• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024

افشاگری یک مدیر شهری درمورد دستفروشان غیرواقعی

  • کد خبر : 6325
افشاگری یک مدیر شهری درمورد دستفروشان غیرواقعی
مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران در رابطه با دستفروشان گفت: در خیابان پانزده‌خرداد، ما فردی را می‌شناسیم که ۸۰ بساط دست‌فروشی دارد، مشخص است که این کاسبی آبرومندانه‌ یک دست‌فروش معمولی نیست و برخی درحال سوء استفاده از این فضا هستند.

به گزارش وطن شهر و به نقل از همشهری، دستفروشی یکی از معضلات دیرینه شهر تهران است. عده‌ای با سد معبر جلوی تردد شهروندان را گرفته و مردم را با  مشکل رو به رو می‌کنند. شهرداری تهران مدتی است که اقدام به جمع آوری دستفروشان کرده و قرار است مکان‌هایی که پاخور خوبی دارند، برای فعالیت این افراد در نظر گرفته شود.

سعید بیگی مدیر عامل و و نائب رئیس هیات مدیره شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران در رابطه با دستفروشان تهران به بیان توضیحاتی پرداخته است و می‌توانید بخشی از صحبت‌های او را در ادامه بخوانید:

از مبلغ دقیق اجاره‌ها اطلاع ندارم اما حتما مبلغی به عنوان اجاره از دست‌فروشان دریافت خواهد شد. مبلغ اجاره هم براساس مصوبه‌ای هست که شورای اسلامی شهر تهران اعلام می‌کند یعنی بصورت سالانه نرخ بهای خدمات مشاغل سیار بی‌کانون اعلام می‌شود که تقریبا برای هر متر مربع با احتساب مالیات و موارد مالی دیگر ده هزار تومان است. معمولا غرفه‌ها در متراژ دو در دو هستند که معادل روزی چهل هزار تومان می‌شود.

طبق تجربه‌ای که ما در این مدت در شهرداری داریم و دوستان در شهرداری در گذشته داشتند؛ واضح است که عده‌ای از این فضا سوء استفاده می کنند، کافی است در برخی از اپلیکیشن‌هایی که آگهی اینترنتی می‌گذارند جستجو کنید؛ می‌بینید درحال استخدام دست‌فروش با حقوق‌های خیلی بالا مثل روزانه ۷۰۰هزار، ۸۰۰هزار یا ۱میلیون تومان هستند و نشان می‌دهد که مراودات ناسالمی وجود دارد.

در خیابان پانزده‌خرداد، ما فردی را می شناسیم که ۸۰ بساط دست‌فروشی دارد؛ مشخص است که این کاسبی آبرومندانه‌ی یک دست‌فروش معمولی نیست و درحال سوء استفاده از این فضا است. چون این افراد در خیابان کنار یکدیگر می‌نشینند مدیریت این موضوع خیلی برای شهرداری ممکن نیست چرا که ممکن است یک دست‌فروش معمولی که کارش دست‌فروشی است و از این راه کسب درآمد می‌کند در کنار همان دست‌فروش سوءاستفاده‌گر بنشیند. بخاطر همین است که ما اصرار داریم که بازاری در حد توان برپا شود و دست‌فروشان به آنجا بیایند و مدیریت شوند. از این طریق شناسایی دست‌فروشان واقعی و توانمند کردن آنها و حتی تهیه‌کردن مغازه برای آنها راحت‌تر است.

بسیاری از دستگاه‌ها و ارگان‌ها در همین منطقه یک، زمین‌هایی را در اختیار دارند که می‌توانند بصورت موقت یا دائم به این امر اختصاص دهند تا کارها با سرعت بیشتری انجام شود. همه‌ باید پای کار باشند و وقتی دست‌فروش واقعی و سوءاستفاده‌گر از هم جدا شوند و همه‌ی دستگاه‌ها و ارگانها پای کار بیایند، می‌توان از دست‌فروشان حمایت و مشکل سد معبر را حل کرد. نکته‌ی مهم تر این است که این کار باید توسط تمام دستگاه های مسوول  انجام شود و اینطور نباشد که شهرداری تهران بخشی از دست‌فروشان را ساماندهی کند و بعد با مهاجرت دوباره‌ی دست‌فروشان از شهرهای دیگر مواجه شویم. بسیاری از دست‌فروشان تهرانی نیستند و از شهر و شهرستانهای اطراف می‌آیند.

امروزه در همه‌ی دنیا کشورهایی که توانسته‌اند دست‌فروشی را مدیریت کنند از ظرفیت بازارهای محلی استفاده می‌کنند. ما در تهران ۶۰ بازار محلی داریم که بصورت دوره‌ای اداره می‌شوند اما شهری مثل تهران نیاز به ۵۰۰ الی ۶۰۰ بازار محلی دارد.

لینک کوتاه : https://vatanshahr.ir/?p=6325
 

برچسب‌ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.