به گزارش وطن شهر و به نقل از ایسنا، سوده نجفی در نطق پیش از دستور خود بیان کرد. انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) یک نقطه عطفی در تاریخ ایران بود که ابعاد منطقه ای و جهانی یافت و حتی بسیاری از کشورهای مسلمان و آزادی خواه را تحت تأثیر خود قرار داد و ثمرات و دستاوردهای قابل توجه ای در عرصه های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، علمی و ورزشی توسط زنان و مردان به ارمغان آورد.
وی گفت: انقلاب اسلامی از همان روزهای نخستین تولد خود کانون توجهات بود و دشمنان آن به ویژه کشورهای غربی که با استقلال و آزادیِ جمهوری اسلامی دشمنی داشتند؛ تلاش کردند این ایستادگی و حرکت ایران در برابر دخالت سایر کشورها را متوقف کنند و در این راه از هیچ تلاش و کوشش و توطئه ای دست برنداشتند و از هر ابزاری برای رسیدن به اهداف شوم خود استفاده کردند.
این عضو شورای شهر تهران در ادامه اظهار کرد دشمنان گاه با ترور تعدادی از شخصیت های شاخص و ممتاز علمی، سیاسی و فرهنگی ایران، گاه با تحریم و ایجاد شرایط سخت اقتصادی، گاه با جنگ و به شهادت رساندن بسیاری از جوانان برومند کشور و گاه با جنگ نرم علیه باورها، اعتقادات و فرهنگ این مرز و بوم توطئه میکردند؛ اما ملت ایران با وجود سختی های فراوانی که در این راه متحمل شدند با بصیرت و تکه بر آموزه های دینی بر آرمان های خود استوار بودند و ماندند.
به گفته وی، حضور احاد مردم در راهپیمایی جشن چهل و پنجمین سالروز پیروزی جمهوری اسلامی در روز یکشنبه ۲۲ بهمن توسط ملت شریف ایران در اقصی نقاط کشور جلوه ای از انسجام ملی و امید بود که برگ زرین دیگری در تاریخ پرافتخار ایران اسلامی رقم زد.
نجفی در ادامه اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران به پشتوانه حمایت مردم و تکیه بر توانمندی های خود افتخارات و دستاوردهایی داشته است که هر کدام در ابعاد مختلف نیازمند تبیین از سوی دست اندرکاران می باشد و همان طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر ضرورت جهاد تبیین اشاره و تأکید فرمودند «جهاد تبیین یک فریضه است. جهاد تبیین یک فریضه قطعی و یک فریضه فوری است و هر کسی که می تواند باید اقدام کند.»
وی گفت: در همین راستا لازم می دانم به عنوان یک زن اشاره کوتاه و مختصری به این دستاوردها در حوزه زنان داشته باشم.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: سهم زنان در تحولات صورت گرفته به عنوان نیمی از جامعه و مسئول تربیت نیم دیگری از جامعه بر هیچکس پوشیده نیست. انقلاب اسلامی با درک این موضوع و با توجه به نقش غیرقابل انکار زنان در فعالیت های سیاسی و اجتماعی ایام منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی که منجر به شهادت و دستگیری تعدادی از زنان شد؛ با شکل گیری انقلاب و تغییراتی که در کشور صورت گرفت تحولی اساسی و شگرف در وضعیت زنان جامعه ایران پدید آورد. این موضوع حاصل نگاه انقلاب اسلامی به جایگاه و منزلت زنان بود که توانست دامنه مشارکت آنان را در جامعه گسترش دهد.
نجفی با بیان اینکه میزان باسوادی زنان در ۴۰ سال اخیر با رشد بیش از ۴ برابری همراه بوده است؛ به طوری که میانگین نرخ باسوادی زنان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ۵۳ درصد و اکنون این میزان به ۹۵ درصد رسیده است، گفت: تنها دو سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، فقط ۶ درصد از فارغالتحصیلان دانشگاهی را زنان تشکیل میدادند که این آمار اکنون به بیش از ۵۰ درصد رسیده است. همچنین تعداد پزشکان زن قبل از انقلاب اسلامی ۳ هزار و ۵۰۰ نفر بود که در سال ۱۳۹۵ به حدود ۶۰ هزار نفر رسیده است.
