسی قرار داد؛ در همین راستا برخی از این مسیرها اصلاح، برخی حذف و برخی دیگر اضافه شدند که یکی از بهترین‌ مسیرها، مسیر ۴۷ کیلومتری سرزندگی است.

رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران با بیان اینکه در این مسیر ۴۷ کیلومتری، فضای مناسبی برای دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی ایجاد شد، تصریح کرد: خوشبختانه این مسیر از روزهای پایانی سال قبل مورد بهره‌برداری قرار گرفته و استقبال خوبی را از سوی شهروندان شاهد هستیم.

وی ادامه داد: این استقبال نشان می‌دهد که اگر ما مکان‌یابی مناسبی برای ایجاد مسیرهای دوچرخه‌سواری داشته باشیم، قطعاً مورد توجه و استفاده مردم نیز قرار خواهد گرفت.

علوی با بیان اینکه با توجه به روند طولانی مطالعات، اجرای این مسیرها با تأخیر انجام شد، گفت: با این وجود انتظار و پیش‌بینی ما این است که امسال بسیاری از این مسیرها تکمیل شود؛ در حال حاضر اولویت ما بر مناطق ۲، ۵، ۶ و ۲۲ است.

موافقت شورا با توسعه دوچرخه‌سواری در تهران به عنوان یک اصل عقلانی

سیدجعفر تشکری‌هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار شهر، با تأکید بر اینکه اصل دوچرخه‌سواری یک اصل مبتنی بر عقلانیت است، اظهار کرد: جایی که تصمیم مبتنی بر عقلانیت باشد، آن را به عنوان یک نیاز اضطراری تلقی می‌کنند.

وی ادامه داد: حتماً ما موافق توسعه دوچرخه‌سواری بودیم و بارها هم تاکید کرده بودیم که باید این اقدام انجام شود اما درخواستی که ما امروز داریم، این است که بیش از آن چیزی که تاکنون انجام شده، مورد توجه قرار بگیرد.

تشکری هاشمی با بیان اینکه نگاه امروز ما بیشتر به جنبه تفریحی و گردشگری دوچرخه‌سواری می‌پردازد، یادآور شد: ما یک نگاه حمل و نقلی به دوچرخه‌سواری داریم و می‌تواند به جای اینکه صرفاً گردشگری باشد، به یک وسیله حمل و نقلی پاک، ارزان، ایمن و مناسب برای شهر پرجمعیتی همچون تهران تبدیل شود.

وی همچنین تصریح کرد: امیدواریم دوچرخه‌سواری از مرز بوستان‌های شهر بگذرد و جدا از حصارهای ایجاد شده، بتواند به معابر شهری نیز متصل شود. اگر بخواهیم به دوچرخه به عنوان وسیله‌ای برای حمل و نقل نگاه کنیم، باید در خیابان‌ها نیز مورد استفاده قرار بگیرد و شرایطی فراهم شود که دوچرخه‌سواران با ایمنی لازم در معابر تردد کنند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: طبیعتاً اگر امکانی فراهم شود که ایمنی دوچرخه با هشدارهای لازم برای رانندگان تأمین شود تا دوچرخه‌سواری ایمن‌تری در سطح شهر صورت بگیرد، حتماً مورد استقبال ما هم خواهد بود.

کاهش آلودگی هوای پایتخت با توسعه حمل و نقل پاک

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز به خبرنگار شهر گفت: دوچرخه سواری علاوه بر اینکه یک ورزش است، اوقات فراغت مردم را به بهترین نحو پر می‌کند و نشاط و شادابی را به سطح شهر تزریق می‌کند؛ واضح است که رواج فرهنگ دوچرخه سواری در سطح شهر نتایج بسیار مفیدی را در پی خواهد داشت.

وی افزود: فرهنگ دوچرخه سواری در بسیاری از شهرهای ایران همچون اصفهان، یزد، کرمان و سیرجان زنده است و امروز استفاده از این وسیله نقلیه پاک نماد تلاش برای کاهش آلودگی و افزایش کیفیت زندگی شهری محسوب می‌شود.

پیرهادی با بیان اینکه سازمان ملل بر این باور است که باید شهروندان را تشویق کرد تا ضمن تغییر سبک زندگی از وسایل پرتحرک‌تری برای حمل و نقل استفاده کنند، یادآور شد: کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، کاهش آلودگی هوا و تضمین سلامت شهروندان از جمله آثار مثبت رواج دوچرخه‌سواری به شمار می‌رود.

وی همچنین تصریح کرد: مسیر سرزندگی که به تازگی افتتاح شده، گام مؤثری در توسعه حمل‌ و نقل پایدار و ارتقاء کیفیت زندگی شهری خواهد بود. اجرای چنین پروژه‌هایی در سطح شهر می‌تواند در مقابله با تراکم جمعیتی و کمبود فضاهای عمومی مناسب نقش مؤثری ایفا کند و همچنین به نفع فضای شهری و محیط زیست باشد.

عضو شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه ضرورت دارد که مدیران شهری به کاهش ترافیک، کاهش وابستگی به خودرو و فرهنگ استفاده از حمل و نقل پاک توجه بیشتری داشته باشند، یادآور شد: قطعاً کاهش استفاده از خودرو به بهبود کیفیت هوا، کاهش ترافیک شهری و کاهش آلودگی صوتی کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه هر اقدامی که در راستای کاهش آلودگی هوا صورت بگیرد، مورد استقبال ماست، یادآور شد: باید از تمام ظرفیت‌های موجود در شهر به خوبی استفاده کرد تا بتوان به حمل و نقل پاک دست یافت؛ توسعه مسیرهای دوچرخه سواری در مکان‌های ایمن و دارای استانداردهای لازم در راستای سلامت شهروندان یکی از سیاست‌هایی اجرایی مدیریت شهری برای دستیابی به حمل و نقل پاک بوده است.

گفتنی است فاز دوم مسیر سرزندگی در کنار مسیر ۳۰ کیلومتری منطقه ۲۲، در حال اجراست و فضای گسترده‌ای برای علاقمندان به دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی شهروندان ایجاد خواهد شد.

لینک کوتاه : https://vatanshahr.ir/?p=32517
 

برچسب‌ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.