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران آمار پزشکان متخصص زن را در کشور از حدود ۶۰۰ نفر قبل از انقلاب با افزایش ۵۰ برابری، ۳۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: در حوزه ورزش زنان نیز آمارها حاکی از افزایش حوزه های فعال در این زمینه و رشد حضور و مشارکت زنان در رشته های مختلف ورزشی پس از پیروزی انقلاب اسلامی دارد. تعداد حضور زنان در ورزشهای قهرمانی از ۷۷ هزار نفر در دهه اول انقلاب، به یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر تا دهه چهارم انقلاب رسیده است و زنان ایرانی در ۹۷ کرسی بین المللی در فدراسیون های ورزشی جهان فعالیت داشته اند و در حوزه اشتغال و کارآفرینی، ۴۲۰۰ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی با تخصیص ۱۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی فعالیت کرده است. همچنین ۲۳۹۰ زن به عنوان عضو هیأت مدیره شرکتهای دانش بنیان فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگ و هنر نیز بیش از ۹۰۰ زن فیلم ساز در عرصه سینما فعالیت دارند که ۱۱۴ جایزه ملی و ۱۲۸ جایزه بین المللی توسط فیلمسازان زن در جشنواره های مطرح کسب شده و زنان در ۴۵ جشنواره مطرح بین المللی به عنوان رییس هیأت داوران حضور داشتهاند.
به گفته عضو شورای شهر تهران، در عرصه قدرت و تصمیم گیری نیز ۲۵ درصد از مدیران دولتی کشور در همه سطوح عالی، میانی و پایه مدیریت اجرایی زنان هستند و در مجموع فعالیت حدود ۱۲۰۰ زن قاضی در کشور، رشد ۲۲۷ درصدی زنان داوطلب نمایندگی مجلس در دوره یازدهم، کسب ۱۱۱ کرسی مجلس شورای اسلامی توسط زنان در ۱۱ دوره، ارتقاء میزان مشارکت زنان در مجلس به ۵۹ درصد و حضور ۵ برابری زنان نماینده مجلس شورای اسلامی از دور اول از دستاوردهای زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
نجفی با بیان اینکه این موارد تنها بخشی از این موفقیت به لحاظ آماری می باشد و قطعا زنان شایستگی بیشتری دارند و باید ضمن توجه به انتقادات آنان نسبت به برخی از موانع و مشکلات، زمینه مشارکت آنها در همه عرصهها فراهم شود، گفت: یکی از موضوعات مهم این روزهای کشور مسئله انتخابات ۱۱ اسفند است. اهمیت این انتخابات آنجا مشخص می شود که دشمنان از ماهها قبل در تلاش هستند تا این انتخابات را بی اهمیت جلوه دهند و به مردم القا کنند که رأی شما تأثیر ندارد. سئوالی که باید از مروجین عدم شرکت در انتخابات پرسید این است که اگر رأی مردم اهمیتی ندارد چرا برای رأی ندادن آنها تمام تلاش خود را به کار بستید و با استفاده از ابزارها و امکانات گوناگون خود در این زمینه فعالیت میکنید؟
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران در ادامه نطق خود که متن آن در اختیار رسانهها قرار گرفت، با تأکید بر اینکه انتخابات یکی از بارزترین عرصه مردم سالاری و حق اساسی مردم در مشارکت سیاسی است، اظهار کرد: بر همین اساس انتخابات یک فریضه برای دخالت در سرنوشت خود می باشد که اگر مشارکت در هر انتخاباتی افزایش یابد وحدت ملی را نشان می دهد که منجر به قدرت ملی و پیشرفت در زمینههای مختلف میشود.
وی گفت: یکی از گروههای مهم در هر انتخاباتی بانوان هستند که با توجه به دربرگیری آنها در جامعه نقش قابل توجهی در افزایش مشارکت در انتخابات دارند و نباید این ظرفیت مهم غیر قابل انکار در انتخابات فراموش شود و از سوی دیگر این حق جامعه زنان است که نمایندگانی در عرصه تصمیم گیری و سیاستگذاری و وضع قوانین داشته باشند تا دغدغههای آنها مدنظر قرار گیرد؛ لذا این انتظار از گروههای سیاسی و احزاب وجود دارد که در بین افراد مورد حمایت خود توجه لازم را به بانوان داشته باشند.
عضو شورای شهر تهران افزود: همان طور که رهبر معظم انقلاب در دیداری که امسال و سال گذشته با بانوان به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س) داشتند، به صراحت بر حضور بانوان در عرصههای اجتماعی و سیاسی اشاره و تأکید کردند که «در جایی مانند وزارت یا نمایندگی مجلس اگر بانوی مجرب و کارآمد بهتر و شایستهتری وجود دارد، از نظر اسلام هیچ محدودیتی برای تصدی او وجود ندارد» و انشاءالله ملت ایران در انتخابات ۱۱ اسفند نیز همچون گذشته مشارکت قابل قبولی داشته باشند و با انتخاب افراد اصلح زمینه تشکیل یک مجلس قوی و انقلابی را فراهم کنند.